02/02/2012
עדכון אחרון: 07/09/14
תיאורטית יש כמה וכמה דרכים לעבור לגור בארץ אחרת, ספציפית אנגליה. יש כל מיני ויזות שאפשר להגיש אליהן מועמדות או חברות עם סניף ישראלי שעושות רילוקיישן לעובדים, אבל השיטה הנוחה והפשוטה ביותר היא כמובן: להוציא אזרחות אירופאית.
תודות לאימי שהשכילה לרשום את אחותי, אחי ואותי בספר המשפחה ישר אחרי שנולדנו (ולסבתי שרשמה בעצמה את אימי), אני אזרחית צרפת מלידה. אני לא יכולה להגיד שזה נותן לי יותר מידי דברים בחיי היום יום כאן בארץ, אולי חוץ מזכאות להצביע בבחירות (מה שמוזר ביותר כי אפשר לספור את מס’ הימים שהייתי בצרפת על יד אחת). מה שבאמת מגניב הוא שאני לא צריכה להגיש מיליון וחצי טפסים, לשלם ים כסף ולכסוס ציפורניים בציפייה לאישור ויזה לארה”ב, אני מקבלת אותה אוטומטית עם הדרכון הצרפתי המגניב שלי. הפלוס השני של אזרחות אירופאית הוא שאני יכולה לעבור להתגורר ולעבוד ברוב מדינות אירופה באופן חוקי וללא יותר מידי בעיות ובירוקרטיה, ותודה לאיחוד האירופאי שהביאני עד הלום.
בתור אזרחית האיחוד האירופאי אני לא צריכה להוציא ויזה על מנת להתגורר ולעבוד באנגליה, כל עוד אני נכנסת לגבולותיה עם הדרכון האירופאי. לעידן, בן זוגי, אין אזרחות אירופאית אז כל הבירוקרטיה בנושא נעשית למעשה בשבילו.
לאנגליה יש מס’ מסלולי ויזות מסוג EEA family permit לבני זוג ומשפחה של אזרחים אירופאים:
מכיוון שעידן ואני לא נשואים, המסלול הרלוונטי עבורינו הוא השלישי. במידה שנוכל להוכיח שאנחנו בזוגיות אמיתית ומנהלים משק בית לפחות שנתיים, עידן יקבל את הויזה המיוחלת.
הפרטים שכתובים פה מתאימים לכל מי שמוציא ויזת EEA family permit לבן זוגו, לא משנה באיזה מסלול.
להוציא ויזה לבני משפחה לא עולה כסף, אבל מומלץ להוציא אותה כמה שיותר קרוב לתאריך בו רוצים לעזוב בגלל הגבלת הזמן של הויזה. מרגע קבלת הויזה המיוחלת יש לבן הזוג הלא-אירופאי חצי שנה למצוא עבודה ולהוכיח שהוא אינו נטל על הממלכה המאוחדת (כשמגיעים לבריטניה צריך להגיש בקשה להארכת הויזה, אבל כשנגיע לגשר…). לכן, מומלץ מאוד לא לבזבז זמן ויזה יקר ולהתחיל במעבר ובחיפוש העבודה כמה שיותר מהר.
לפני בקשת הויזה צריך להכין כמה דברים מראש:
מסמכים
במיוחד אם אתם זוג לא נשוי, אבל לא רק, יש לצרף לבקשת הויזה מספר מסמכים שמוכיחים שמבקש הויזה הוא באמת בן משפחה של האזרח האירופאי.
אם תתקשרו לקונסוליה הבריטית כדי לקבל עזרה סביר להניח שתצאו מאוכזבים. הם לא מעוניינים או יודעים איך לעזור לכם. למזלכם, יש כמה אנשים שעשו זאת לפניכם ויכולים לעזור לכם מניסיון.
מסמכים שיכולים לעזור לכם בבקשה הם כל מסמך שבו מצויין ששניכם מנהלים משק בית, זאת אומרת גרים ביחד, משלמים חשבונות, בעלות משותפת על נדל”ן וכדומה. לדוגמא:
חשוב להבהיר שעל כל המסמכים צריכים להיות כתובים שמות שני בני הזוג, אז אם יש לכם זמן עד בקשת הויזה, מומלץ מאוד להתקשר לכל ספקי השירות, העירייה ובעלי הדירה ולבקש שהשמות של שני בני הזוג יופיעו עליהם. כמה שיותר, ככה יותר טוב.
אחרי שאספתם את כל המסמכים הגיע שלב התרגום. כל מסמך שאתם מצרפים חייב להיות מצולם ומתורגם. אין צורך לשלם למתרגם ו/או לנוטריון שיאשר את התרגום – תרגום שעשיתם בבית יספיק. את האישור על נכונות התרגום יתן הפקיד בקונסוליה. כשעידן ואני הגענו לשלב התרגום נתקלנו במכשול: האם לתרגם כל מילה ומילה בחשבונות ובחוזים, או שכמה דברים בסיסיים יספיקו? ממחקר שלנו ברשת, ומאנשים ששאלנו, התשובה הטובה ביותר שקיבלנו היא שצריך תרגום מספק. מאחר שהקונסוליה פוסלת כל מסמך שהתרגום שלו לא עומד בסטנדרטים שלהם, החלטנו להבין את ההגדרה הזו לחומרה ולתרגם את כל המסמכים תרגום מלא.
עידן הכין תבנית לתרגום מסמכי ארנונה של עיריית רמת-גן. אתם מוזמנים להשתמש בה ולשנות אותה בהתאם לחשבונות שלכם.
מסמכים אחרים שיכולים לעזור בבקשה:
את המסמכים הנ”ל אין חובה לצרף, אבל במידה שצירפתם יש לתרגם גם אותם, כמובן.
מכתב בקשה לבן הזוג
בנוסף למסמכים הנ”ל יש לצרף מכתב מאת בעל הדרכון האירופאי שמבקש שבן זוג הלא-אירופאי יצטרף אליו.
הנוסח צריך להיות פחות או יותר כזה:
Dear Sir or Madam,
My name is [Full Name]. I have a [European nationality] nationality, Passport no. [passport no.].
I currently reside in [city, country].
Since [month, year], I am in a relationship with [Partner’s Full Name] of an Israeli nationality, passport no. [passport no.].
I am planning to move to The United Kingdom on [month, year] and to work at/in [company/occupation].
Being my partner/wife/husband for the last [no. of years] years, I would like Mr./Mrs./Miss/Ms. [Partner’s Family/Full Name] to join me in the UK, so we can work/study/live and evolve professionally.
Sincerely,
[Full Name]
אישית, אני חושבת שרצוי מאוד לכתוב את המכתב בפורמט של מכתב רישמי וגם להוסיף חתימה בסוף המכתב, מתחת לשם.
