10/11/2012
לאור שינוי חוקי הבאת בעלי חיים לבריטניה מה-1 בינואר 2012, והכנסת ישראל לרשימת המדינות שבע”ח שמגיעים מתחומיהן אינם חייבים בהסגר לפני כניסתם לגבולות בריטניה, ככל הידוע לנו זהו המדריך הרלוונטי ביותר שקיים ברשת, להביא חיות מחמד (חתולים, כלבים וסמורים) מישראל לבריטניה.
עם זאת, כמובן שאנחנו כותבים מהנסיון האישי שלנו. הבאנו חתולה אחת, מישראל ללונדון, בטיסת אל-על מנתב”ג להית’רו. למרות שהתהליך יהיה דומה גם אם חלק מהפרטים יהיו שונים, כמובן שאנחנו ממליצים מאוד לא להסתמך רק על המדריך הזה, אלא גם לבדוק בעצמכם מה הדרישות במקרה הספציפי שלכם.
בנוסף, אנחנו מודעים לקיומן של חברות שמציעות שירותי הבאת חיות מחמד לחו”ל ולבריטניה בפרט. מדריך זה מיועד למי שלא מעוניין להשתמש בשירותי חברות אלו.
עדכון אחרון: 21/11/13
הוספת הפרוצדורה של British Airways, כפי שתוארה ע”י הקורא יהונתן (תודה יהונתן!)
כבר בשלב מאוד מוקדם במעבר ידענו שאנחנו צריכים להחליט מה לעשות עם החתולים שלנו. קריאה קצרה הבהירה לנו שאם אנחנו רוצים להביא אותם אתנו ללונדון, בנוסף לכל הבדיקות והחיסונים, בוֹטן ומאנקי יאלצו לשבת 6 חודשים בהסגר בשדה התעופה. עבורנו הסגר כל כך ארוך לא היה אופציה ולא תכננו להעביר את החתולים את הסבל שכרוך בהסגר שכזה.
הזמן עבר ובספטמבר 2011 הגיעה הודעה מפתיעה: החל מינואר 2012 ישראל מצטרפת לרשימת המדינות שבע”ח שמגיעים מתחומיהן אינם חייבים בהסגר לפני כניסתם לגבולות בריטניה. אחרי שהתאוששנו מההלם, הבנו שאם אנחנו רוצים לנצל את השינוי ולהביא את החתולים שלנו אתנו, כדאי שנתחיל עם מחקר והכנות.
מכל מיני סיבות, החלטנו בצער רב להשאיר את בוטן בארץ, אבל מאנקי תוכננה להגר אתנו.
מאנקי מתכוננת למעבר
השלב הראשון בתהליך היה בדיקת התקנות. האתר של המקבילה הבריטית למשרד החקלאות (Defra – Department for Environment, Food and Rural Affairs) מפרט את הדרישות של המשרד בכל מה שנוגע להבאת חיות מחמד לבריטניה (מכאן והלאה, “חיות מחמד” מתייחס לחתולים, כלבים וסמורים בלבד – ניתן להביא, כמובן, גם בעלי-חיים אחרים, אבל התקנות לגביהם שונות ואין לנו ניסיון איתן). עם זאת, התקנות שהוא מפרט לוקות בחסר. את מה שהאתר לא פירט, השלמנו בעזרת משרד הווטרינר הראשי בישראל, הטפסים שהתבקשנו למלא והווטרינרים שטיפלו בחתולה.
שימו לב שבריטניה לא מאפשרת גידול של כלבים מסוכנים בתחומיה, ולכן אינה מאפשרת גם הבאת כלבים כאלה.
מי שבסופו של דבר נותן את החותמת הרשמית להטסת חיית המחמד הם השירותים הווטרינריים בנתב”ג (03-9792240).
לפני שמגיעים אליהם, יש לשלם אגרה בסך 37.5 ₪ (נכון לתאריך כתיבת הפוסט). את התשלום מבצעים בטלפון אצל אגף הכספים (03-9681656) והם מפקססים את אישור התשלום ישירות למשרד השירותים הווטרינריים.
הווטרינר הראשי של נתב”ג לא צריך לראות את חיית המחמד ולכן אין סיבה להביא אותה אתכם, אבל הוא כן צריך לראות ולאשר את כל המסמכים שלה.
לשירותים הווטרינריים יש להביא את כל המסמכים הבאים:
השירותים הווטרינריים פתוחים לקבלת קהל בימים א’, ג’ ו-ה’ בין השעות 10:00-12:00 ו-14:00-15:00. אין צורך בקביעת פגישה מראש, אך יש לתכנן כראוי את הביקור שם, במיוחד לאור העובדה שאת האישור הסופי שלהם יש להביא לחברת התעופה שבחרתם.
משרדיהם נמצאים ליד טרמינל 1 בנתב”ג במסוף אשדוד בונדד. לשימושכם שתי מפות, מפת הגעה ומפת נתב”ג:
לווטרינר הראשי אין כל שיקול דעת לגבי המסמכים שעליו לאשר, כך שאם חסר לכם מסמך או שמשהו לא מולא כהלכה תאלצו למלא אותו מחדש ולחזור שוב יחד עם כל הטפסים ממולאים.
אנחנו בחרנו להטיס את החתולה שלנו באל-על. היו לכך כל מיני סיבות, ביניהן עלות הכרטיס שלנו והיכולת לדבר עם מישהו בשפת האם שלנו. זה לא אומר שלא כדאי לבדוק ואף לבחור בטיסה דרך חברות אחרות אבל אנחנו לא יכולים להעיד על התהליך מולן ולכן חלק זה מהמדריך יהיה רלוונטי רק למי שבחר באל-על.
אנחנו התחלנו את התהליך מול אל-על לפני שהזמנו את הטיסות. רצינו להיות בטוחים שאפשר להטיס חיית מחמד ולברר עוד פרטים על הפרוצדורה. האדם שמטפל בכל הנושא הוא צבי גור מאל-על מטענים (03-9716679). ההתקשרויות הראשונות שלנו עם אל-על מטענים היו די מתסכלות כי לקח להם הרבה זמן לענות לטלפון. למרות התסכול הראשוני, ברגע שענו לנו לטלפון, צבי העביר לנו המון אינפורמציה לגבי התהליך וגם שלח לנו בדוא”ל הנחיות ברורות בנוגע לתקנות הטסת בע”ח.
למרות שאל-על, וחברות אחרות, מאפשרות הטסת בע”ח קטנים בתא הנוסעים, תקנות הית’רו לא מאפשרות קבלת בע”ח שטסו בתא הנוסעים, אלא רק כאלה שנשלחות כמטען. כשאתם מחליטים אם לקחת אתכם את חיית המחמד שלכם, קחו את פריט המידע הזה בחשבון ושקלו עם עצמכם האם היא יכולה לעמוד בזה.
בגלל התקנות האלו, יש לרכוש כלוב הטסה מיוחד שמתאים בגודלו למידות חיית המחמד שלכם. אלו ההנחיות שצבי שלח לנו:
מידות כלוב הטסה
התמונה למעלה מגדירה את המידות המינימליות של הכלוב בהתאם לגודל חיית המחמד שלכם.
קחו בחשבון שאם אתם לא בטוחים תמיד כדאי לקחת כלוב במידה גדולה יותר מאשר להסתכן בקניית כלוב קטן מדי שלא יאושר ע”י אל-על.
כלוב הטסה
התמונה השניה היא של כלוב הטסה לדוגמא. מה שחשוב כאן זה לשים לב לנקודות האדומות שמציינות את מיקום החורים שיש לקדוח בכלוב. דרך חורים אלו יועברו אזיקונים שבעזרתם יצמידו את הכלוב לרצפת המטוס. יש לעשות 2 חורים בכל צד (על הפס המחבר בין 2 חצאי הכלוב, מלמעלה למטה) ו-4 בקדמת הכלוב לצדי הדלת (2 מכל צד).
ישנן מספר חברות שמייצרות כלובים מיוחדים להטסת בע”ח. צבי המליץ לנו לרכוש כלוב של חברת ‘אטלס’ כי זו החברה היחידה שהוא הכיר. אנחנו מצאנו כלוב תוצרת חברת ‘גוליבר’ שלדעתנו היה נאה יותר מאלו של ‘אטלס’ וקנינו אותו. למרות שצבי אישר את הכלוב (לאחר שהעביר אותו מספר בדיקות שאנחנו לא יודעים את טיבן), נאמר לנו בהית’רו בדיעבד שכלובי החברה אינם מומלצים להטסה (החורים של הדלת גדולים מדי ומאפשרים לחיית המחמד להוציא דרכם גפיים והדלת עצמה לא מחוזקת מספיק לדפנות הכלוב). לכן, אם אתם רוצים להיות בטוחים אנחנו ממליצים להישאר עם ההמלצה המקורית של צבי.
אחרי שסיימתם את כל התהליך וקיבלתם את האישור של השירותים הווטרינריים בנתב”ג עליכם להביא את חיית המחמד למשרדו של צבי באל-על מטענים כדי שהוא יוודא שכל המסמכים ממולאים כהלכה וכל הדרישות קויימו. משרדי אל-על מטענים נמצאים בבניין של ממ”ן הצמוד לבניין אשדוד בונדד בו יושבים השירותים הווטרינריים. לפגישה זו יש להביא את כל המסמכים, חיית המחמד, כלוב ההטסה המיועד וכלוב נוסף שאיתו תחזירו את החיה הביתה. כלוב ההטסה והמסמכים נשארים אצל אל-על עד הטיסה. בתמורה, צבי יעניק לכם את מפת הית’רו והוראות הגעה למתקני Heathrow Animal Reception Centre (או בקיצור HARC, יחידה של שדה התעופה המטפלת בהכנסת בע”ח לבריטניה).
צבי ביקש לקיים את הפגישה לא פחות מ-48 שעות לפני מועד הטיסה כדי לאפשר לכל הגורמים להיות מודעים ומוכנים לבוא חיית המחמד. בניגוד לשירותים הווטרינריים, את הפגישה עם צבי יש לקבוע מראש.
במהלך הפגישה יבוצעו כל התשלומים עבור הליך ההטסה. התשלומים הינם:
לצערנו, לנו לא היה מדריך כזה לפני כל התהליך ולכן יצא שעשינו חלק מהדברים ברגע האחרון (לפעמים הרבה אחריו) ורצינו לציין לטובה את הטיפול של צבי במקרה שלנו. למרות שהוא לא היה חייב, הוא עשה כל שביכולתו על מנת להקל עלינו ולאפשר את הטסתה של מאנקי בזמן. זה לא אומר שאתם צריכים ללכת בדרכנו. להיפך, זו היתה חוויה מורטת עצבים שאנחנו לא מאחלים לאף אחד. קחו את המדריך הזה לתשומת לבכם והשתמשו בו כדי שהחוויה שלכם תהיה קלה יותר.
כאמור, אנחנו הבאנו את החתולה שלנו עם אל-על, אבל הגולש יהונתן השתמש ב-(British Airways (BA והציע להוסיף לפוסט את החוויה שלו מהצד של BA.
הפרוצדורה מול BA מתבצעת מול אורן חסיד (03-9711119), בחור צעיר ולבבי שמעבר למוכנות שלו לעזור מעל ומעבר, גם אוהב חיות.
