eeafamilypermit

ויזה – יותר טוב מישראכרט

25/03/2012

בשביל ששנינו נוכל לגור ולעבוד בתחומי הממלכה המאוחדת לא מספיק שיש לי אזרחות אירופאית, עידן, בעל אזרחות ישראלית בלבד, היה צריך להוציא ויזה.

אחרי שארגנו ותרגמנו את כל המסמכים ומילאנו את הבקשה באינטרנט, קבענו פגישה בקונסוליה בבוקר יום חמישי אחד במהלך חודש פברואר. הגענו לקונסוליה חוששים ומתרגשים והיינו מוכנים לישיבה וצפייה ממושכת עד שיקבלו אותנו. בכניסה לקונסוליה יש בדיקה בטחונית מדוקדקת, ואת כל חפצינו, מלבד המעיל והקלסר המסודר להפליא עם כל המסמכים שלנו, נאלצנו להשאיר בלוקר קטן מחוץ לשטח חדר הקונסוליה. היינו בטוחים שלפנינו זמן ארוך וממושך של בהייה בקיר (הרי גם את הסלולרים השארנו בחוץ), אבל לאחר כ-5 דקות הפקידה הנחמדה קראה לנו וישבנו מולה, כשביננו כמובן זכוכית עבה עם פתח צר להעברת המסמכים בתחתיתה. בצער רב ראיתי איך הקלסר היפה והמסודר שהכנתי (מדבקות חוצצים! בצבעים! ועם תיאור מדוייק של כל שמרדף!) פורק ע"י הפקידה וכל תוכנו נכנס כלאחר יד לתוך מעטפה. אחרי שהפקידה עברה על המסמכים ואימתה קלות את התרגום, הובטח לנו שהמעטפה שלנו, עם המסמכים והדרכון של עידן, תישלח עוד באותו היום לקונסוליה הבריטית באיסטנבול ושבזמן האחרון תשובות מגיעות תוך שבועיים.

וכך התחילה תקופת חוסר הוודאות האם נקבל את הויזה? ומה יקרה אם לא נקבל? האם נצטרך להתחתן בקפריסין כדי להגיש שוב את הבקשה? ידענו שיצרו איתנו קשר כשהמעטפה תהיה שוב בארץ וניסינו להתנהג כאילו הכל עדיין בשיגרה.

שבוע לאחר מכן עידן קיבל טלפון שהדרכון והמסמכים בחזרה בישראל (יאי!) ושהוא יוכל לקחת אותם עוד 5 ימים. ארמ.. סליחה? הדרכון כבר פה! תנו לנו לקחת אותו, אנחנו *מתים* לדעת את התשובה! אף אחת מהעדויות של מבקשי ויזה בעבר שקראתי בפורומים לא הכינה אותי לזה; אף אחד לא ציין שהדרכון שלו הגיע חזרה לארץ אחרי שבוע אחד בלבד. כמובן שהתגובה האינסטינקטיבית שלי היתה "אומייגאד, אומייגאד, לא קיבלנו את הויזה, אומייגאד!". אבל אחרי שעידן והגולשים הנחמדים בפורום "עוברים לאירופה" בתפוז הרגיעו אותי, נכנסנו שוב למוֹד חוסר הוודאות. במשך חמישה ימים הייתי צריכה להתנהג כאילו אני לא מתה מציפייה מבפנים ושוב לנסות לנהוג כבשגרה.

חמשת הימים עברו ועידן, באיטיות כה מעצבנת בשבילי, הלך לאסוף את הדרכון שלו מהקונסוליה. לאחר כ-45 ד' בהן ישבתי במשרד, כוססת ציפורניים ולא מרוכזת בשום דבר שקשור בכלל לעבודה, עידן התקשר. "אזמתי את רוצה להתחתן?". לא הצלחתי לעכל, לא הצלחתי להבין, וישר שאלתי אותו אם הוא רציני. התשובה שלו היתה "לא" משועשע, "קיבלנו את הויזה".
חודשים של הכנות ושבוע וחצי של ציפייה נוראית הגיעו לסיומן. עידן קיבל את הויזה, אנחנו יכולים לעבור!

פיו, איזה מזל שזה נגמר. עכשיו רק צריך לדאוג לכל השאר.
שיט.

15 תגובות

  1. מאת מאיה:

    היוש – יש לי המון שאלות ספיציפיות, אני בסיטואציה מאוד דומה לשלכם לפי מה שאני מבינה מהבלוג (זוג לא נשוי, לאחד מאיתנו יש אזרחות eea) יש דרך ליצור איתכם קשר?

  2. מאת אסף:

    היי, אני ובן זוגי נמצאים במצב דומה ואשמח ליצור איתך קשר למידע יותר ספציפי.

    תודה !!

    • מאת Danielle:

      היי אסף,
      כתבנו פה די בפירוט את כל הדברים. אם יש לך שאלות שלא מצאת להן תשובות אחרי קריאה בבלוג אתה יכול לכתוב פה תגובה ואנחנו נחזור לכתובת האימייל איתה הגבת (כתובת האימייל לא תוצג לאף אחד חוץ מאיתנו ואנחנו מתחייבים לא לעשות בה שימוש אחר או להעביר אותה ו/או כל פרטים אחרים לגוף שלישי).

  3. מאת עידו:

    היי,

    הגשנו ממש לאחרונה בקשה לקבלת ויזה לי ולמשפחתי, וכמו שכתבת אמרו לנו כי ברוב המקרים התשובות מתקבלות תוך 10 ימי עבודה.