טופס בקשה לויזה
בשביל להגיש בקשה לויזה צריך למלא טופס בקשה רישמי. את הטופס ממלאים באינטרנט. אחרי הירשמות צריך למלא את השאלות בטופס ביעילות ודיוק. זה לא שהבריטים מנהלים “אח גדול”, אבל כבר היו מקרים שעלו על שקרים (גדולים וקטנים כאחד) ואף אחד לא רוצה שידחו את הבקשה שלו כי הוא ייפה בה קצת את המציאות.
את הבקשה יש למלא עד שבוע מיום ההרשמה ואין חובה למלא בפעם אחת הכל, המערכת שומרת את הפרטים שכבר הכנסתם.
הבקשה לויזת ה-EEA Family Permit לא עולה כסף, אבל משרד ההגירה הבריטי משתמשת בחברה פרטית לטיפול בבקשות שמגיעות מחלק ממדינות העולם. ישראל, לצערנו, היא אחת מהמדינות האלו ולכן יש לשלם עמלת טיפול בסך £59 ל-Teleperformance. כשתבחרו את ישראל כארץ המגורים של מבקש/ת הבקשה, תופיע הודעה קטנה שמסבירה את עניין התשלום עם הלינק לאתר, שם מבצעים את התשלום.
אין צורך לשלם מיד, קודם סיימו את הבקשה לויזה ורק אחרי שתקבעו פגישה בקונסוליה, שלמו את דמי הטיפול.
מאחר שמערכת בקשת הויזות כוללת את כל הויזות שאפשר להגיש אליהן בקשה, שימו לב שאתם בוחרים בויזה הנכונה עבורכם.
לויזת ה-EEA Family Permit, יש לבחור בתנאים הבאים:
בסיום מילוי הטופס, יש להדפיס אותו ולהביא אותו לפגישה בקונסוליה.
פגישה בקונסוליה הבריטית
בסיום מילוי הטופס צריך לקבוע פגישה להגשת הבקשה בקונסוליה הבריטית. אפשר ורצוי לעשות את זה דרך מערכת הויזות האתר. לפגישה צריך להביא את הדברים הבאים:
אחרי שסיימתם עם כל העניין, הבקשה, המסמכים והדרכונים שלכם נשלחים לקונוסוליה הבריטית בטורקיה, שמטפלת בכל הבקשות של הויזה הספציפית הזו. כל מה שנותר לכם לעשות זה לחכות.
תשובה יכולה להתקבל אחרי 10 ימים עד 4 שבועות, שמעתי עדויות לכאן ולכאן. כשהדרכונים שלכם יחזרו יתקשרו אליכם מהקונסוליה ויבקשו שתבואו לאסוף אתכם. מעדויות של אנשים שכבר עברו את התהליך, לא יגידו לכם שום דבר בטלפון על הסטטוס של הויזה. חכו בסבלנות והיו מנומסים.
במידה שלא קיבלתם את הויזה ניתן להגיש שוב בקשה. במקרה כזה, כדאי מאוד להתייעץ עם אנשים שעברו כבר את התהליך שיוכלו להצביע על הבעיה. במקרים חריגים, אולי אפילו עם עו”ד, אבל למיטב הבנתי ברוב המקרים אין צורך בכך.
הערות סיום:
© 2023 תשע ושלושה רבעים | תבנית מקור Eleven Themes | תורגם לעברית ע"י וובמגזין
הי
אני בדיוק היגשתי את כל המסמכים + דרכון בקונסוליה הבריטית עבור אותה ויזה בדיוק שאתה מתאר בתל אביב וכרגע אני מחכה לתשובה. רציתי לדעת תוך כמה זמן קיבלת תשובה בחזרה, לי נאמר שיקח 3 חודשים. האם זה נכון? זה זמן ארוך מאוד…
תודה רבה
שרה
היי שרה,
אנחנו קיבלנו תשובה על קבלת הדרכון אחרי שבוע וחצי.
אה זה נישמע מעודד תודה רבה. אני נקווה שגם אנחנו נקבל תשובה מהירה ושהיא תהיה חיובית. אני קצת בלחץ :-/
גם אנחנו היינו, אבל זה עובר ועד שזה לא מגיע צריך פשוט לנסות להתמקד בדברים אחרים, קשה ככל שזה יהיה.
בכל מקרה צריך לזכור שגם אם לא תתקבל תשובה חיובית אפשר לשאול מה היה חסר בבקשה או למה היא נדחתה ואז להגיש את הבקשה שוב.
כן, אנחנו היגשנו הכל ומקווה שזה יספיק. אני היגעתי עם קלסר עב קרס שאפילו העובד שם היה בשוק:) אנחנו נשואים שנה , יש זמן מסויים שאנחנו צריכים להיות נשואים לפני שאנחנו מגישים בקשה לויזה?? כי ניתקלתי איפשהו שצריך להיות ביחד שנתיים בניהול משק בית משותף במשך שנתיים???
הוכחות לשנתיים משק בית משותף זה רק במקרה שאתם לא נשואים. כשנשואים צריך להביא תעודת נישואין. כל מסמך אחר רק יעזור להוכיח שהנישואים אמיתיים ולא פיקטיבים. אני מאמינה שתקבלו את הויזה ללא בעיה אם זה המקרה.
וואי נירגעתי עכשיו:))) תודה רבה על המידע זה ממש עזר והרגיע. אעדכן פה בבלוג לגבי הסטטוס ויזה שלי . ובינתיים שיהיה לילה טוב 🙂
רק רציתי לעדכן בפורום שאנחנו עדיין מחכים לתשובה מהשגרירות. 18 יום מאז שהיגשנו את הדרכון והמוסמכים:-/ לא פשוט!
היי שרה,
הגשתם את EEA Family Permit או ויזה שונה?
לא, הישנו ויזת נישואין settelment visa. הם טענו שזה יכול לקחת עד שלושה חודשים אבל בדרך כלל מקבלים אחרי שלושים יום :-/ למרות שיש כאלה שמקבלים גם אחרי שבוע,, מעצבן:-/
לויזות שונות יש זמנים שונים. אם אחד מכם הוא בעל אזרחות בריטית זה יכול לקחת יותר זמן. בגלל שהם כפופים לאיחוד האירופאי הם חייבים לעמוד בתנאים מסויימים לבעלי אזרחות אירופאית. לאזרחים שלהם הם יכולים להקשות את החיים כמה שיותר =/
אני מקווה שלא ימשכו אתכם הרבה ושתקבלו תשובה חיובית במהרה!
היי
אני הדס ואנחנו עכשיו תחילים את התהליך של לקבל ויזה, לחבר שלי יש אזרחות אירופאית ואנחנו מתחתנים.
הבעיה שלנו היא שחוץ מחוזה שכירות אין לנו כלום על שמנו, אנחנו גרים ביחד יותר משלוש שנים אבל כל החשבונות על השם של בעלת הבית כי היא מבוגרת ומקבלת הנחה בארנונה
כך שבעצם מהמסמכים הרשמיים יש לנו פחות או יותר רק חוזה שכירות…נראה לכם שלא נקבל בגלל זה?