את התהליך מול BA אמורים להתחיל סביבות חודש עד חודש וחצי לפני הטיסה. בזמן זה יוצרים קשר ראשוני עם אורן כדי לבדוק אם בתאריך הרצוי אפשר להטיס את חיית המחמד. BA ממליצים לטוס באמצע השבוע (כלומר, שני-חמישי) בטיסת הבוקר שממריאה מנתב”ג ב-8:00. זה לא חובה, אבל מאוד מומלץ כדי להקל על התהליך לאחר הנחיתה בהית’רו וכדי לקבל את החיות חזרה כמה שיותר מהר.
כשבועיים לפני הטיסה יש להגיע עם חיית המחמד ועם כלוב ההטסה למשרדי BA קרגו הנמצאים בבניין ממ”ן בנתב”ג. הביקור, אותו יש לתאם מראש, נועד כדי לאשר את הכלוב וגם כדי לוודא שחיית המחמד נראית כשירה לטיסה. לא מדובר בבדיקה גופנית מקיפה של וטרינר, אלא בדיקה שטחית, לראות שחיית המחמד לא מאוד מבוגרת, קטנה או חולה.
הדרישות של BA לכלוב ההטסה דומות לאלו של אל-על (ראו שרטוט למעלה), למעט העובדה שהם דורשים שבין ראש החתול לתקרת הכלוב יהיו לפחות 5 ס”מ. יש לשים לב שהדרישה הזו עשויה לגרום לכך שיהיה צורך בכלוב גדול משמעותית מזה שדורשות חברות אחרות, ולכן כמובן יקר יותר.
לאחר אישור המסמכים בשירותים הווטרינריים, יש להגיע שוב אל משרדי BA קרגו עם הכלוב על מנת להפקיד אותו בידי BA (אין צורך להביא את חיית המחמד). בביקור זה מתבצע התשלום, שכולל את התשלום לג’יימס קרגו ותלוי בגודל הכלוב. במקרה של יהונתן, הם הטיסו שני חתולים, אחד בגודל כ-7 ק”ג ואחת בגודל כ-5 ק”ג, והמחיר היה 1,000$ כשהתשלום במזומן ובדולרים. חשוב להדגיש שכל מקרה נבחן לגופו ע”י BA והמחיר תלוי בהצעה שהם ייתנו.
יום לפני הטיסה מומלץ להפחית את כמות האוכל לחיית המחמד, אבל לספק המון מים. כשעתיים לפני שאתם מוסרים את חיית המחמד שלכם, תנו לה ארוחה קלה שתרגיע אותה. אם אתם מטיסים כלב, קחו אותו להליכה קלה לפני הנסיעה לשדה התעופה ואחת נוספת לפני שאתם מוסרים אותו.
אחרי שכל המסמכים מוכנים, כלוב ההטסה נמצא בחברת התעופה וכל התשלומים בוצעו, יש להגיע כ-3 שעות לפני מועד הטיסה למשרדו של צבי מאל-על או 4 שעות קודם למשרדו של אורן מ-BA בשביל להעביר לטיפולם את חיית המחמד שלכם. מומלץ להביא עם חיית המחמד גם קערית מים קפואים (כדי שהם לא יישפכו במהלך הטיסה). זו הפעם האחרונה שתראו את חיית המחמד שלכם עד שהיא תצא ממתקני HARC כמה שעות לאחר הנחיתה, אז זה הזמן לחיבוקים אחרונים לפני הטיסה.
משם אתם ממשיכים כמו כל שאר הנוסעים לטרמינל 3, מבצעים צ’ק אין, יושבים לשתות קפה ולקנות שוקולדים בדיוטי פרי ועולים למטוס כרגיל. ההבדל היחיד הוא שמומלץ להזכיר לצוות המטוס שיש בע”ח בבטן המטוס ולכן יש לזכור לווסת את הטמפרטורה שם בהתאם. מחלקות מטענים של אל-על ושל BA אמורות להעביר לצוות את האינפורמציה הזו מראש אבל לא מזיק להזכיר להם לפחות פעם נוספת לפני ההמראה.
אחרי הנחיתה בהית’רו סוכני James Cargo יעבירו את חיית המחמד למתקני HARC שיטפלו בה ויחליטו האם היא יכולה להיכנס לתחומי בריטניה או לא (אם כל השלבים והתשלומים בוצעו כהלכה וחיית המחמד בריאה, אין שום סיבה שלא יאשרו לה כניסה, אין מה להילחץ). זמן ההעברה והבדיקה לוקח כ-4-5 שעות לאחר הנחיתה, אז תבואו עם הרבה סבלנות ומשהו להעביר איתו את הזמן.
משרדי HARC נמצאים כרבע שעת הליכה מטרמינל 4 (אליו יש לקחת רכבת שאטל חינמית של שדה התעופה מהטרמינל בו תנחתו). האנשים ב-HARC הבטיחו לנו שיעדכנו אותנו לגבי ההתקדמות בטיפול של מאנקי אבל בפועל הם לא עדכנו, והיינו צריכים להתקשר אליהם בעצמנו כל כמה זמן כדי להתעדכן. לכן מומלץ שיהיה לכם כבר כרטיס SIM מקומי עם חבילת דקות (ניתן לקנות כאלה בשדה התעופה במידה ואין לכם כזה).
בסופו של התהליך תתבקשו להגיע למשרדי HARC ולקחת את חיית המחמד הלחוצה והמפוחדת שלכם לביתכם בבריטניה. אנחנו יכולים רק להמליץ לכם לא להביא את חיית המחמד לבית זמני אלא לבית קבוע כדי להקל עליה את המעבר ותקופת ההסתגלות הלא פשוטה.
אנחנו יודעים שיכול להיות שהמדריך הזה כולל יותר מדי מידע ודברים יכולים קצת להתבלבל לכם. בגלל זה הכנו טבלת לוח זמנים שתפשט לכם מעט את העניינים. כמובן שהיא רק באה כעזר לכל המידע ולא באה להחליף אותו. בנוסף, אנחנו מזכירים שוב שהתהליך שלכם עלול להיות מעט שונה ולכן גם לוח הזמנים ישתנה מעט (לדוגמא אם תבחרו בהטסת חיית המחמד לא ע”י אל-על).
פעולה | זמן יעד | גוף אחראי |
---|---|---|
השתלת שבב וחיסון כלבת | לא יאוחר מ-4 חודשים לפני מועד הטיסה | וטרינר |
בדיקת נוגדנים לכלבת | לא פחות מ-30 יום לאחר חיסון הכלבת | וטרינר (דגימת הדם מועברת לשירותים הווטרינריים בבית דגן) |
בדיקה גופנית ומילוי דרכון לחיית המחמד | לא יאוחר מ-10 ימים לפני מועד הטיסה | וטרינר |
תילוע (רק לכלבים) | 24-120 שעות לפני מועד הטיסה ולפני החתמת המסמכים | וטרינר |
החתמת המסמכים | אחרי הבדיקה הגופנית ומילוי הדרכון ולפני הפגישה באל-על מטענים | השירותים הווטרינריים בנתב"ג |
הזמנת כרטיסי טיסה | כל זמן סביר לפני הפגישה באל-על מטענים | אתם |
רכישת כלוב הטסה | כל זמן סביר לפני הפגישה באל-על מטענים | אתם |
פגישה באל-על מטענים | בין 10 ימים ל-48 שעות לפני מועד הטיסה ואחרי החתמת כל המסמכים ע"י השירותים הווטרינריים בנתב"ג, הזמנת הכרטיסים ורכישת כלוב ההטסה. את הפגישה יש לתאם מראש (ולא לשכוח להביא את חיית המחמד אתכם) | אל-על מטענים |
העברת חיית המחמד לאל-על מטענים | ביום הטיסה, לא יאוחר מ-3 שעות לפני מועד הטיסה | אל-על מטענים |
כל התהליך של הטסת חיות מחמד הוא מאוד יקר. רק כדי לעזור לכם להבין עד כמה, צירפנו טבלת עלויות משוערות.
אלו המחירים שאנחנו שילמנו עבור הטסת החתולה שלנו. כמובן שעבור מקרים שונים (לדוגמא גודל הכלוב, כלבים הנדרשים בתילוע) ושערי המרה שונים המחירים יהיו שונים בהתאם. הטבלה הזו באה רק כדי לתת סדר גודל לעלות ההטסה.
תיאור | עלות בשקל (₪) | עלות במטבע מקורי ($, £) | הערות |
---|---|---|---|
סה"כ | 4,250.74 | ||
התקנת שבב אלקטרוני | 140 | ||
חיסון כלבת (לחתול) | 100 | חיסונים שונים לבע"ח שונים יעלו בוודאי מחיר שונה | |
בדיקת נוגדנים | 570 | המחיר כולל גם זריקת הרגעה שניתנה לפי שיקול דעת הווטרינר ומשלוח למעבדות השירותים הווטרינריים בבית דגן | |
בדיקה גופנית רגילה | 180 | הבדיקה המסכמת לפני מילוי הדרכון | |
עמלת השירותים הווטרינריים | 37.5 | תשלום בטלפון בלבד | |
כלוב הטסה | 149 | גוליבר 3 (לא מומלץ) | |
אגרת ייצוא | 53.24 | משולמת לממ"ן מסופי מטען | |
הובלה אווירית | 737.5 | $182 | משולמת לאל-על מטענים |
עמלת סוכן מקומי | 2,283.5 | £359.21 | משולמת ל-James Cargo |
אם יש לכם שאלות נוספות, אתם מוזמנים כרגיל להעלות אותן בתגובות ואנחנו נעשה כמיטב יכולתינו לענות עליהן.
בהצלחה!
תודה רבה לאהוד מימון על עזרה בעריכת הפוסט ול-CrazyVet על הייעוץ הווטרינרי.
© 2023 תשע ושלושה רבעים | תבנית מקור Eleven Themes | תורגם לעברית ע"י וובמגזין
וואו!
המון המון תודה לכם.
הפוסט הזה נהדר!
במקרה שמדובר בכלב יש לבדוק שלא שהכלב לא עונה להגדרה הבריטית של כלב מסוכן, כי אם הוא כן עונה, המצב אבוד.
אתה צודק אדם. יש סוגי כלבים שאסורים לגידול ברחבי הממלכה המאוחדת כמו פיטבול טרייר.
אנחנו נוסיף את זה למאמר, תודה!
כל הכבוד על היוזמה, השיתוף וההשקעה.
מצדיע לכם
אוריאל
יש לכם כתובת למשלוח זר פרחים?
אתם פשוט אלופים ברמות!!!!!!!!
לפני שבוע הגשנו את הבקשה שלנו ונעזרנו בכם המון…ואנחנו עכשיו מחזיקים אצבעות שבקרוב המדריך הזה יהיה רלוונטי גם לנו 🙂
היי דניאל,
קודם כל, תודה, הבלוג שלך ממש עוזר לי לעשות סדר בבאלגן של מעבר לאנגליה שאני ובעלי מתכננים. השאלה שלי היא כזו: גם אנחנו רוצים להעביר את החתול שלנו ומצאתי חברה שקוראים לה טרמינל םור פטס, אם את מכירה? לפי הבנתי הם מלווים ועוזרים בכל מה שקשור לטפסים חיסונים וכו’, בעלות של 195 דולר, האם זו במקרה אופצייה שגם בדקת או שאת מכירה מישהו שניסה אותם במקרה?
היי תמרה,
אנחנו מכירים את החברה. יצא לנו לברר איתה על התהליך והם נתנו לנו הצעת מחיר שהיתה קרובה לכ-$2,000. באחת התגובות כאן על פוסט אחר מישהו אמר שנתנו לו הצעה של $1,200. אני מציעה לך ליצור איתם קשר לבדוק מה היא העלות הכוללת של כל התהליך. אם היא באמת קרובה יותר ל-$1,200, זה לא רע בכלל. אני לא מאמינה שזה $195, זה לא סכום הגיוני.