    בבלוג למעלה ציינת כי לאחר שהדרכון הגיע ארצה נדרשתם לחכות עוד חמישה ימים. האם ידוע לך האם תמיד יש לחכות חמישה ימים לאחר הגעת הדרכון ארצה?

    תודה

    • מאת Danielle:

      היי עידו,
      לנו לקח חמישה ימים לקבל את הדרכון בגלל שילוב של ימי חופש של הקונסוליה. לא בטוח שזה מה שיקרה אצלכם, יכול להיות שתוכלו לקחת את הדרכון ממש למחרת. בהצלחה!

  4. מאת נטע:

    הי,

    תודה על הבלוג המועיל והיפה!
    אשמח לשאול אותך כמה דברים, האם תוכלי בבקשה לשלוח לי מייל?
    תודה רבה.

    • מאת Danielle:

      היי נטע,

      אני שמחה לשמוע שאת אוהבת את הבלוג. אנחנו השקענו הרבה זמן ומחשבה בבלוג שלנו וחושבים שפירטנו כמה שניתן על המעבר בפוסטים השונים.
      את מוזמנת לקרוא את הפוסטים שלנו על המעבר עצמו (לפני ואחרי המעבר) ואם יש לך שאלות, לכתוב אותן בתגובות לפוסטים המתאימים. אנחנו מעדיפים שהשאלות ישאלו כתגובות בפוסטים עצמם ולא במייל כדי שאנשים אחרים יוכלו לקרוא אותן ולהיעזר בהתשובות.

      אם יש לך שאלה אישית שאת חושבת שהיא מאוד יחודית עבורך ולא רוצה לחלוק אותה בפומבי, הגיבי לי פה ואני אשלח לך מייל.

  5. מאת אוסנת:

    היי אני ממש על סף יאושששש מנסה לעשות ויזת משפחה לי ולילדים בן הזוג שלי בריטי וממש קשה לי אולי אוכל לקבל את האימייל לשאלה ? האתר ממש הציל אותי אבל עדיין מסובך לי !!

    • מאת Danielle:

      היי אוסנת,
      אני חוששת שאני לא יכולה לעזור בויזת בני משפחה של אזרח בריטי, כי אנחנו לא עברנו את התהליך. בפורום עוברים לאירופה בתפוז יש יותר אנשים שעשו את זה.
      באתר של ה-UKBA תוכלי למצוא את כל הפרטים, אבל בעיקרון בן זוגך צריך להוכיח שהוא מרוויח סכום מסויים בשנה כדי לתמוך בך ובילדיכם.

  6. מאת לירז:

    היי,
    קודם כל- כל הכבוד על ההשקעה אני מוצאת את עצמי שעות פה.. גומעת את כל המידע..
    אני ובן זוגי נמצאים באותו מצב רק הפוך (הוא בעל אזרחות אירופאית וכמובן לא נשואים) תוכלי לרשום אילו מסמכים נדרשתם להציג?
    תודה 🙂

  7. מאת husam:

    שלום דניאל

    תודה על כל העזרה שאת עושה אני קיבלתי את הויזה שלי, אני נמצא עכשיו באנגליה, רק לפני שאני שואל את השאלות רוצה לציין שכדאי להסביר לכל אחד שלפני שמגיעים למשרד בתל אביב, בשביל הויזה עולה 60 פואנד כי הרבה פספסו והגיעו למשרד בלי כרטיס אשראי. עוד משהו  שכדאי להביא אישור מהמשטרה הישראלית שאין עבר פלילי מתורגם אצל נוטריון אשר מקצר זמן המתנה למי שרוצה לעבוד עם ילדים ועוד…

    השאלה ברגע זה לי יש ויזה הראשונה ואני רוצה לעבוד אני עדיין מחכה למספר בביטוח הלאומי, האם אני יכול לעבוד בויזה הזאת או שאני צריך להתקשר למשרד הפנים.

    תודה חוסאם

     

    • מאת Idan:

      שלום חוסאם,

      למיטב ידיעתנו, אין מניעה להתחיל לעבוד בבריטניה גם בלי מספר NI (ביטוח לאומי), כל עוד אתה זכאי לו ובתהליך לקבלתו. כשתקבל אותו, פשוט תתן אותו למעסיק שלך.

      בהצלחה.

  8. מאת מוריה:

    המון תודה האתר המעולה שלכם!
    יש לי שאלה בקשר לויזה, נראה לי שהמקרה שלנו קצת דומה לשלכם-

    בעלי ואני מתכננים לעבור ללונדון בעוד כשנה למטרת לימודי תואר שני של בעלי.
    בעלי בעל אזרחות צרפתית, ואני לא.
    לאחר קריאה מעמיקה בכל האתרים הרלוונטים, לא הצלחתי להבין האם עלי להוציא ויזת עבודה בטרם בואי?
    או שמשום שבעלי הינו אזרח האיחוד אני לא זקוקה לויזה- את הנתון המעודד הזה קיבלתי מהאתר של האיחוד האירופאי.
    ידוע לך האם התקנות השתנו בשנה האחרונה?
    במידה וכן עלי להוציא ויזה, האם מדובר בויזת עבודה התקפה לחצי שנה ה Family member? (כך שמומלץ לבקש אותה קרוב לזמן הנסיעה)?

    אשמח מאד אם תוכל לעזור לי בנושא, או להפנות אותי למקור שיכול לתת לי תשובה חד משמעית בנושא.
    כי כמו שידוע לך, בשגרירות בישראל אין מענה בנושא ויזות..

    המון תודה על העזרה!