תודה!
היי הדס,
לדעתי זה לא יהיה מספיק אלא אם תביאו עוד מסמכים תומכים. אתם יכולים לנסות, לשלוח את הבקשה לא עולה כסף תוסיפו תמונות וחשבונות נוספים כמו חשבון כבלים או טלפון.
יהיה לכם הרבה יותר קל לקבל את הויזה אם תהיו כבר נשואים, אז אולי כדאי לחכות עד אחרי החתונה על מנת להגיש את הויזה.
אני ממליצה לך גם לשאול בפורום עוברים לאירופה בתפוז: http://forums.tapuz.co.il/europe
כן האמת ששאלתי שם ולא ממש ענו לי…זה בדיוק העניין אין לנו שום דבר-או רק על שמו או רק על שמי
מה שכן לי יש לא מעט כסף וגם תואר ראשון ותעודה של מורה לריקודי בטן אז אני מניחה שזה גם יכול לעזור,
יש לנו המון המון תמונות גם כמובן
וגם חשבנו פשוט להראות חשבונות שלא על שמנו אלא על שם הבעלת בית וצ’יקים של אותו סכום ששילמנו לה
תראי, בשביל להוכיח זוגיות את צריכה להביא מזמכים שתומכים בזה, אחרת זו רק המילה שלכם ואין להם סיבה להאמין לכם.
לא יעלה לכם כסף להגיש את הבקשה אז אתם יכולים לנסות, אבל אני לא חושבת שתקבלו אותה ללא אישור נכון.
בגלל זה אני חוזרת שוב, לדעתי עדיף לכם לחכות עד שיהיה לכם אישור נישואין (אם אתם יכולים להתחתן עכשיו ולעשות מסיבה אח”כ זה גם יכול לעבוד לטובתכם מבחינת הזמן) ורק אז להגיש את הבקשה.
היי דניאל. תודה רבה על המידע הרב. לאחר שהתייעצתי עם אנשים רבים אני חש צורך להיוועץ גם בך, על רקע ניסיונך. המצב שלי וחברתי (ארוסתי) הוא מעט שונה. אין לה אזרחות אירופאית וגם לא לי. היא מתחילה לעבוד באל-על, בתחנת לונדון. עדיין לא ברור לי תחת איזו אשרה היא תעבוד אבל אני רוצה להוציא תחתיה אשרת מסוג TIER 2 – INTRA COMPANY TRANSFER כ DEPENDANT שלה (כאשר לפי האתר שלה BORDER AGENCY ניתן גם לעבוד תחת האשרה הזו). מכיוון שלא ברור לאף אחד כרגע טיב האשרה אשר שהיא תקבל לכשתועסק הייתי רוצה כבר לקדם מנהלות. למעט הצגת חוזי שכירות משותפים שלנו וחשבונות הבנתי כי ניתן “למסד” את הקשר שלנו ולהירשם כ”ידועים בציבור” (הרי ממילא אנחנו מאורסים). יש לך מושג כמה זמן לוקח תהליך כזה של להירשם כידועים בציבור?. לאור הנסיבות שפירטתי וניסיונך האישי, ובהנחה שאני אמור לסיים את כלל התהליכים תוך מקסימום חודשיים, מה היית ממליצה לי לעשות?. (הבנתי שבמקרים מסויימים ניתן להגיש את ה APPLICATION מתוך בריטניה, זאת על אף שנכנסתי לשם על אשרת שהייה רגילה בת חצי שנה של תייר). רוב תודות לך, אייל
היי אייל,
אני לא מכירה מספיק טוב את הויזה הספציפית שאתה מדבר עליה, אז אני לא רוצה להמליץ לך לעשות דברים שאני לא בטוחה ב-100% שיעזרו.
הייתי מציעה לך לשאול בפורום עוברים לאירופה בתפוז, אבל אני רואה שכבר כתבת שם ושענו לך.
כדאי באמת לפני הכל לברר בדיוק את כל הפרטים על תנאי ההעסקה של בת זוגך ורק אז לראות מה האופציות העומדות בפניך.
בהצלחה!
היי דניאל,שמי יואב אני נשוי +ילדה קטנה, לי ולילדה שלי יש דרכון גרמני ולי אישית יש גם מספר NI וגם חשבון בנק פעיל בלונדון (גרתי שם 3 שנים), אנחנו רוצים לעבור שוב ללונדון והייתי רוצה לשאול אותך איזו סוג ויזה אני צריך להוציא לאישתי שיש לה דרכון ישראלי (יש לה תושבות דנית אם זה עוזר כי גרנו ביחד בדנמרק) וכמובן אם תוכלי לעזור לי ולרשום מה התהליך שאני אמור לבצע…
דבר נוסף… אנחנו כבר שנתיים בארץ ואין לי תלושי משכורות מלונדון ואני מעוניין לפתוח שם עסק… האם אני אצטרך להראות להם מסמכים כלשהן? יש לנו פה דירה רשומה על שנינו וכמובן חשבון בנק משותף בארץ…
תודה רבה ושבת שלום
היי יואב,
אם יש לך דרכון גרמני ולאשתך אין אזרחות אירופאית (תושבות לא מספיק), היא צריכה להוציא ויזת EEA Family Member, אותה ויזה שעידן הוציא. אתה יכול לקרוא בשאר הפוסטים איך להוציא אותה ומה צריך להביא, פירטנו הרבה על התהליך. אם יש לך שאלות, אתה יכול להגיב בפוסטים הרלוונטים ואנחנו ננסה לענות מניסיוננו.
בנוגע לפתיחת עסק, אני לא מכירה את הפרוצדורה החוקית ולא הייתי רוצה לייעץ לך בנושא. אתה יכול להתייעץ ברו”ח בריטי או שאולי מישהו בפורום עוברים לאירופה ידע, אבל בכל הנוגע לנושאים פיננסיים אני הייתי מתייעצת עם בעל מקצוע שמבין בנושא.
היי!
במקרה של נשואים, גם אז הויזה מוגבלת לחצי שנה כפי שתיארת וכו’ ? או בלתי מוגבלת
וגם, נישואין מבטיחים קבלת הויזה או שיש מקרים (נפוצים יחסית?) שזה נכשל גם במקרה של הצגת תעודת נשואין? שואל כי זה כל מה שיהיה במקרה שלנו פחות או יותר, זה וחוזה שכירות של כמה שנים אבל שום חשבונות משותפים לא בבנק או מול חברות שונות כמו חשמל\ארנונה\כבלים וכו..
תודה!!
היי אדם,
גם במקרה של נישואין הויזה מוגבלת לחצי שנה. לצורך העניין, הויזה שעידן קיבל היא בדיוק אותה ויזה שהוא היה מקבל אם היינו נשואים.