היי, אני לא רואה באתר defra את ישראל ברשימה… איפה ראיתם שניתן להכניס מישראל ללא הסגר?
התשובה קריטית מאוד
תודה רבה רבה
היי נגה,
בנובמבר 2011 בריטניה הוציאה הצהרה שמספר מדינות, ביניהן ישראל, לא חייבות יותר בהסגר.
ההצהרה הזו פורסמה באתר Direct.gov.uk. לצערי החל מאוקטובר 2012 האתר הזה התאחד עם עוד 2 אתרים אחרים לידי אתר אחד – Gov.uk – וההודעה נעלמה לה שם ברחבי האינטרנט.
בדקתי באתר של Defra ואכן ישראל לא מצויינת שם אז התקשרתי אליהם לפני כמה דקות. התשובה שניתנה לי היא שישראל אכן לא חייבת בהסגר לחיות מחמד. הסיבה שישראל לא מופיעה ברשימה היא שהרשימה כוללת רק ארצות שחיות מחמד מתחומיהן לא צריכות לעבור אף תהליך על מנת להיכנס, אלא רק להגיע עם חברת תעופה מאושרת. לעומת זאת, חיות מחמד מישראל כן צריכות לעבור תהליך מסויים כמו שמתואר פה במדריך.
היי בטוחה שגם אם יחליטו פתאום לשנות בחזרה את התנאים של הבאת בעלי חיים מישראל לבריטניה, יוציאו על זה הצהרה ברורה ופומבית. בנוסף, כל הארגונים הישראלים יעודכנו בהנחיות החדשות, כולל משרד החקלאות הישראלי והשירותים הווטרינריים.
אני מקווה שהתשובה מפריכה את חששותייך =]
וואו תודה רבה לכם זה ממש אינפורמטיבי!!
רציתי לשאול אם יש אופציות ל’עסקאות חבילה’ בנוגע לכל הקשור להעברה של החיות (ומשהו שמוזיל מעט את המחיר)
בנוסף לכך, יש לי חתול שזו כבר חיה פחדנית בפני עצמה
רציתי לשאול איך החתולים שלכם הגיבו ואם יש סיכוי שהתהליך יפגע באופן בלתי הפיך בחתול.
תודה
האמת היא שאני לא יודעת איפה, אם בכלל, אפשר לעשות הנחות על “כמות”.
המקומות היחידים שאני יכולה לחשוב עליהם הוא בדיקת וטרינר (צריך לבדוק האם הוא גובה פר פגישה או פר בע”ח) ואולי אצל ARC, אבל אני לא יודעת להגיד בבירור ובהחלט אפשר ורצוי לבדוק את זה. אם יוצא לך לבדוק, נשמח לשמוע ולהוסיף את זה למדריך.
כל חתול מגיב אחרת לענייני מעבר ורק בעלי החיה יכולים לדעת הכי טוב איך היא תגיב. מאנקי שלנו הסתדרה מצויין עם המעבר. הטיסה עצמה, יחד עם ההמתנה בשדה התעופה, היתה לה קשה, אבל ברגע שהיא הגיעה לביתה החדש היא היתה די בסדר. לקח לה בערך שבוע-שבועיים להתרגל למקום החדש, אבל זה מה שבדר”כ קורה לחתולים בכל מקרה במעבר טריטוריה.
בכל מקרה, השורה התחתונה היא שבעלי החיה מכירים אותה הכי טוב והם אמורים “לחזות” איך היא תגיב.
היי לכם
כל הכבוד על היוזמה- לא יודע איך היינו מתחילים בלי המדריך הזה
דבר אחד לא כתבתם פה והייתי רוצה לדעת והוא איך וכמה זמן לקח למאנקי להסתגל ולחזור לעצמה.
יש לי אח שגר עם אשתו בקנדה, ובשלב מסויים הם עברו לארה”ב. לאשתו היה חתול (די מבוגר) שהבית בקנדה היה הבית שלו מילדות. אח שלי סיפר לי שאחרי המעבר הזה הוא פשוט לא היה אותו דבר ודי שקע לדיכאון…
את החתולים שלנו, אחים בני 3.5 כיום, העברנו פעם אחת דירה בישראל (כמובן שזה רחוק מלהיות אותו דבר כמו מעבר למדינה אחרת) ולקח להם כמה ימים לחזור לעצמם. בנוסף, יש דברים שהשתנו מאז ולא חזרו להיות אותו דבר- למשל לפני המעבר הנקבה בחיים לא “שאגה” (hissed) על אחיה, ומאז היא כן עושה את זה מדי פעם.
כשאתם כותבים שצריך לוודא עם עצמנו האם החתולים בנויים למסע הזה, למה אתם מתכוונים? קשה לי המחשבה של להשאיר אותם לטראומה של 10+ שעות (לפי איך שזה נשמע מהתיאור שלכם)….
היי יהונתן,
אנחנו מתכוונים לשני דברים:
1. האם חיית המחמד מספיק בריאה בשביל לעבור משהו כזה. להעביר בע”ח מבוגרים או חולים עלול להחמיר את מצבם.
2. האם האופי של חיית המחמד הוא כזה שמעבר לא יעביר אותו טראומה גדולה מיידי. מאנקי שלנו מאוד סתגלתנית. היא אמנם עברה מסע קשה, אבל התאקלמה מאוד מהר. ביומיים הראשונים היא עוד היתה קצת מפוחדת, אבל אחריהם היא עברה לתהליך הסתגלות רגיל כמו כל חתול שעובר טריטוריה (זו תקופה של שבועיים-חודש, תלוי בחתול, אבל כל חתול שעובר טריטוריה חווה את זה). אחרי שבועיים היא כבר חזרה להתנהגות הרגילה שלה. לא ראינו שינוי התנהגות גדול מידי בעקבות המעבר.
אין פה תשובה נכונה או לא, בעל חיית המחמד מכיר אותה הכי טוב ויודע איך היא מסתגלת (או בכלל) לשינויים. לכן, רק הוא יודע מה הכי טוב עבור חיית המחמד שלו.
הי,
אם אפשר לשאול – איפה קונים כלוב? גוגל מראה שלכלב שלנו כלוב אטלס מתאים יעלה 1000 שקל(!). נשמע לי לא סביר…
ובנוסף,
מה התהליך בדרך חזרה?
תודה!
היי גיא,
אנחנו חיפשנו כלוב באינטרנט. ברגע שידענו איזה יצרן וגודל היינו צריכים, חיפשנו בגוגל ובזאפ. השוואנו מחירים, מחירי וזמני משלוח, ביקורות ולבסוף החלטנו על החנות שעלתה על כל המאפיינים בצורה הטובה והזולה ביותר. אני לא יודעת מה הגודל של הכלב שלכם, אבל כלוב קטן לחתולה שלנו עלה 150 ש”ח. ככל שהגודל של הכלובים עולה, כך גם המחיר. הייתי מציעה לך להמשיך לחפש ולהתייעץ אולי עם פורומים של בעלי כלבים.
בקשר לתהליך החזרה, אנחנו לא יודעים, עדיין לא חזרנו =] אני מניחה שיש ליצור קשר עם השירותים הווטרינריים ולשאול אותם מה הפרוצדורה. אני חושבת שהיא קלה יותר (במיוחד שהחיה הגיעה מישראל וכבר מחוסנת ובעלת שבב), אבל אני לא יכולה לדבר מניסיון.
הי דניאל, יש לי שאלה נוספת
שמתי לב שעיקר העלות שלכם הייתה לג’יימס קרגו. יש לך מושג אולי אם העמלה הזו תלויה בכמות? אנחנו כעיקרון מתכוונים להביא את שני החתולים שלנו איתנו. זה לא משנה לנו כמה זה יעלה ומה נצטרך לעשות, הם פשוט אחים שנמצאים יחד מיום הלידה שלהם ועברו לא מעט תלאות יחד בחודשיים הראשונים לחייהם (לפני שהגיעו אלינו) ולא נפריד ביניהם עכשיו (במועד המעבר שלנו הם יהיו בני 4).
בקיצור השאלה היא האם את יודעת אם חתול אחד = 360 פאונד => שני חתולים = 720 פאונד או שזה לא בהכרח עובד ככה?
תודה
היי יהונתן,
האמת היא שאני לא בטוחה. אני הייתי מציעה להרים טלפון לצבי מאל-על ולשאול אותו, הוא בוודאי ידע. אני מניחה שהמחיר יהיה כפול כי בעצם אלו שני מטענים שונים, אבל יכול להיות שבגלל שזה באותו משלוח, זה יהיה זול יותר.
אחרי שאתה מברר, נשמח אם תוכל להגיב פה עם הממצאים שלך.
טוב, אז אמנם לקח קצת זמן (בין עבודה ושאננות על כך ש”יש עוד זמן” לא ממש יצא לי להתעסק עם זה…) אבל התחלנו להניע את העניין הזה, זה החלק הכי מסובך וארוך של תהליך המעבר ושוב אני רוצה להודות לך כי לא היה לנו מושג מאיפה להתחיל בלי העצות שלך.
אנחנו החלטנו לנסות לבצע את התהליך דרך בריטיש, כי אנחנו התרגלנו כבר לטוס דרכם ואנחנו מניחים שיש להם לכל הפחות אותה רמת ניסיון בהטסת חיות כמו אל על. אז אחרי הרבה טרטורים (כי מסתבר שמחלקת הקרגו של בריטיש התמזגה עם איבריה בכמה מקומות – ובכמה לא – ולכן ניסינו ליצור קשר עם BA קרגו בארץ דרך האתר שלהם אבל לא ענו לנו במייל והטלפון באתר לא מעודכן, ואז הבנו מהאתר של בריטיש על המיזוג הזה עם איבריה, התקשרנו לאיבריה בארץ והם אמרו שכאן הם בנפרד מבריטיש.) בסופו של דבר קיבלנו דרך טופס יצירת הקשר באתר BA קרגו את המספר הנכון בארץ ואת אנשי הקשר, ובדיוק הרגע דיברתי עם בחור נחמד מאד בשם אורן חסיד שהסביר לי את כל התהליך וגם נתן לי הערכה גסה של עלויות.
לשאלה המקורית- ג’יימס קרגו לוקחים מחיר קבוע על הכלוב הראשון (לפי מה שאורן אמר לי, 550$) ומהכלוב השני זה 80$ לכלוב.
היי יהונתן,
תודה רבה על העדכון! אנחנו נעדכן את הפוסט בהתאם בקרוב.
בהצלחה, ונשמח לשמוע על החוויות שלכם עם המעבר!
הי יהונתן,
האם תוכל בבקשה למסור את פרטי הקשר של הבחור מהקרגו?
אנחנו עוברים לאנגליה בעוד כחודשיים עם 5 חתולים וכלבים..
הלחץ מתגבר וכן חוסר הבטחון. אם תואיל בטובך גם לשלוח לי את מס הטלפון שלך
לשאלה או שתיים בעניין, אכתיר אותך בזו לחסיד 🙂
oren.corbit שטרודל gmail.com
TODA!
היי יהונתן,
אני בדיוק מעדכנת את הפוסט עם הפרטים שנתת לנו.
אני מאוד מזדהה עם סיפור הטלפונים. אני זוכרת שכשאני התקשרתי אליהם בפעמים הראשונות נאמר לי סכום זול בהרבה ממה שנאמר לי ע”י אל-כל ורק אחרי המון שיחות טלפון עם אל-על, HARC, Defra ו-James Cargo הצלחתי להבין את ההבדל בעלויות.
תודה על העדכון!
הי דניאל,
בכיף 🙂 האמת שאנחנו עדיין כאן בארץ (כן, תכננו את זה הרבה, הרבה זמן מראש….), בעוד שבועיים הטיסה וביום שני יש לנו את הפגישה עם אורן- הנציג של BA בתחום הזה בארץ, והצעת המחיר הסופית שהוא נתן לנו היא 1,000$ לשני חתולים שאחד שוקל כ-7 ק”ג ואחת כ-5 ק”ג (כמובן בשני כלובים נפרדים).
גם לאל-על הייתה דרישה שיהיה מתקן לשתייה בכלובים? אנחנו התקנו, בהוראת אורן, קערה שקנינו בחנות חיות שבאה עם טבעת מתכת כזו שנצמדת לדלת הכלוב מבפנים.
בעצתכם, קנינו שני כלובי אטלס 30 (אנחנו שילמנו 180 על כ”א, אבל ראיתי באינטרנט שאפשר למצוא אותם גם ב-160 לאחד לא כולל משלוח).
עוד דברים שאני יכול לספר עכשיו הוא שההמלצה של BA היא שמי שטס עם חיות מהארץ יטוס בטיסת הבוקר (BA162) שיוצאת מנתב”ג ב-8:00- מה שאומר להגיע לשדה בשעה 04:00 לפנות בוקר כדי למסור את החתולים. כמו כן, ההמלצה שלהם היא לקחת טיסה שיוצאת בין הימים שני-חמישי, כי בימים האלה הטיפול בחיות בהית’רו לוקח הכי מעט זמן (לפי מה שאורן אמר לנו- וגם מה שכתבתם כאן- הטיפול בחיות לאחר הטיסה לוקח כארבע שעות).
זהו בינתיים אני חושב… אני אעדכן שוב אם יהיו עדכונים מהפגישה שלנו ביום שני.
אני חייב לומר אגב שאנחנו הסתבכנו עם כל מיני מקורות- הוטרינר שלנו, חברת התעופה, האתר של השירותים הוטרינריים, בנוגע לבדיקה הרפואית האחרונה מי מבצע אותה ועל אילו טפסים צריך לחתום ומי חותם עליהם, ולאחר שיחה עם הגורם האחראי בשירותים הוטרינריים, הבלוג שלכם היה הכי מדוייק. אז תודה, כי בלי המדריך הזה מהר מאד אפשר להסתבך…
הי שוב דניאל
אז זהו, החתולים עברו את הטיסה בשלום והתרגלו לבית החדש במהירות.
רצינו לומר לכם המון המון המון תודה על המדריך הזה, קשה לי לדמיין לעבור את התהליך הזה בלעדיו. קרה כמה פעמים במהלך התקופה הזו שקיבלנו מגורמים רשמיים (הוטרינר שלנו, חברת התעופה, השירותים הוטרינריים בנתב”ג) נתונים שסתרו את האמור במדריך שלכם- ותמיד התברר שהמדריך צדק 🙂
אם תרצו, נשמח להשלים את החוויה שלנו עם BA כך שיהיה מידע גם עבור מי שרוצה להשתמש בהם.
שוב המון תודה! 🙂
יהונתן ושרון
היי יהונתן,
נשמח לעדכן את המדריך מהצד של British Airways. אשלח לך מייל בקרוב ואשמח אם תוכל לכתוב לי שם את הצד שלכם בעניין ונדאג לעדכן את הפוסט בהתאם (עם קרדיט מלא, כמובן).
יהונתן שלום רב,
האם תוכל לשלוח לי בבקשה את פרטי ההתקשרות עם נציג ba קרגו בארץ על מנת שאוכל להבין מה התהליך שאני צריכה לעבור מולם לפני הטסת הכלבה שלי. תודה
שלום יהונתן
אני הולך להטיס את החתול שלי (בערך 5.5 ק”ג) ב-BA כנראה. דיברתי עם אורן חסיד ופעם אחת הוא אמר לי שזה יעלה בערך 900-1000 דולר ופעם אחת 1200. מאוד מוזר. אני אודה לך אם תוכל לאשר לי (כאן או באימייל daniel quack, בלי רווח, בג’ימייל) שבאמת שילמת 1000$ בשביל שני חתולים, כולל ג’יימס קרגו וכל מה שקשור להטסה.
תודה רבה
דניאל
מה לגבי חיות לא שגרתיות? כמו ארנבים?
אין מידע כלל גם באתר של חברות התעופה.
היי ליאת,
זו שאלה מצויינת. לא מצאתי הרבה מידע על העניין אבל כן מזכירים ארנבים באתר של DEFRA. לפי מה שהם כותבים, ארנבים שנכנסים לבריטניה מכל מקום אחר מחוץ לאיחוד, ושאינם ארנבים שמיועדים לגני חיות או מכוני מחקר, חייבים להיות 4 חודשים בהסגר. אני מניחה שזה כולל גם חיסון כלבת לפני, למרות שהם לא פירטו הרבה בעניין. שלחתי להם מייל לבירור הפרוצדורה המלאה ואני אעדכן ברגע שיענו לי. בכל מקרה, ההסגר הוא דרישת חובה, אז יש לקחת את זה בחשבון כשחושבים האם להביא את ארנב המחמד אתכם.
היי,
מצטערת על העיכוב בתשובה, מודה שקצת שכחתי מאז ש-Defra ענו לי באיחור קל.
כמו שכתבתי, ארנבים מישראל אכן חייבים ב-4 חודשי הסגר. Defra מציינים גם שהם לא יתחילו בתהליך אם הם לא יקבלו מראש אישור מאחד ממכוני ההסגר המורשים שהארנב הולך להיות אצלם.
הנה התשובה שלהם במלואה:
The following rules currently apply to the movement of pet rabbits and rodents –
Movement between European Union (EU) countries or into the EU from Andorra, Iceland, Liechtenstein, Monaco, Norway, San Marino, Switzerland and the Vatican are not subject to any requirement with regard to rabies. There are currently no certification requirements for rabbits and most rodents entering the UK from any of the countries mentioned above.
http://www.defra.gov.uk/wildlife-pets/pets/travel/pets/other-animals/
When imported into the UK directly from any non-EU country (other than those listed in the previous paragraph), rabbits and rodents must be licensed into quarantine for 4 months.
An import licence is required (from this Department) however, we will not issue the licence until we have confirmation from your chosen quarantine premises and carrying agent that they will house and transport the animal on its arrival into the UK. You can find details of quarantine procedures and a list of authorised quarantine premises and carrying agents on the Defra website at –
http://www.defra.gov.uk/wildlife-pets/pets/travel/quarantine/index.htm .
Please note that all expenses in connection with the landing, transit, quarantine and vaccination of your animal are solely for agreement between you and the quarantine premises and carrying agent concerned.
For further information on the Pet Travel Scheme (PETS), including listed countries, documentary requirements and approved routes and carriers, please see the link below:
http://www.defra.gov.uk/wildlife-pets/pets/travel/pets/pet-owners/
היי דניאל
התחלנו את התהליך עם הכלבה והחתולה שלנו ויש לי קצת שאלות:
בכל מה שקשור לשבב, רשמת שצריך לוודא שהפרטים שלנו יהיו באנגלית. לפי מה שהבנתי מהוטרינר שלנו, השבב משמש לזיהוי של החיה מול המסמכים שאנחנו מביאים, ושלכל מדינה יש מאגר משלה. כך, לישראל יש מאגר משלה בעברית ואין לוטרינר אפשרות לעדכן את הפרטים במאגר בינלאומי ובעצם אין טעם שיהיו באנגלית. האם את יודעת על אתר בינלאומי שאפשר לעדכן בו את הפרטים?
לגבי הדרכון של הבע”ח, את מכירה את מה שרשום כאן http://www.defra.gov.uk/wildlife-pets/pets/travel/pets/pet-owners/documentation/ לגבי התעודה? הטפסים שמקבלים ממשרד החקלאות נחשבים לתעודה או לדרכון? פשוט לפי מה שרשום שם אני מבין שהתעודה בתוקף רק 10 ימים לאחר הוצאתה ועד ארבעה חודשים אחרי זה. מה שאם נכון קצת בעייתי מבחינת הכניסה לאנגליה, והצורך להכליל בתוך המסמכים את התילוע לכלבה למשל. כמו כן, רשמת בסעיף 4 בחלק הראשון למלא את הדרכון לא יותר מ-10 ימים לפני הטיסה ובטבלה המסכמת רשום – לא יאוחר מ-10 ימים לפני הטיסה.. מה נכון?
כמו כן, לגבי המסמכים שצריך להביא לשירותים הוטרינריים – צריך גם להביא עדות לחיסון הכלבה שהיא נפרדת מהמסמכים אותם קיבלת מבית דגן? האישור על חיסון הכלבת – צריך להיות על איזשהו טופס רשמי באנגלית? האישור הזה אמור להיות חלק מתהליך הכניסה של בעה”ח לאנגליה?
מתנצל על האריכות ותודה!
היי ליעד,
1. אני לא מכירה אתר בינ”ל. אם הווטרינר יכול להכניס את הפרטים באנגלית זה עדיף, למקרה שבעל החיים ילך לאיבוד או משהו דומה. בכל מקרה, כשתגיעו לכאן ותשתקעו, כדאי ללכת לוטרינר שישנה את פרטי השבב לפרטים עדכניים שלכם כולל טלפון וכתובת מקומיים.
2. אני רואה שענית לעצמך כבר בתגובה הבאה =]
3. אישור החיסון נגד כלבת ניתן ע”י הווטרינר. המסמכים מבית דגן הם לגבי בדיקת הנוגדנים שנעשית לא פחות מ-30 יום לאחר החיסון. כשמגיעים לשירותים הווטרינריים צריך להביא גם את אישור החיסון מהוטרינר הרגיל וגם את האישור על בדיקת הנוגדנים מבית דגן. אין צורך שהאישור יהיה באנגלית כי הוא רק עבור השירותים הווטרינריים בארץ. ב”דרכון” של חיית המחמד הם כבר יציינו באנגלית שניתן חיסון כלבת וכל שאר הדרישות.
תודה על התשובות 🙂
טוב, כנראה שהתבלבלתי עם התוקף של התעודה.היא תקפה ל-10 ימים מיום ההוצאה, ועד 4 חודשים למי שמביא יותר מ-5 בע”ח, למיטב הבנתי..
דניאל את מלכה! אמנם רק התחלתי לחשוב על מעבר לאנגליה אבל אני מודה שהדבר שהכי מדאיג אותי זו הנסיכה הפרוותית שלי וענית םה על כל אחת מהשאלות שעלו לי ועל אלה שלא עלו. הרשי לי להצטרף לתודות שכבר קיבלת. תודה תודה תודה! כשאני אתחיל את התהליך בפועל אשמח להעזר בפורום שלך לענות על כל שאר השאלות, אבל על העיקרית ענית.
נראה לי שבכל התהליך מי שיצטרך לקבל תרופת הרגעה או טשטוש תהיה אני…
היי ליאור,
שמחה לשמוע שהמדריך שלנו עזר לך =] בהצלחה!
חברים יקרים!
קודם כל הבלוג שלכם נפלא וכל הכבוד!!!