ברוב המקרים שיצא לי לשמוע עליהם תעודת נישואין היא ערובה די בטוחה לכך שהויזה תאושר. עם זאת, תמיד מומלץ לצרף כמה שיותר מסמכים שתומכים בקיום הקשר שלכם. חוזי שכירות שרשום של שם שניכם זו הוכחה תומכת נוספת ואני ממליצה לך לתרגם אותם ולצרף אותם לבקשה. אפשר גם לצרף תמונות שלכם ביחד. אין שום הוכחה שהן עוזרות לבקשה אבל הן לא מזיקות.
בהצלחה!
היי דניאל,
הייתי רוצה לדעת כמה דברים בנושא ויזה לאנגליה: אני רוצה לעבור לשם למשך שנה ללמוד אנגלית בבית ספר מוכר ולעבוד במקביל איזה מסמכים אני צריך לשלוח?
היי מיכאל,
ככל הידוע לי, אפשר לעבוד מס’ מאוד קטן של שעות בשבוע (20, אם אני זוכרת נכון).
אני לא ממש מכירה את ויזת הסטודנט הספציפית הזו אז אני מציעה לך לבדוק בפורטל של רשות ההגירה הבריטית על ויזת לימודים לאזרחים זרים (לא אירופאים). אם לא מצאת שם את המידע הנחוץ לך או שאתה לא בטוח, אתה יכול גם לשאול בפורום לומדים בחו”ל או בפורום עוברים לאירופה, הם בטח ידעו יותר ממני על הנושא. אם תקבל תשובה, אשמח אם תכתוב אותה גם פה כדי שאחרים ידעו בהמשך.
היי דניאלה ובכוונתי לדעת עם אין לי שום קשר משפחתי או אף ידיד או מכר שמתגורר בלונדון האם אוכל לעבור להתגורר שם בראשות עצמי ? ומאיזה גיל אפשר להגיש בקשה זו ? בכוונתי לעבור שם בקביעות על מנת להכיר בן זוג למצוא עבודה ולרכוש דירה…האם יש איזה שהיא דרך שיפסלו אותי עם אין לי אנגלית שוטפת ? מאז ומתמיד התעניינתי בבירטניה ואני רוצה לעשות עם זה משהו ולהפסיק לחלום על שהות שם :)
היי מורין,
זה לא משנה אם יש או אין לך משפחה או מכרים בלונדון (או בבריטניה בכלל), מה שמשנה הוא האם יש לך את היכולת החוקית לעבור. יש כל מידי דרכים לעבור בצורה חוקית: אזרחות אירופאית, ויזת לימודים, ויזת עבודה, ויזת משפחה (כבן/ת זוג של אזרח אירופאי) ועוד. אפשר לקרוא יותר על הנושא באתר של רשות ההגירה הבריטית.
נושא ההגירה הוא מאוד מסובך ומסועף וגם אם את כן יכולה לממש את זכותך החוקית לעבור לגור שם, את צריכה להוכיח שאת יכולה לכלכל את עצמך ולא ליפול נטל על המדינה. חוץ מזה, את צריכה שתהיה לך אנגלית ברמה מספיק טובה כדי שתוכלי לנהל שיחה ולעבוד שם.
אני לא ממש מכירה את המקרה הספציפי שלך ולא נתת לי המון מידע, אז עניתי לך בכלליות. אם תרצי לתת לי עוד מידע, אוכל לעזור לך יותר.
דניאלה ברצוני לדעת עם אני אשתמט מהצבא זה ישפיע ויכול להזיק לקבלת ויזה? אני לפניי הצבא ורוצה לדעת עם יש הגבלת גיל בקבלת הויזה,תודה רבה על המענה
היי מורין,
כעקרון כבעלת אזרחות אירופאית את יכולה לעבור לגור שם בכל זמן. אני מניחה שכל עוד את לא בגירה, תצטרכי להיות שם עם אפוטרופוס חוקי. אם את כבר בגירה, זה לא משנה.
אני לא יכולה לייעץ לך על השתמטות מהצבא, יהיו לזה המון משמעויות על העתיד שלך למקרה שתרצי לחזור ולו רק לביקור. קחי בחשבון שאת עלולה להיכנס לכלא על עריקות ברגע שתיכנסי לגבולות מדינת ישראל, לא משנה כמה זמן חלף מאז. אני מציעה לך בחום לסדר את המעמד שלך מול צה”ל לפני שאת חושבת להגר למדינה אחרת.
אם את לא בעלת אזרחות אירופאית, במידה ואיכשהו תצליחי לקבל ויזה (והסיכויים לכך הם מאוד קלושים), אם תיחשבי כעריקה ותתפסי – זו עבירה פלילית, אז גם אם תקבלי ויזה היא עלולה להיפסל.
-דניאל
היי דניאלה,
אני ובן זוגי הוצאנו את אותה הויזה כמוכם….כתבת את זה בצורה מצויינת!!
האם יש לך פרטים על הארכת הויזה באנגליה?
אני ממש אבודה….
תודה רבה!
היי רותם,
אנחנו בדיוק עובדים על פוסט שמסביר את זה. בעיקרון, ברגע שיש לכם דירה, חשבון בנק ועבודה אפשר לחלוטין לשלוח את כל הטפסים, כמה שיותר מהר, כדי לקבל את ה-Residence Card שלכם.
לבנתיים, אני ממליצה לך להציץ באתר של UKBA.
– דניאל
האם בטוח שצריך שהעותק של הדרכון האירופאי יהיה CERTIFIED?
לא כתבת את זה, אבל באתר של הבריטים כתוב שצריך – והשגרירות הגרמנית לא רוצים לעשות לי את זה בלי תור ואין תור לעוד מללאאא זמן.
מה אומרת?
היי גרמיגרמני,
אני לא בדיוק מבינה מה הכוונה שלך. דרכון הוא תעודה מזהה בפני עצמה. כשאנחנו שלחנו את הבקשה שלנו לויזה לא צירפנו את הדרכון האירופאי שלי אלא צירפנו צילום שלו לבקשה. הבאנו את הדרכון המקורי רק לפגישה כדי שהם יוכלו לאמת שזה באמת דרכון אמיתי, אבל לא זכור לי אם בכלל בדקו את זה.
אני מבינה שהטקסט שלנו יכול להיות טיפה מבלבל, אז אני אחדד את זהגם בפוסט, תודה על ההערה!
היי דניאלה. חיפשתי בכל הרשת תשובות לשאלותיי ובאמת שענית כמעט על כולן, באופן ברור ורהוט!! אשמח לדעת האם את הבקשה ניתן להגיש תוך כדי שהות על ויזת תייר באנגליה או שהיא חייבת להיות מוגשת מהארץ.. תודה מראש!