רציתי לדעת האם יש לכם מושג:
אני מתכננת מעבר ללונדון בעוד חודש, ואין לי יכולת להמתין 4 חודשים.
האם אפשר לשלוח את החיה, לאחר כל הבדיקות, בלי שמישהו טס איתה ?
ז”א – אמא שלי תעשה את כל התהליך, ותשלח אותה, ואני אאסוף אותה משדה התעופה בלונדון.
ידוע לכם אם אפשר ?
תודה רבה,
לילך
היי לילך,
עקרונית זה אפשרי, אבל זה מאוד תלוי בחברת התעופה. בעיקרון באל-על אמרו לנו שמישהו חייב להיות עם חיית המחמד, אבל כששאלנו חברה חיצונית שמטפלת בהכנה וההטסה עצמה, הם אמרו לנו שלא חייבים.
כדאי לשאול את מחלקת הקרגו של חברות התעופה מה הפרוצדורה של שליחת חיית המחמד כשאין אף אחד שטס איתה והאיסוף מתבצע בשדה היעד.
אני מוסיף תיקון לתגובה של דניאל:
גם באל-על אין חובה לטוס עם חיית המחמד. אחרי שהעברתם אותה את התהליך בנתב”ג והשארתם אותה בידיהם של אל-על מטענים, רק צריך שמישהו יאסוף אותה מ-HARC.
בכל מקרה, גם אם אתם נמצאים על אותה טיסה איתה, לא תהיה ביניכם שום אינטראקציה בין העליה למטוס ועד האיסוף. הכל מטופל ע”י הצוותים השונים.
דניאלה שלום,
קודם כל תודה על ההדרכה שהאתר שלכם מציע, זה ממש הצלה.
אנחנו עוברים ללונדון באוקטובר וכמובן מצטרפת אלינו הכלבה, קראתי באתר שלכם שאין צורך בהסגר, האם משהו השתנה בחודשים האחרונים?
דורית
היי דורית,
ככל הידוע לי, דבר לא השתנה. נכנסתי לאתר של Defra רק כדי לראות אם יש איזה שינויים גדולים, אבל לא ראיתי.
על פניו נראה שלא היו שינויים וכלבים לא צריכים הסגר.
בכל מקרה, חברות התעופה יודעות את הנהלים הכי טוב, אז כדי לוודא הכל לפני הטיסה.
– דניאל
היי דניאל, בקשר לכלוב – איזה גוליבר קניתם? האם באלעל ממש מנסים למדוד את החתול או פשוט ביקשו ממך להכניס אותו לכלוב לראות איך הוא נראה בפנים? תודה!
הי ליעד.
מאנקי, החתולה שלנו, היא חתולה רזה וארוכה. בשביל ללכת על בטוח, קנינו את דגם גוליבר 3, ובדיעבד זו היתה בחירה טובה. אני מאמין שצבי מאל-על לא היה מאשר להטיס אותה עם גוליבר 2.
כשהבאתי אותה לאל-על, צבי מדד אותה ואת הכלוב, ולאחר מכן ביקש לראות אותה בתוך הכלוב.
למרות שמדובר היה בדגם הגדול, מאנקי התאימה כמעט בדיוק. צבי אישר להטיס אותה, אבל לו היתה גדולה קצת יותר זה לא היה עובד.
היי עידן, תודה רבה על התגובה המהירה!
אגב, כשאתה אומר התאימה כמעט בדיוק זה היה לפי ההוראות שלהם – אורך חתול + חצי רגל וכו’? מה האורך של מאנקי? תודה
המון המון תודה על הפוסט המפורט והמעולה!! מחר אני מגיעה לשירותים הוטרינריים ולמשרדי אל על לקראת הטסה של חתולה וכלבה ביום חמישי ונעזרנו בפוסט מאוד. עשיתם שירות מעולה.
היי נגה,
אני ממש שמחה לשמוע שהמדריך שלנו עזר לכם! שיהיה המון בהצלחה =]
אגב לאחר ביקור אתמול אצל הוטרינר בשדה״ת.. חשוב חשוב חשוב להביא את רישיון הכלב מהעירייה!!!!!
תודה נגה, נעדכן את הפוסט בהתאם!
היי, אני מניח שזה אולי ברור מאליו, אבל רציתי לשתף ממקרה אישי ואולי כדאי להוסיף את זה לפוסט רק למטרה שזה לא יקרה לאף אחד אחר. אז.. נגה הגיעה ללונדון, עם הכלבה והחתולה שלנו בבטן המטוס. שעה לאחר הנחיתה קיבלנו טלפון מג’יימס קארגו – החיות בסדר גמור, אבל עם החתולה יש בעיה קלה, אי אפשר לקרוא את השבב שלה.. נבדוק אותו שוב עוד חצי שעה ליתר ביטחון. לצערי לא הצליחו לקרוא את השבב שלה והיו צריכים להעביר אותה להסגר. הסתבר, לאחר צילום רנטגן שאין לה שבב בכלל.. היא כעת בהסגר לארבעה חודשים ובעצם עוברת את תהליך הכניסה לאנגליה מחדש. זה עולה המון כסף וגם כרוך בצער רב לנו ולחתולה. בקיצור, אולי טריוויאלי, אבל כדאי להוסיף למדריך – לוודא שהשבב נמצא וניתן לקריאה אצל בעל החיים לפני הטיסה. יש סיכוי שהוא יצא אם לא הוכנס כראוי (כמו שאנחנו חושדים שקרה אצלנו)ואז כל המסמכים לא שווים כלום, כי אי אפשר לקשר בין בעל החיים אליהם.. תודה ומקווים שזה לא יקרה לאנשים מלבדנו.
היי ליעד,
אני ממש מצטערת לשמוע על המקרה שלכם. זה נשמע לי כמו מקרה מוזר ולא שכיח, אבל בכל זאת נוסיף את ההבהרה הזו, תודה.
אני יודעת שאצלנו הוטרינרית מיד אחרי שהזריקה את השבב וידאה שאפשר לקרוא אותו ללא בעיה. אני הייתי ממליצה לכם ליצור קשר עם הוטריני/ית ששמו את השבב ולהודיע להם על המקרה.
אני בהחלט מקווה שזה לא יקרה לאנשים נוספים ושתקופת ההסגר תעבור בקלות לכם ולחתולה.
כן, המקרה אכן מוזר וגם אצלנו הוטרינר בדק אחרי שהזריק וקרא את השבב. איכשהו השבב יצא ולא נמצא עם 6 סורקים שונים (ולאחר מכן הוידוא באמצעות הצילום). הוטרינר מעודכן וגם לא האמין שזה יכול לקרות..
דניאלה שלום,
האם ידוע לך עם מי צריך לצור קשר ב- British Airways לגבי הטסת חיות, ראיתי התכתבות שלך עם בחור בשם יהונתן בנושא, אבל לא הצלחתי להבין עם מי צריך לדבר ומהם דרכי ההתקשרות, אשמח לעזרה בנושא, דורית.
הי דורית, ההתקשרות היא מול בחור מקסים בשם אורן, הטלפון- 039711119.
כדאי שתדעי מראש שהדרישות של בריטיש מחמירות מאלה של אל על, מה שמייקר את כל העסק הזה, וזאת למרות שכמו שאת רואה מהפוסט הדרישות של אל על תואמות לדרישות של הרשויות בבריטניה.
כשאנחנו אספנו את החתולים, הבריטים היו די בשוק מגודל הכלובים שנדרשנו לשים אותם בהם.
אנחנו הלכנו עם בריטיש פשוט כי העדפנו לטוס איתם.
שלום יהונתן
לא הבנתי האם הכלובים היו קטנים מידי או גדולים ???
יוסי
הי יוסי, הם אמרו לנו שהם בחיים לא ראו חתולים בכלובים כ”כ גדולים…
שלום וברכות
תודה על המדריך שעזר עוזר ויעזור לנו לעבור לאנגליה עם כלבנו בפחות חשש.
כמעט וביטלנו את הנסיעה שלנו לאחר שראינו שישראל אינה מופיעה ברשימת הארצות המותרות.
תבורכו על הזמן והסבלנות שלכם
תודה ויום טוב
יוסי קרסו
בתאריך 15/11/13 נסענו ללונדון להביא לבתי את הכלבה שלה .טסנו בחברת אל על וברצוני לעדכן:
1. חשוב מאוד שהווטרינר שמחסן את הכלב בשלב הראשון לפני בדיקת הנוגדנים , יסיר מהבקבוק של הזריקה את המדבקה עם תוקף הזריקה וידביק אותה בטופס שהוא ממלא . הווטרינר המחוזי בזמן שהוא ממלא את הטפסים באנגלית , בודק את תוקף של הזריקה.
2. התלוע צריך להתבצע פחות מ-96 שעות לפני הטיסה . אנחנו טסנו ב-15/11/13 , והווטרינר המחוזי דרש שהתלוע יתבצע בתאריך 12/11/13 אחה”צ .( הווטרינר צריך לחתום על תאריך ושעת התלוע ) כך שבתאריך 13/11/13 בבוקר נסענו לצבי גור באל על מטענים שיאשר את הכלוב , ורק אחר כך הזמנו כרטיסי טיסה .
3. אנחנו קנינו כלוב של חברת PRECISION PET PRODUCTS , דגם CARGO KENNEL , ובכלובים אלו יש כבר חורים מוכנים ואין צורך לקדוח חורים , כדי לקשור את דלת הכלוב .
4. כאשר קונים את הכלוב רצוי מאוד להרכיב אותו , להכניס לתוכו את הכלב , ולראות שהוא מתאים , כדי שלא יהיה מצב שתגיעו לצבי גור והוא לא יאשר את הכלוב.
היי בצלאל,
תודה רבה שחלקת איתנו את החוויה שלך!
ברצוני לעדכן שכתובת האימייל של צבי גור היא zvig@elal.co.il .
*** תגובה זו נערכה ע”י בעלי האתר על מנת להסיר מס’ סלולרי של אדם צד שלישי. בבקשה הימנעו מלכתוב טלפונים אישיים ***
תעברו טוב טוב על המסמכים. הכלב שלי עולה הבוקר על טיסה מנתב”ג ללונדון. אף אחד מהגורמים שבדקו את הניירת לא שם לב שישנה טעות סופר על המסמך של בדיקת המעבדה מבית דגן. אני ראיתי את זה בפוקס והיינו צריכים להקפיץ את החבר’ה בבית דגן שינפיקו מסמך מתוקן.
נלקחה דגימת דם מהכלב ב- 1.9, הגיעה למעבדה בבית דגן באותו יום 1.9 ואת התוצאות קיבלנו ב-3.9.
בשל טעות סופר, נרשם על האישור שקיבלנו מהם שדגימת הדם נלקחה ב-1.8 – טעות שכזו מייצרת שתי בעיות: האחת – אם נלקח הדם ב-1.8 והגיע למעבדה לבדיקה ב-1.9 – איפה היתה הדגימה במשך החודש הזה ואיך בכלל אפשר לבדוק דם חודש אחרי שנלקח??
הבעיה הגדולה יותר היא שהתקנות בבריטניה קובעות שאת בדיקת הדם צריך לעשות לפחות 30 יום לאחר החיסון. הכלב שלי חוסן ב-16.7 ודגימת הדם נלקחה ב-1.9 פירושה של הטעות, כשנכתב שהדגימה נלקחה ב-1.8 היא שהבדיקה בכלל לא תקפה ואין כל ספק שאם לא הייתי עולה על הטעות הזו לפני שהכלב טס, לא היו מכניסים אותו לבריטניה ושולחים אותו חזרה.
בינתיים, הכל נראה תקין, הכלב ממריא בעוד שעה, ואני אמור לקבל אותו הביתה למנ’צסטר (ג’יימס קרגו דואגים להעברת הכלב מלונדון למנצ’סטר) ואני רק מקווה שהכל יסתיים בשלום ושאחרי ארבעה חודשים הסיוט שעבר על הכלב שלי, שחשב כנראה שנטשתי אותו, יעבור. מת מגעגועים אליו. לא ישנתי כל הלילה 🙂
ולא מיותר להודות לכותבת הפוסט הזה ולכל המגיבים. במהלך החצי שנה האחרונה נכנסתי לפוסט הזה כמעט כל יום, עקבתי אחר התגובות, למדתי את הנושא, השכלתי מניסיונם של אחרים. תודה רבה רבה רבה לכולכם!
מסקנות, המלצות ועוד שאלה אם מישהו יודע:
מוזר ותמוה שבחברה כמו אל על ישנו רק אדם אחד שמטפל בנושא של ייצוא בעלי חיים (וגם את זה אם הבנתי נכון הוא עושה לצד עיסוקים אחרים באל על). זו הסיבה שכל כך קשה לתפוס אותו ולקבל תשובות מלאות לשאלות. גם אם הוא נורא משתדל (ואני לא בטוח שזה המצב) לא יעלה על הדעת שאף אחד אחר חוץ ממנו לא יכול לתת תשובות.
חברת הקרגו בלונדון, ג’יימס קרגו, מציגה אתר שהוא מאוד פריינדלי, מקיף, מפורט וברור רק חבל שהצוות שלהם לא פריינדלי. כל המסמכים הועברו על ידי לבדיקה מראש וההתכתבויות היו עם בחורה בשם Laura שלמרבה חוסר המזל שלי נעדרה מהעבודה ביומיים שלפני הטסת הכלב וכך, אף אחד מהנציגים שכן ענו לי לטלפון לא היה מודע להתכתבויות שלי איתה ולא יכול היה לגשת למסמכים שנשלחו אליה במייל.
כשהכלב נחת, לאחר עיכוב של שעה בטיסה, אף אחד לא ידע להגיד לי אם הכלב הגיע בשלום, חי, נושם ואם הוא כבר הועבר לבדיקת המסמכים.
בשלב מסויים ענה לי בחור בשם ג’ייק שהוא היה נקודת האור היחידה בג’יימס קרגו. הוא ביקש ממני להתקשר שוב אחרי חצי שעה ובינתיים עשה את הבירורים ואכן הרגיע אותי שהכלב נחת בשלום ושהם מטפלים בעוד שני כלבים שהגיעו על אותה טיסה כך שזה יקח קצת זמן.
חמש שעות לאחר הנחיתה התקשרתי שוב ואז נאמר לי שהטיפול הסתיים, כל המסמכים היו בסדר, הכניסה של הכלב לבריטניה אושרה. זו היתה הקלה ובאותה הזדמנות הוא אף אמר לי שהכלב עולה על הסעה למנ’צסטר (כפי שהזמנתי) ושכבר חוייבתי ב- 275 פאונד עבור השירות.
למעשה, במהלך אותו יום מצאתי פתרון זול יותר להעברת הכלב דרך האתר USHIP (מומלץ ביותר) שמאפשר לפרסם בדרך של מכרז. פנו אלי די הרבה נהגים, לחלקם ניסיון בהעברת בעלי חיים, חלקם היו במקרה בלונדון ואמורים לחזור למנ’צסטר והמחירים שקיבלתי הגיעו עד כדי 150 פאונד. כשראיתי שכבר נהיה מאוחר, שאלתי את ג’ייק מג’יימס קרגו אם אפשר לבטל את ההזמנה לנהג מטעמם ולשלוח נהג מטעמי לאסוף את הרכב. הוא אמר שכן, אבל שכבר חוייבתי, ורק ביום שני יוכלו לזכות אותי.
חשבתי מספר דקות ואמרתי שעדיף לשלם יותר, לעשות את זה עם ג’יימס קרגו כדי להיות בטוח שהכלב יגיע בשלום ולא לחכות עכשיו לנהג מטעמי שיגיעו להית’רו מה שיעכב את הגעת הכלב הביתה בעוד כמה שעות. ג’ייק אמר שהנהג מולו ומיד יוצא לדרך ושזה יקח בערך 3.5-4.5 שעות בגלל עומס תנועה שאופייני לימי שישי.
בשעה 11:30 בלילה כשהכלב לא הגיע עדיין ואף אחד לא מצא לנכון לעדכן אותי איפה הוא וכמה זמן זה יקח, התקשרתי שוב ושוב ושוב ומצאתי את עצמי משאיר הודעות בתא קולי. לקראת חצות (!) התקשרתי אל מוקד החירום של ג’יימס קרגו, שם ענתה לי בחורה לא נחמדה בעליל, עונה לשם סו, שבתרגום חופשי לעברית אמרה לי משהו כמו: תמתין בסבלנות, אתה הזמנת את ההסעה ליום שישי שלפני כריסמס, הנהגים שלנו נוסעים לאט לא כמו החברים שלך, אני רק יכולה להגיד לך שהכלב יגיע היום. שאלתי אם היום זה אומר יום שישי (דהיינו בעוד חצי שעה) או שלשיטתה אני אמור להמתין בלי לקבל פרטים עד יום שבת בלילה. היא היתה מאוד לא נחמדה, לא שרותית. ולי לא היתה ברירה אלא להמתין. טיפסתי על הקירות בבית.
חצי שעה לאחר מכן התקשר הנהג מהדרך, התנצל ואמר שהיתה תאונה על הכביש המהיר ושהוא יגיע בעוד שעה וחצי (!) לא הייתי מרוצה מהלו”ז אבל לא היתה לי ברירה והנחמה היחידה היא שעכשיו לפחות אני יודע מתי אמור הכלב להגיע ויש לי את מספר הסלולרי של הנהג שמחזיק בו.
הכלב הגיע אלי הביתה בשעה 1:45 בלילה.
הצעה שלי: אם אתם צריכים להעביר את הכלב מלונדון ליעד אחר בבריטניה, אל תזמינו השירות מג’יימס קרגו. ישנן הרבה מאוד אופציות אחרות, טובות יותר, מהירות יותר וזולות יותר.
לגבי המסמכים: למרות ששאלתי בערך עשרים פעמים אף אחד בג’יימס קרגו לא טרח להשיב לשאלת השאלות: אם אני תושב בבריטניה, עובד ומשלם מיסים, כתובת קבועה וכו’ האם הסכום שאני משלם עבור “מכס” בעת הכנסת הכלב לבריטניה חוזר אלי מתישהו. הרי לא מדובר בכלב שקניתי אלא בכלב “קשיש” שגידלתי מהיום שנולד. מתוך ה- 370 פאונד שג’יימס קרגו גובים, חלק נכבד הוא בעצם תשלום מכס. אך אחד לא ענה לי על השאלה הזו ואולי מישהו מכם יודע: יש אפשרות לקבל את הכסף בחזרה??
היי שחר,
אני שמחה לשמוע שהכל הסתדר ושקיבלת את הכלב שלך לבסוף. תודה על הפידבק שלך, מקווה שאחרים יוכלו ללמוד מהחוויות שלך!
לצערי, אנחנו לא יודעים על תשלום המכס, אבל אני בטוחה שאם תתקשר אליהם הם יוכלו לתת לך את המידע. אם תחליט לעשות זאת, נשמח אם תוכל לעדכן כאן.
בהצלחה לך ולכלב =]
הי דניאל,
קודם כל תודה רבה על כל האינפורמציה שאספתם זה מאוד עוזר (וגם קצת מרגיע למרות שעדיין המחשבה שהכלבים יהיו יממה שלמה בלי השגחתי מעלה את רמות הלחץ שלי לשמיים.
אני ובעלי מתכננים מעבר ללונדון ללימודים ויש לנו שני כלבים.
רציתי לשאול מספר דברים:
1- שני הכלבים מחוסנים ועם שבב – האם צריך לחסן ולשבב שוב או שמספיק אישור מהוטרינר שהם מחוסנים ובעלי שבב?
2- האם אפשר לשים את שני הכלבים באותו כלוב?
3- האם אפשר להשאיר להם בכלוב שמיכות וצעצועים?
4- המעבר הוא בספטמבר ואנחנו רק עכשיו מתחילים את התהליך, האם זה מספיק זמן?
תודה רבה,
יעל
הי יעל,
ראשית אני רוצה להבהיר שהנסיון שלנו הוא עם חתול. רוב החוקים בנוגע להטסת בע”ח לבריטניה זהים גם לכלבים, אבל אם רוצים להיות בטוחים עדיף לשאול מישהו עם נסיון בהבאת כלב לפה.
אין צורך לשבב או לחסן פעמיים. אתם צריכים אישור מהווטרינר על קיום ופרטי השבב, ואישור מהמעבדה בבית דגן על קיום נוגדנים לכלבת.
שימי לב שיש לחכות תקופה של לפחות שלושה חודשים בין קבלת האישור ועד שחיית המחמד יכולה להיכנס לבריטניה. אם קיבלתם את האישור בתחילת יוני, תוכלו להטיס את הכלבים בתחילת ספטמבר.
על כל חיה להיות בכלוב משל עצמה. אפשר לשים בכל כלוב צעצועים ושמיכות, ואפילו מומלץ. כדי שלא יצמאו אפשר לשים להם מתקן שתיה מיוחד לכלובי טיסה, או קערת מים קפואים.
רק רציתי להגיד תודה רבה 🙂
במשך שמונה חודשים תכננו את המעבר של סשה ללונדון והפוסט הזה הציל לנו את החיים. הוא מאוד מקיף ומסודר. עכשיו הוא איתנו כבר שבוע, מתאושש מהחוויה ונהנה מהפלא שנקרא שטיחים מקיר לקיר.
היי עדי,
אני ממש שמחה לשמוע! כשהבאנו סוף סוף את מאנקי לכאן הייתי הכי מאושרת בעולם. בית זה לא בית עד שכל יושביו מגיעים לגור בו.
דניאל, קודם כל תודה רבה על הפוסט המפורט והאינפורמטיבי הזה!
בכלל, נחמד גם לראות שאת ממשיכה להגיב גם כשנתיים לאחר שפורסם 🙂
אני לא בדיוק מוצאת תשובות למקרה שלי ברחבי האינטרנט ולכן מקווה שאולי למגיבים פה (או לך) יש אפשרות לעזור לי.
אני חיה בלונדון ויש לי כלבה מלטזית (3 ק”ג שלא סביר שתגדל יותר) בת תשעה חודשים שנולדה בליטא ולכן קיבלנו אותה עם דרכון, שבב ומחוסנת (כלבת, תילוע וכו’) בגיל שלושה חודשים. כמובן שהעברתי את הפרטים בשבב על שמי וכעת היא רשומה בבריטניה.
הייתי רוצה לדעת מהי הפרוצדורה אם ברצוני רק לטוס לכמה שבועות לארץ לבקר את משפחתי ולקחת איתי את הכלבה לביקור. אני מניחה שעליי לחסן אותה שוב נגד כלבת לפני הטיסה לארץ, להמתין כחודש לאחר מכן לתוצאות וכמובן לחסן אותה נגד פרעושים ותילוע – ולוודא שהכל נכתב בדרכון. אבל גם בחזור אצטרך לחזור על פעולות אלה? האם יש סיכוי שהיא תיכנס להסגר? או שפחות מחמירים אם הכלבה יצאה מבריטניה ושבה חזרה?