היי לי,
את הויזה של EEA Family Permit חובה להגיש מחוץ לגבולות בריטניה. אי אפשר להיכנס לבריטניה על ויזת תייר ואז להגיש את הבקשה.
-דניאל
הרגע הייתי בשגרירות הבריטית להגיש את הבקשה לFAMILY PERMIT, הבאתי את כל המסמכים המקוריים+תרגום שאני עשיתי כמשאמרת, ולאישה שם לא היה מושג למה תירגמתי את המסמכים בעצמי, ושאסור לעשות את זה היא אמרה.
אני מאד מקווה שיאשרו לנו את הבקשה, למרות שתמיד אפשר לנסות שוב וזה חינם, זה יהיה ממש מבאס אם פשוט הייתי צריך לקבל אישור נוטריון לתרגומים.
היי פיכסושי,
אלא אם שינו משהו בחצי שנה האחרונה אין צורך בתרגום נוטריוני. יכול להיות שהאישה שהיתה שם התבלבלה או טעתה בדרישות לויזה אבל לא מאיתנו, ולא מאף אחד ממכרינו שהגישו ויזות דומות, ביקשו אישור נוטריוני.
אשמח לדעת אם הויזה שלכם תדחה ושהסיבה תהיה התרגום כדי שאוכל לברר את זה ולשנות את הפוסט בהתאם, אבל כרגע, ככל הידוע לנו, לא צריך אישור נוטריוני לתרגום.
היי דניאל,
אני מאמין לך, ובנוסף גם ראיתי בפורומים באנגלית שאנשים מדווחים על כך שזוהי הנוהל והנוהג.
ובכל זאת, הפקידה הזו נדהמה שתירגמתי את זה בעצמי, ואמרה לי מספר פעמים You cant translate your own documents!.
לבקשתי (NON MARRIED PARTNER) צירפנו מספר חשבונות ארנונה, ו2 מכתבים מהעירייה שמראים שהיינו רשומים על הארנונה של 2 דירות בתל-אביב ברציפות של שנתיים וחצי, ובנוסף מכתב מהבנק שמאשר שיש לנו חשבון משותף ואישור על חסכונות משמעותיים. כמובן צירפתי גם צילום של הדרכון האירופאי עם חתימה של השגרירות הגרמנית שמדובר בעותק נאמן למקור. גם מכתב מהעבודה שלי באנגליה שמאשרת שיש לי חוזה עבודה חתום איתם להתחיל לעבוד עוד חודש.
מאד מקווה שזה לא יידחה.. כמה זמן אמור לקחת? הגשנו ביום שישי שעבר והיא אמרה שזה יישלח לאיסטנבול ביום שני.
בנוסף, הפקידה הזו בכלל לא היתה בריטית (כנראה בריטית באזרחות אבל ממש לא בריטית).
בקשה בדר”כ לוקחת בסביבות שבועיים, אצלנו היה שבוע וחצי ושבוע עד שקיבלנו בחזרה את הכל.
היי דניאל,
קיבלתי מייל מהשגרירות באיסטנבול שסיימנו את הטיפול בבקשה שלנו (לקח שבוע מרגע הבקשה),
יש לך מושג כמה זמן לוקח בערך מרגע זה עד שהבקשה חוזרת לתלאביב ואפשר לאסוף?
היי פיכסושי,
מהרגע שהבקשה מגיעה לת”א אפשר לקחת אותה. בדר”כ זה לוקח כמה ימים. הקונסוליה תיצור איתך קשר ויגיעו לך מתי אפשר לקחת את המסמכים והדרכון.
היי דניאל,
היום הלכתי לשגרירות לקחת את הדרכון ואכן קיבלנו את הויזה, למרות שהמסמכים לא היו מתורגמים עם אישור או משהו כזה, למרות שעשיתי עבודה מאד טובה עם התרגומים.
בעקרון הלכנו על NON-MARRIED PARTNER, ושלחתי להם 4 חשבונות ארנונה פלוס מכתב מהעירייה שמראה שגרנו ביחד שנתיים וחצי, מכתב מהעבודה שלי בלונדון שמאשרת שיש לי חוזה איתם להתחיל חודש הבא ומכתב מתורגם מהבנק שמראה את החסכונות שלנו.
אני שמחה לשמוע שקיבלתם את הויזה!
כמו שחשבתי, הבחורה בקונסוליה כנראה טעתה כי בשום מקום לא כתוב שצריך לתרגם עם נוטריון או בצורה מקצועית כזו או אחרת. התנאי היחיד הוא שתרגום צריך להיות מדוייק.
מזל טוב על הויזה ובהצלחה =]
פיכסושי שלום,
אני ובת זוגי מעוניינים להגיש את הבקשת ויזה שהגשתם, קרי, אני בעל דרכון בריטי ובת זוגי שלא נשואה לי היא בעלת דרכון ישראלי.
אשמח ליצור קשר ישירות במידת האפשר?
תודה מראש,
טל
הי, הפירוט מדהים! יישר כוח על העזקה לזולת.
שאלתי הכוללת היא האם המידע הכתוב כאן הינו רלוונטי ועדכני?
הסיבה שאני שואל היא שאישתי אזרחית בריטית ואנחנו מתחילים בתהליך הגירה,
ולהפתעתי לא מצאתי כאן שוב איזכור למבחנים באנגלית הנחוצים ielts, וכמו כן הבנו שלקבוע פגישה בשגרירות
לשם בקשת הויזת הגירה בשבילי עולה בסביבות 900£ , זה הסכום שנתבקשנו לשלם מהשגרירות כאן בטופס אינטרנט שמילאנו
בכדי לקבוע פגישה, לצערי אתם צודקים, השגרירות לא מנדבת מידע מה שמקשה בטירוף עלינו לדעת את הצעד הבא שלנו.
אני היום ניגשתי למבחנים המדוברים ומחכה כרגע לציונים שיגיעו, ואני מאוד מבולבל מהצעד הבא שאנו אמורים לעשות, אשמח לקבל עזרה או ייעוץ, תודה…
היי,
כמו שכתבנו, כל מה שאנחנו מתארים בו רלוונטי לויזת EEA Family Permit שמיועדת לבני זוג של אזרחים אירופאים שלא מבריטניה.
לבני זוג של אזרחי בריטניה יש ויזה אחת וסט אחר של דברים שהם צריכים לעשות בשביל לקבל אותה, כמו למשל הבחינה באנגלית. אתה יכול לקרוא קצת יותר על הויזה באתר של ה-UKBA.
היי אין לי כרגע כל קשר לאנגליה אך אני מעוניינת לעבור לגור שם וללמוד שם איך אני עוברת ?
היי,
יש כל מיני דרכים לעבור בצורה חוקית: אזרחות אירופאית, ויזת לימודים, ויזת עבודה, ויזת משפחה (כבן/ת זוג של אזרח אירופאי) ועוד. אפשר לקרוא יותר על הנושא באתר של רשות ההגירה הבריטית.
בעקרון, אם אין לך אזרחות או בן/ת זוג בעל/ת אזרחות של האיחוד, האופציה הכי ריאלית עבורך היא לנסות להתקבל לאוניברסיטה שמקבלת תלמידי בינ”ל, לקבל ויזת לימודים ולהמשיך משם. השנים האלו שבהן את לומדת לא נספרות בבקשה לתושבות קבע או אזרחות, אבל אולי שם תוכלי למצוא בן/ת זוג או ספונסר לעבודה. זה לא מובטח, אבל זה בהחלט מקום להתחיל בו.
רציתי לעדכן שזה כן אפשרי להכנסות בתור תייר ואז להתחיל בתהליך של ויזה משפחתית
היי,
ככל הידוע לנו ולסובבים אותנו, זה לא אפשרי. יש לך אישור כלשהו שאפשר לעשות את זה? איזו ויזה אתם מוציאים?
EEA שמעתי ממומחים שחוקית אין להם אישור להוציא אזרח ארופאי והנלוים אליו כל זמן שהוא בתהליך של ויזה כמובן שאסור להתעכב אלא מיד כשמגיעים לאנגליה כדי להתחיל בתהליך של הוצאה לוויזה.
תודה על הידע שאת מאשירה אותנו
זה נכון שבאמצע תהליך ויזה אסור להוציא את האזרח האירופאי ואת מי שמגיש את הויזה (מלבד במקרים קיצוניים, אני בטוחה), אבל בשביל קודם להיות בתהליך הויזה של EEA Family Permit, צריך להיות מראש מחוץ לבריטניה. כשמגישים בקשה לכרטיס תושב (ויזת EEA2) אז בהחלט מה שאמרת תקף. את הבקשה המקורית אי אפשר להגיש בכלל מתוך בריטניה.
אגודת ישראל בלונדון מגישים ויזות בדרך הזאת
היי דניאל,
תודה רבה על כל העזרה פה.
שאלונת בבקשה: (1) האם חייבים להכנס לבריטניה לרגע שמקבלים את הויזה של הבן זוג או שניתן לעשות זאת גם שנה אחרי?
(2) התשובה הרשמית בדואר של מבחן האנגלית Toefel מתעקב. האם אפשר להגיש להם צילום של הציון מהאתר? או שאולי יש להם גישה ישירה לראות את הציון?
הרבה הרבה תודה,
טל
היי טל,
לאיזה ויזה בדיוק את מתכוונת? אם ל-EEA Family Permit, אז כאמור היא תקפה לחצי שנה בלבד. בזמן הזמן צריך להוכיח שאתם לא נתמכים ע”י המדינה, לכן תמיד מומלץ להוציא את הויזה כמה שיותר קרוב למועד העזיבה.
אני לא בטוחה בנוגע לתשובה של המבחן. אנחנו לא היינו צריכים אותו לויזה שלנו, בדר”כ צריכים אותו לויזת לימודים או לבני זוג של אזרחים בריטים. אם אתם לא בטוחים, להודפיס את הציון מהאתר יכולה להיות אופציה, אולי אפשר לבקש מהמכון של הבחינה שיפקסס לכם מסמך רישמי שמאשר את זה.
נשמח אם תוכלי לעדכן אותנו במה שקרה.
בהצלחה!
היי דניאל,
תודה רבה על הפרטים ועל העזרה.
אני ואשתי נמצאים במצב מעט שונה,
אני חי פה בבריטניה ומחזיק בדרכון ליטאי, בת זוגתי נכנסה כתיירת וחיה איתי מאז חודש מאי כאשר התחתנו באוגוסט (לפני מספר שבועות).
כעת היא נוסעת לאירוע משפחתי בישראל בסוף אוקטובר ומעוניינת לחזור לדירתנו בסוף נובמבר השנה.
הבנתי שהדרך הכי נוחה לחזור (בלעדי) היא להוציא EEA FAMILY PERMIT וכך גם להוציא RESIDENCE CARD יהיה פשוט יותר (אגב, לא חייבים להוציא לא זה ולא זה כדי שהיא תהיה פה, ברגע שאנחנו נשואים- חוקים של האיחוד האירופאי).
בכל מקרה, אני מוצא המון בעיות עם הטופס הזה, בשל העובדה שהיא חיה איתי פה ממאי אבל תחת ויזת תייר ולמעשה רק באוגוסט התחתנו, אני לא יודע האם לרשום שהכתובת שלה היא פה או לא, ואם כן ממתי היא חיה.
כמו כן, אני לא יודע מה לרשום בנוגע לביקורים קודמים בבריטניה – צריך לציין סיבה ומכיוון שהיא נכנסה כתיירת אני לא יודע אם יהיה חכם לרשום שהיא באה להצטרף אלי.
בנוסף, בתחילת הטופס רשום מתי היא מתכננת לעזוב את בריטניה.
אשמח לקבל מענה לכל השאלות הללו ואם אפשר לדון בפרטי!
תודה רבה
דניאל
היי דניאל.
אני חוששת שאנחנו לא הכתובת לשאלה שלך. המקרה שאתה מתאר הוא מעט מורכב, ולא עידן ולא אני מומחים בנושא הגירה.
אני ממליצה לך להפנות את השאלה שלך לפורום “עוברים לאירופה” בתפוז, או אף לפנות ישירות ליועץ מומחה.
אם תרצה, נשמח אם תוכל לכתוב כאן את הפתרון לשאלה שלך.
בהצלחה,
דניאל
שלום לכולם
שמי מאיה ובעלי הוא בעל אזרחות בריטית.
הגשתי את הבקשה לויזה היום והבחורה שם אמרה לי שאני אקבל תשובה בין חודשיים לשלוש
אם יש מישהו שעבר את התהליך בעבר אשמח אם תוכלו לאמר לי תוך כמה זמן הם קיבלו את התשובה לבקשה…
היי מאיה,
אנחנו לא ממש מכירים את התהליך מצד בעלי אזרחות בריטית, אבל אני ממש ממליצה לך לשאול בפורום עוברים לאירופה בתפוז, כי שם יש הרבה שהגישו את הויזה שאת הגשת ואולי יוכלו לעזור לך.
בהצלחה!
היי דניאל ועידן,
תודה רבה על כל העזרה עם הבלוג המקסים שלכם!!
בדיוק סיימנו למלא את הטופס אונליין ורק רציתי לבדוק באופן סופי שאנחנו על המסלול הנכון.
אני אזרח אירופאי, מתגורר בבריטניה ואשתי עם דרכון ישראלי, היא גרה איתי זה מספר חודשים ֿ ועכשיו יוצא לנו להגיש EEA FAMILY PERMIT בפעם הראשונה מכיוון שהיא תהיה בארץ ולאחר שתשוב לפה נרצה להגיש בקשה ל-רזידנס קארד.