אודה על כל מידע או טיפ מכאלו שהמקרה שלהם דומה לשלי.
היי שירן,
לפחות במקרה של חזרה לבריטניה, כל עוד יש לכלבה שלך דרכון שמאשר שהיא מחוסנת ומשובבת, אני לא רואה סיבה שתצטרכי לעשות את הכל שוב ובטח שלא לשים אותה בהסגר.
בנוגע לטיסה הלוך, זה תלוי במה ישראל דורשת. את יכולה לקרוא על הדרישות באתר של השירות הווטרינריים.
קחי בחשבון שלפחות בטיסה שלך בחזרה מהארץ לבריטניה, תהיי חייבת לטוס רק עם חברה מורשית (אל-על או בריטיש אירוויס) והכלבה תאלץ לבלות את הטיסה בבטן המטוס יחד עם המזוודות ולא איתך.
אני לא יודעת מה השיקולים שלך, אבל אני הייתי מציעה לך לבדוק האם כדאי להעביר את הכלבה שלך את כל התהליך רק בשביל ביקור קצר בן כמה שבועות.
בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה ואשמח אם תוכלי לעדכן אותנו אם כן תחליטי לטוס איתה.
הי
ראשית תודה לכם אנשי הבלוג, זוגתי ואני עברנו לכאן לפני מספר חודשים – והרבה מכך בעזרתכם. תודה!
אנחנו מנסים להביא לכאן את הכלב שלנו מתל אביב ונתקלנו במשהו שלא הופיע עד כה בבלוג:
היום בבוקר, עת שבקשנו להזמין כרטיס טיסה לכלב (אל-על), נאמר לנו שהטסת בע”ח לאנגליה היא בקרגו עם שטר מטען מסחרי בלבד. ועכשיו לפאנץ’:
הם מבקשים 1000$ על הכרטיס (כפונקציה של גודל ומשקל הכלב והכלוב יחדיו) +275 ש”ח עמלה כלשהיא.
הכלב שלנו הוא בינוני-קטן ושוקל 15 ק”ג, יחד עם הכלוב (אטלס 70) זה 28 ק”ג.
אנחנו מאוד מופתעים מהעלות ומחפשים כרגע מוצא מהעניין הזה – זה 800$ יותר ממה שחשבנו!
בעלי כלבים – האם תוכלו להגיד כמה שלמתם על ההטסה עבור איזה גודל כלב?
ואם מישהו הטיס עם בריטיש נשמח לדעת גם שם מה העלות.
תודה
נועם
הי נועם,
עם מי דיברת באל-על? עם המכירות, או אל-על מטענים עצמם?
האם המחיר כולל את כל העמלות (עמלת ייצוא, הובלה אווירית, עמלת סוכן מקומי בלונדון), או רק הטיסה?
היי האם זה אפשרי לעשות טיסת קוניקשן מהיתרו לצפון אירלנד(בלפסט)? יש סרטון בערוץ יוטיב של בריטש ארוואיז הינה הקישור.
היי גל,
אני לא יודעת אם טיסת קונקשן אפשרית, זה נשמע לי הגיוני אם עושים את זה דרך British Airways. הסרטון ששמת שייך לחברה עצמאית שעושה את השילוח ונראה שהיא עובדת רק מבריטניה, כך שיהיה אפשר להשתמש בשירותיה רק אחרי שמגיעים ללונדון.
אני מציעה לדבר ישירות עם הקרגו של בריטיש אירוויז ולראות האם אפשר לשלוח את בעה”ח בטיסה לבלפסט עם קונקשן בלונדון ולראות מה הפרוצדורה. יכול להיות שהדרך היחידה תהיה להטיס את בעה”ח ללונדון ואז להזמין טיסה נפרדת או להשתמש בשירות הזה או אחר כדי להמשיך לבלפסט. אופציה נוספת היא להתייעץ עם אחד משירותי הטסת בע”ח שיש להם ניסיון בהטסת בע”ח מישראל למדינות אחרים בעולם.
בהצלחה ונשמח לשמוע עדכונים כשתתקבל תשובה!
http://www.vetserv.moag.gov.il/NR/rdonlyres/29DF0926-1F1E-466B-980C-13ECE041EBB2/0/yetzu_hayot_mahmad_040612.pdf
היי דניאל, קודם כל תודה רבה רבה רבה! אנשים טובים באמצע הדרך. 🙂
רציתי לבקש אם תוכלי ועוד יש לך שמור במייל את הטפסים הנדרשים למילוי ששלח לך צבי .
זה מאוד מאוד יעזור לי תודה רבה רבה מראש 🙂
עזרת לי מאוד, האימייל שלי : yeeluli4@gmail.com
ודבר נוסף, אנחנו עוזבים ב18 לאוגוסט וכבר עשינו את חיסון הכלבת ובדיקת הנוגדנים לפני בערך חודש והתוצאות כבר הגיעו.
לכלבה שלנו יש צ’יפ אך בעברית. האם זה מאוד קריטי שיהיה באנגלית? כי אין לנו זמן לעשות שוב את כל התהליך עם חיסון הכלבת ובית דגן כי הבנתי שיש לשים את הציפ לפני חיסון הכלבת..
אשמח מאוד אם תוכלי לעזור לי, בכל מקרה בעניין המסמכים הסתדרתי, מצאתי את שני המסמכים שכתבת שצריך באינטרנט חוץ מהדרכון, לא הבנתי איך מקבלים את הדרכון. תודה רבה רבה והמשך יום נפלא !
היי יעלה,
ככל הידוע לנו אפשר לשנות את הפרטים של הצ’יפ בכל מקרה. תבדקי עם הוטרינר/ית שלך אם היא/הוא יכול/ה לעשות את זה. אנחנו שמנו את הפרטים שלנו באנגלית ישירות אבל מאז שהבאנו את מאנקי שלנו, כבר שינינו את הפרטים.
בנוגע ל”דרכון” – אלו פשוט המסמכים שאת כבעלת הכלבה, והוטרינר/ית, צריכים למלא. זה לא באמת מסמך בפני עצמו, אבל ככה מתייחסים למסמכים שצריך למלא.
בהצלחה!
הבאת כלב דרך צרפת לאנגליה: הדרך הזולה
כמו שראיתם בפוסט הקודם, חיפשנו דרך להביא את הכלב שלנו לאנגליה אבל נבהלנו מהמחיר. לאור זאת עשינו סקר קצר (יותר מחקר מסקר למעשה) לגבי חלופות זולות יותר. המסקנה שאליה הגענו היא שהכי זול יהיה להביא את הכלב דרך צרפת, ואכן חסכנו בסופו של יום כמעט 5000 ש”ח. הפסקאות הבאות תיאור של איך עשינו את זה. כמי שמורגלים בנסיעות חשוב לנו לאמר: אם אינכם מורגלים בנסיעות באירופה – אנחנו לא ממליצים לעשות זאת. אמנם חסכנו בכסף, אך זאת היתה יממה לא קלה בכלל, לא עבורנו ולא עבור הכלב שלנו.
בגדול המסע פשוט למדי: טיסה לפריז והגעה ברכב ללונדון. הקושי הוא בתיאום בין השניים ועל כך יפורט עוד רגע.
לפני הכל – הצטיידו בכל האישורים הנדרשים
הצרפתים פחות מחמירים מהבריטים, ככה שאם אתם עומדים בתקן הבריטי – אין לכם בעיה להכנס לצרפת. לא נכתוב כאן שוב את כל מה שצריך כיוון שזה מפורט בהרחבה בבלוג זה, אלא רק נזכיר: כלבת 3 חודשים לפני, בדיקת דם, אישור של המכון בבית דגן, חיסוני בוסטר, בדיקה של הוטרינר ותילוע (לפי התקן הבריטי!) 24-120 שעות לפני הטיסה, אישור של הוטרינר המחוזי. בלי כל אלו לא תוכלו להעלות את הכלב שלכם לטיסה. וגם: כל מיני חברות מסחריות ניסו להפחיד אותנו שיש דברים שאיננו יודעים על הכנסת כלבים לצרפת/אנגליה ושחייבים את שירותיהם – למעשה מדובר בחבורת שקרנים, שכן המידע כולו נמצא און ליין, נגיש ובהיר. שתי הערות לנושא:
א. שימו לב לעניין של כלבים מסוכנים: אם יש ספק (כמו שהיה במקרה שלנו) ניתן לפנות ל – Animal Reception Centre @ Heathow לשלוח להם תמונות ולבקש מהם לאשר את הכלב מראש. הם ענו לנו צ’יק צ’ק והרגשו בטוחים בנושא.
ב. המסמך הסופי איתו אתם נוסעים הוא ה – Veterinary Certificate בן החמישה עמודים. הוא משמש אתכם כפספורט (לא ניתן להוציא Pet Passport בארץ) ותקף כל עוד התילוע של הכלב תקף (כלומור 24-120 שעות).
שלב א – קבעו תאריך והזמינו כרטיס טיסה לצרפת.
מומלץ מאד לקבוע תאריך לסופש (שבת או ראשון) כיוון שאז ישנן יותר הזדמנויות לנסיעה מפריז לצרפת. הטיסה צריכה להיות בחברה המאושרת להטיס בע”ח (אל על או אייר פראנס) וממש לא מומלץ על קונקשן. אנחנו טסנו עם אייר פראנס (במחיר שווה לכל נפש) – חשוב לוודא עם הסוכן בשעת ההזמנה כי בכרטיס מצוין שאתם נוסעים עם כלב (בתא הנוסעים עד 8 ק”ג, בכבודה מעל 8 ק”ג). אתם לא משלמים על זה בשלב זה – אלא רק עת ההגעה לנתב”ג.
שלב ב – דרכים להגיע מפריז ללונדון
פה קבור הכלב. כיוון שאין לנו חברים בצרפת, והיות ואף אחד שאנחנו מכירים לא נסע בתאריך שלנו, חיפשנו אפשרויות אחרות. שכירת רכב בצרפת והשארתו באנגליה יקרה מאד ולא משתלמת. ביורוסטאר (ימח שמם) לא מקבלים כלבים, אלא אם כן אתם לקויי ראייה. לפיכך פנינו לתחבורה הציבורית ונסענו עם שתי אופציות, עיקרית וגיבוי.
אופציה עיקרית:
למצוא טרמפ מפריז ללונדון. מי שיצא לו לגור באירופה מכיר את הקונספט ( carpooling, mitfahrengelegenheit וכ’): אתר שהוא בעצם רשת חברתית שבא אנשים שנוסעים ברכב מפרסמים את פרטי הנסיעה ואתם יכולים להצטרף. האתר בו השתמשנו הוא blablacar.co.uk וביום הנסיעה (שבת) כמו גם בכל אחד מימי סופה”ש בשבועות שלפני כן עמדו לפנינו לפחות 3 אפשרויות. צרו קשר עם הנהג, ודאו איתו מאיפה יוצאים ושאין לא בעיה עם בעלי חיים (בד”כ מצוין במודעה). שווה לוודא איזה רכב יש לנהג ושיש מספיק מקום לכלוב.