השאלה היא מה אנחנו צריכים להביא?
זו הרשימה שהכנתי, תקני אותי אם אני טועה:
1. מסמך סטייטמנט של הבנק שלנו פה (חשבון משותף) ומחשבונות נוספים בארץ (בשפה האנגלית).
3. תמונות פספורט של אשתי: 45 בגובה על 35 אורך, 2 תמונות מהחודש האחרון.
4. צילום דרכון או תעודה מזהה מקורית שלי
5. דרכון של אשתי והדרכון הישן שלה (האם צריך?)
6. תעודת נישואין מקורית
7. אישור שאני עובד . אני עצמאי- האם קבלות / חשבוניות יספיקו?
8. מכתב ממני שאני- Excersing treaty rights לפי הנוסח שבבלוג.
9. טופס שמילאנו אונליין- להדפיס
האם כל זה מספיק או שצריך משהו מעבר לכך?
בנוסף – האם אני צריך עותקים של כל דבר?
תודה רבה מראש, מצפה לשמוע ממך בקרוב.
חג שמח
גיא
היי גיא,
כל זה יותר ממספיק בשביל לקבל את הכל. בעיקרון, אם אתם נשואים אז כל מה שבאמת צריך זה תעודת נישואין וכל השאר זה סוג של תעודת ביטחון שידעו שאתם זוג אמיתי.
בבקשה אתה שולח את כל מסמכי המקור, אז אנחנו ממליצים לשמור לעצמכם עותק – לכל מקרה שלא יהיה.
בבקשה שלנו אנחנו שלחנו לכל דבר מסמך מקורי, העתק ותרגום (אם היה בו צורך) בגלל שביקשנו לקבל בחזרה את מסמכי המקור שיהיו לנו במידהו נצטרך אותם בעתיד. לכן, אנחנו ממליצים לצרף עותק ולבקש בחזרה את מסמכי המקור. אול י תזדקקו להם בהמשך.
בהצלחה!
שלום דניאל
רציתי לדעת אם החברה שלי פולניה עם דרכון אירופי אנחנו מתכוונים להתחתן בעוד שלושה חודשים
האם אני יכול לפנות אחרי החתונה לקונסליה הבריטית ולבקש ויזה או שאני צריך להגיע לקונסליה הפולנית קודם תודה חוסאם
היי חוסאם,
בעקרון אחרי שאתם נשואים ויש לכם תעודת נישואין, אתם צריכים לעבור בדיוק את אותו התהליך שאנחנו עברנו בשביל לקבל את ויזת EEA Family Member בקונסוליה הבריטית.
היי דניאל
כל הכבוד על היוזמה..
אני וחבר שלי ממש כמוך וכמו בן זוגך מבחינת אזרחויות.
אנחנו רוצים לעבור לאנגליה בעוד בערך שנה מהיום
יש לנו הוחכות לשכ”ד, חשבון בנק, חשבון פלאפון תמונות וכו’
אני באוניברסיטה הפתוחה כך שאני יכולה ללמוד מכל מדינה ולגשת להיבחן בשגרירות.
חבר שלי עם אזרחות צרפתית אבל אבא שלן גר באנגליה.
אני אלך לעבוד עם אבא שלו ולקחת קורסללימוד אנגלית.
שאלותיי הן כאלה:
1) האם כל הדברים שציינתי לפניך מספיקות כהוכחה?
2) האם אני יכולה לבקש ויזה כבר מעכשיו לספטמבר 2014?
3) ברגע שמקבלים ויזה לכמה זמן היא תקפה? ואם עובדים ולומדים האם ניתן כך להאריכה?
4)האם כל התהליך עולה כסף?
מקווה שתוכלי לעזור יום מעולה ותודה 🙂
היי קארין,
אם כל המסמכים שציינת מוכיחים שאתם גרים ביחד ומנהלים משק בית לתקופה של לא פחות משנתיים, לא אמורה להיות לכם בעיה.
נכון לעכשיו, הגשת הויזה הראשונה (EEA Family Permit) היא בחינם. הויזה תקפה לחצי שנה ובמהלכה יש להגיש את את ויזת EEA2, כשכבר נמצאים באנגליה ועובדים. להגיש את הויזה השניה עולה כסף (כרגע £55). ויזת EEA2, שהיא למעשה כרטיס תושב, תקפה ל-5 שנים.
את הויזת ה-EEA Family Member צריך להגיש כמה שיותר קרוב למועד המעבר (כנותנים לתהליך ההגשה כ-3 שבועות על מנת לקבל את הדרכון בחזרה), כי התוקף שלה הוא 6 חודשים בלבד.
את יכולה לקרוא יותר על שתי הויזות בפוסטים ישנים יותר, שמתי לינק למה שרלוונטי.
בהצלחה!
בעלי ובתי בת ה-7 הם בעל דרכון האיחוד האיחוד מרומניה. אנחנו מעוניינים לעבור לאנגליה עם 3 ילדינו. איזו ויזה עלינו לבקש על מנת שאוכל לעבוד? אילו מסמכים עלינו לצרף? האם בעלי יוכל לעבוד עם הדרכון הרומני שלו? האם אני אוכל לעבוד כבת זוג שלו כבעל דרכון איחוד איפואי מרומניה? כמה זמן יארך טיפול בבקשה מסוג זה? תודה רבה
היי,
החל מהראשון לינואר 2014 ירדו הסנקציות של בריטניה מעל אזרחים רומניים ואלו יכולים לעבור לגור ולעבוד בבריטניה כמו כל שאר חברי האיחוד האירופאי. בעלך ובתך יכולים לעבור ללא שום אישור מיוחד. את וכל יתר בני המשפחה שאין להם אזרחות אירופאית, צריכים להגיד בקשה לויזת בני משפחה.
הפרוצדורה, וכל המסמכים שצריך להביא רשומים בפוסט שהגבת אליו. חוץ מזה, אני ממליצה לך לקרוא את הפוסטים הרלוונטיים שקשורים לויזה. ריכזנו את כולם פה.
בהצלחה!
שלום דניאלה,
אני והבן זוג שלי שנתיים ביחד אך מנהלים משק בית משותף שנה אחת ומשכירים יחידת דיור ממשפחה ולכן יש לנו רק את חוזרה הדירה ואין חשבונות.
הוא בעל דרכון רומני ולי יש רק אזרחות ישראלית.
בנוסף הוא מתחיל ללמוד בלונדון בספטמבר הקרוב במכללה מוכרת למוזיקה.
האם אני יכולה להגיש בכל זאת בקשה לויזה?למרות שאין לנו משק בית משותף שנתיים?
היי חני,
בעקרון, אם אתם לא נשואים הדרך היחידה שתקבלי ויזה היא אם תוכיחו שאתם מנבלים משק בית משותף במשך לפחות שנתיים. אם אתם לא יכולים להוכיח את זה, אין הרבה סיכויים שתקבלו אותה.