אופצית ברירת מחדל:
לנסוע בתחבורה ציבורית. האפשרויות הינן רכבת לקלה (calais) משם מונית דרך היורו טאנל ורכבת נוספת ללונדון, או לחילופין רכבת ל dieppe, משם מעבורת ורכבת נוספת ללונדון. לא ניסינו את הדרכים האלו אבל כן יצרנו קשר עם הגופים הרלוונטיים (חברת המוניות או לחילופין חברת המעבורות) ווידאנו שאכן ניתן לחצות איתם. אופציות אלו מפורטות בהרחבה כאן.
שלב ג’ – הצטיידות בכלוב
בהנחה שלא תהיה לכם המותרות של רכב מדלת לדלת, חשוב להתעכב על זה. לכלוב חייבים להיות 4 גלגלים שתוכלו לפרק ולחבר בכוחות עצמכם. הכלובים של גוליבר ואטלס מציעים אפשרות כזאת. אנחנו קנינו כלוב ביד 2 ב – 600 ש”ח והוא שימש אותנו מעולה. בדקו שניתן להדק את הגלגלים היטב לכלוב ושהם לא יתפקרו לכם בדרך. לא לשכוח לקחת אתכם סכין קטנה או קאטר בתיק שהולך לבטן המטוס, כיוון ששמים אזיקונים על הכלוב לפני שמשלחים אותו – תצטרכו לפתוח אותם בעצמכם בפריז.
שלב ד’ – לדרך
בהנחה שיש לכם את כל האישורים, הרגלתם את כלבכם לכלוב ותפרתם את הנסיעה מפריז ללונדון הגיעו לשדה 3 שעות לפני שעת הטיסה. עושים צ’ק אין רגיל כשבמהלכו בודקים את הגודל והמשקל של הכלוב ומשלמים עליו (אנחנו שילמנו על ה – “גוליבר 6” שלנו כ 70 דולר. אנחנו ממליצים מאד לנסוע עם אייר פראנס. אמנם השירות על הטיסה לא מבריק והמטוסים די לא משהו, אבל הרפיוטיישן שלהם כאוהבי בע”ח מוצדק – קיבלנו שירות מעולה מרגע ההגעה לשדה והצוות הרגיע אותנו לכל אורך הדרך. אחראי הטיסה יגיד לכם בצ’ק אין להגיע אליו כשעה פני ההמראה עם הכלב: אתם שולחים אותו במעלית כבודה חריגה ותראו אותו רק בפריז. הגלגלים מפורקים ובתוך הכלוב. על כל מקרה שלא יהיה – שימו פתק ברור עם שמכם ומספרי הטלפון שלכם על הכלוב.
שארל דה גול:
יורדים מהמטוס, עוברים ביקורת גבולות ומגיעים לאיסוף המזוודות. הכלב שלכם יחכה היכן שהכבודה החריגה. אוספים את הכלוב (אתם יכולים לצפות לאומללות אין קץ מכלבכם בשלב זה) ויוצאים החוצה. לא מומלץ לשחרר אותו כבר באיסוף כבודה כיוון שהוא יכול להתרגש לעשות פיפי באמצע השדה. ביציאה מהשדה דרך המכס לא שאלו אותנו דבר. למעשה, אפילו לא הסתכלו לכיווננו. רגע אחרי זה ניתן לצאת החוצה ולשחרר החיה לחופשי.
מהשדה לעיר:
מרכיבים את הגלגלים על הכלוב, התיק בפנים או על הגב. הכלב לצידכם כל הזמן עם הרצועה. לוקחים רכבת לעיר (שעה) ומשם לפי מה שסדרתם לעצמכם: מקום הפגישה עם הטרמפ או לתחנת הרכבת. לא לשכוח להצטייד בכסף מזומן כדי לשלם לנהג.
חשוב: לנו היו כמה שעות וחשבנו לאכסן את הכלוב בשמירת החפצים ב Gar du nord. לבסוף לא יכולנו לעשות זאת כיוון שהכלוב היה גדול מדי ולא ניתן היה לאכסנו בתחנה. קחו בחשבון.
חשוב 2: פריז כמו פריז, אין גישה לנכים בהרבה מקומות. או במילים אחרות – קחו בחשבון שתצטרכו להרים את הכלוב במדרגות. יאמר שבכל פעם שצריכים היינו לעשות זאת, מישהו הציע לנו עזרה להרים את הכלוב.
במעבר גבול (בעלייה למעבורת):
בין אם אתם נוסעים ביורו טאנל או במעבורת, יש להגיע שעה לפני שעת היציאה כדי להספיק ולעבור בבידוק בעלי החיים (שגם עולה עוד 10-20 יורו). בשתי הדרכים מקפידים על זה מאד ולא סביר שתוכלו לעבור בלי שיסרקו את הצ’יפ של הכלב, ישוו אותו למסמכים, יוודאו את עניין הכלבת וגם את התילוע. אם עשיתם הכל בסדר בארץ לא תהיה לכם בעיה. הערה: לא, אתם לא צריכים פספורט לכלב, וגם אין לכם דרך להוציא אחד כזה. הטופס שאתם מחתימים את הוטרינר בנתבג (Veterinary Certificate) הוא הפספורט שלכם לכל דבר ועניין ותקף כל עוד התילוע שעשיתם לכלב תקף.
אם אתם נוסעים במעבורת, כמו שאנחנו עשינו, תצטרכו להשאיר עכשיו את הכלב שלכם לבד ברכב למשך קצת יותר משעה: הם לא מרשים לבע”ח לעלות לסיפון ואסור גם להשאר ברכב בזמן הנסיעה. לקראת סוף הנסיעה הם כורזים לחזור לרכבים ואתם בדרך ללונדון.
זה פחות או יותר כל הסיפור, בלונדון שווה להבין בדיוק איפה מורידים אתכם ואיך אתם מגיעים הביתה (שווה אולי להזמין מראש מונית שתקח אתכם). המסע כולו לקח לנו קצת יותר מיממה:
3 שעות בנתבג, 4 שעות טיסה, 3 שעות המתנה בשדה בפריז (כי היה 4 בבוקר) 6 שעות בפריז ועוד 9 שעות נסיעה ללונדון (זה אמור להיות קצר בשלוש שעות אבל איחרנו את המעבורת המיועדת).
מקווה שלא שכחנו כלום! בהצלחה לכולם
נועם ועדי
תודה נועם ועדי! תמיד טוב לדעת את כל האופציות.
תודה רבה לכותבת הפוסט ולכל המגיבים. העברנו בהצלחה כלבה ושתי חתולות והכל בזכותכם 🙂
נקודה שלא דובר עליה – איך משנים את הכתובת על הצ’יפ לכתובת החדשה באנגליה?
היי גיא,
אנחנו שמחים לשמוע שהפוסט שלנו עזר לך ושהכלבה והחתולות כאן ומתאקלמות =]
כשהגענו רשמנו את הצ’יפ של מאנקי ב-Anibase, מאגר של חיות עם צ’יפ. ברגע שנרשמת שם אפשר לשנות את הפרטים שעל הצ’יפ ללא בעיה דרך ממשק באתר.
תוכלו גם להוסיף כתובת משנית אם אתם בחופשה ובע”ח נמצאים בבית אחר או בייביסיטר זמני באותה תקופה.
כדאי גם לקחת אותם לביקור אצל וטרינר מקומי, למקרה שתצטרכו לשים את הפרטים שלהם בזמן ההרשמה.
הי
תודה על התגובה
נכנסתי לאתר, אך לא הצלחתי להרשם – מה זה VET CODE? יש לי את כל שאר הפרטים
היי גיא,
אני מניחה שזה הקוד של הוטרינר של חיית המחמד שלך.
אם זה תנאי הכרחי בשביל להירשם, כדאי אולי לקחת את החיה לוטרינר מקומי (גם לבדיקה רגילה וגם להירשם אצלם במידת הצורך) ולבקש את הקוד ממנו בשביל ההרשמה.
הי שוב תודה לצערי גם אחרי שקיבלתי את הקוד של הוטרינר האתר לא נותן לי להרשם. מס הצ’יפ או הקוד לא ולידי900182001056756 מבחינתם משום מה
הי גיא,
אני מניח שהמספר שהדבקת כאן הוא מספר השבב של חיית המחמד שלך, לא ה-Vet code.
אם אין לך Vet Code, צור קשר עם Anibase (דרך דף ה”צור קשר” שלהם) ובקש מהם את הקוד.
בהצלחה!
היי! גיליתי סדרה של ”אנימל פלנט” (יש כמה פרקים ביוטיב) שהשם הוא ”animal airport” התוכנית מתמקדת במרכז הטיפול לחיות אחרי הטיסה בנמל התעופה בהית’רו או בקיצור the ark . תוכנית מעולה אך לצערי אחרי שחרשתי את כל גוגל ויוטיב יש בערך 5-6 פרקים אך אני עדיין ממליצה מאוד לאלו שמטיסים את חיות מחמדם להית’רו הינה הקישור מקווה שתתענינו https://www.youtube.com/results?search_query=animal+airport
נ”ב- יצרתי קשר עם האנשים של BA והם אמרו שזה לא חובה לשלם על משקל החיות (כרטיס טיסה ) אלא אפשר להוסיף אותם אל הקרגו של בעליו (25 ק”ג לאדם) .הכרטיס טיסה של החיות האופצייה לאלה שחורגים מעל למשקל הקרגו שלהם . הדבר היחידי שצריכים לשלם לחברת התעופה היא מס טיפול ועוד כמה מיסים וכדומה….. יום טוב gal
היי! חדשות טובות( וגם רעות לרוב) יש כבר תאריך שאנו מהגרים לבלפסט זהו שזה בסביבות ספטמבר הבאה והקרב! 1.שזה אומר גם שאין לי הרבה זמן להגיע לסכום הכסף המסתכם(10,000שח) בשביל סיד ופרנקי ועכשיו יש לי רק 2,500 שח!!! 2. אני באמצע הבגרות שלי עכשיו ויש לי עוד את י״ב להשלים . 3. אני די חוששת מהמצב החברתי שהיה לי שם אבל החברה שם מתנהלת די בשוני יחסית לישראל( נכון שמה יותר עדינים ונחמדים). 4. האנגלית שלי: נכון אני ד-ו-ב-ר-ת אנגלית שפת אם אבל הבעיה היא לקרוא ולכתוב אז גם זה דיי בעיה… אז אני אשמח אם מישהו יכול לענות לי לפחות על אחד הבעיות שלי ותודה רבה לבלוג המיוחד הזה!1!!!!
שלום 🙂
יש סיכוי שאני ובעלי נעבור לאנגליה בעוד שנה וחצי עבור הדוקטורט שלי, ואם זה יקרה נרצה כמובן לקחת איתנו את ארבעת החתולים שלנו. מהחיפושים שעשיתי בגוגל בנוגע להעברת חתולים מישראל לאנגליה הבנתי שחיות שמגיעות מישראל כן חייבות בהסגר, אבל כאן אני רואה אנשים שהעבירו את החיות שלהם מבלי להצטרך לשים אותן בהסגר ואני מעט מבולבלת. יש לך מושג מה המצב כיום? והאם את יכולה לעזור לי למצוא את המקום שבו רשום שישראל נמצאת ברשימת המדינות שלא חייבות בהסגר?
תודה רבה, ותודה על הבלוג הנפלא.
הי ליאור,
החל מ-2012 אין חובת הסגר על חיות מחמד שמגיעות מישראל לבריטניה.
מאחר שישראל לא מופיעה ברשימת המדינות המאושרות, יש צורך להצטייד ב-Pet Passport, כפי שמופיע באתר הזה:
https://www.gov.uk/take-pet-abroad/overview