אתם יכולים לנסות, אבל אתם לא עומדים בתנאים של הבקשה. יש כאלו שמייפים קצת את המציאות בבקשה, אבל אני לא יכולה להמליץ על זה.
-דניאל
היי דניאל , האם המסמכים שמצרפים צריכים להיות המסמכים המקוריים + צילום ? או רק צילום שלהם ותרגום ?
תודה, איל.
היי איל,
המסמכים שאתם מגישים חייבים להיות המקור. אם אתם רוצים לקבל אותם בחזרה, חייבים להביא גם צילום של המקור ולבקש מהפקיד/ה שיסמנו בבקשה שאתם רוצים את מסמכי המקור בחזרה. ככה נשאר עותק של המסמכים בבקשה אצל הקונסוליה אבל גם אתם שומרים על מסמכי המקור.
אל המסמכים יש לצרף גם תרגום מדוייק (אין צורך בנוטריון) במידה שהם לא כתובים באנגלית.
את מסמכי המקור תקבלו בחזרה יחד עם הדרכון, בתום הליך הבקשה.
היי,
לבן הזוג שלי יש דרכון גרמני. אנחנו רוצים לעבור לגור באנגליה, אך לי אין דרכון אירופאי. כפי שרשמת בתהליך הגשת הבקשה תריך להציג מסמכים כמו- חשובות משותפים וכו’.. הבעיה היא שאנחנו גרים בקיבוץ- ואין דבר כזה חשבונות על שמנו.. מה עושים במצב כזה? ..
היי טל,
זו שאלה מצויינת. האמת היא שאם אתם לא נשואים, אין לי תשובה לזה. אני לא מכירה מקרים של אנשים שחיים בקיבוץ והגישו את הבקשה. ההצעה שלי תהיה ליצור קשר עם הנהלת הקיבוץ ולשאול אותם אם אפשר לקבל מסמך רישמי מטעם הקיבוץ, עם חותמת ולוגו במידה שיש, שאומר שאתם חיים ביחד בקיבוץ לתקופה של שנתיים+ ואולי אפילו מסביר קצת על הפרוצדורה בקיבוץ שבה כל משקי הבית מנוהלים ע”י הנהלת הקיבוץ ולא ע”י משפחות או בודדים.
אני לא יודעת אם זה יכול לעזור, אבל שווה לנסות. כדאי גם להתייעץ עם עו”ד שמתמחה בעניין.
במידה שאתם זוג נשוי, לא אמורה להיות בעיה שכן אפשר פשוט להגיש את תעודת הנישואין וכל מסמך חוקי אחר שמעיד על זוגיות.
בהצלחה, אשמח לשמוע אם הצלחתם בתהליך!
שאלה נוספת אם אני והחברה שלי מתארסים האם זה יכול לעזור לי לקבל ויזה עבודה תודה
אצל עורך דין
היי חוסאם,
לא פירטטת יותר מידי אז קשה לי קצת לענות על זה.
אם חברה שלך היא בעלת דרכון אירופאי (לא בריטי) ואתם יכולים להוכיח שאתם מנהלים משק בית משותף לתקופה של שנתיים, זה לא משנה אם אתם מאורסים או לא, למרות שזה לא מזיק, בטח אם אתם יכולים להראות דברים כמו הזמנות לחתונה או משהו כזה. זה לא נחוץ, בזמן הבקשה.
במקרה כזה, תוכלו להגיש את הבקשה וסביר שתקבלו את הויזה.
אם חברה שלך בעלת אזרחות בריטית, זה יותר מסובך. אתם יכולים להגיש עבורך בקשה לויזת אירוסין, אבל תצטרכו להתחתן תוך 6 חודשים ובזמן הזה אסור לך לעבוד. אחרי הנישואין, תצטרכו להגיש בקשה לויזת נישואין. בשתי הויזות (אירוסין ונישואין) תצטרך לעבור מבחן שפה ולעמוד בדרישות שכר מסויימות.
יש עוד המון מידע בלינקים שצירפתי.
היי דניאל, אני ובעלי שוהים כחצי שנה בלונדון, בעלי עם דרכון אירופאי אני עם ישראלי. התחתנו לא מזמן כאן בלונדון וכעת אני צריכה להגיש בקשה לויזה.
בעלי עובד כאן ואני בינתיים “תיירת”
האם ידוע לך על התהליך אם ניתן לעשות אותו מכאן (מלונדון), אם כן כיצד?
או שעלי להגיע לישראל ולעשות הכל משם, האם רק עלי להגיע לישראל או ששנינו חייבים להיות נוכחים בפגישה בשגרירות?
תודה רבה רבה
היי אירית,
ככל הידוע לי, את תאלצי לצאת מבריטניה ולהגיש את הבקשה בארץ אחרת. את יכולה לדבר עם ה-UKBA, להסביר את מצבך ולשאול אם ירשו לך להגיש את הבקשה מפה. הנהלים עצמם לא מאפשרים את זה, אבל לא יזיק לשאול.
אם את מגישה את הבקשה עבורך, בעלך לא צריך להיות שם אבל כן תצטרכי להביא איזשהו מסמך מזהה רישמי של בעלך שהוצא ע”י המדינה האירופאית (רישיון, ת.ז. או דרכון). אם אין לו רישיון או ת.ז. או יאלץ להפקיד בידייך את הדרכון האירופאי שלו. את המסמך המזהה את צריכה להראות רק בזמן הבקשה, אבל הוא לא נשלח איתה, רק הדרכון שלך נשלח. כמו שכתבנו במסמכים, בבקשה צריך להיות גם צילום של המסמך המזהה המקורי שאת מביאה איתך.
דניאל, תודה על תשובה מהירה 🙂
על מנת לצמצם את שהותי בארץ הקודש אולי תוכלי לעזור בעוד עניין,
צריך לקבוע תור מראש לראיון? (כמו התהליך של הויזה האמריקאית)וכמה זמן הם מחזיקים את המסמכים אצלם עד שהדרכון שלי חוזר? (לדעתך שבועיים בארץ יספיקו)
בנוסף, לאחרונה אני קוראת המון חומר בעניין ובחלק מהמקומות כתוב שלאחר קבלת הויזה המיוחלת עלינו להכנס יחד לגבולות בריטניה, ידוע לך אם זה באמת נכון?
היי אירית,
צריך לקבוע ראיון מראש בטלפון.
אומרים שבדר”כ התהליך לוקח שבועיים או שלושה. אני לא הייתי לוקחת סיכון של שבועיים, אבל זה לבחירתך.
אם בעלך כבר נמצא בבריטניה, אין צורך שהוא יכנס איתך. הכוונה היא שאם ביקשת ויזה, לא יכול להיות מצב שאת עוברת לגור בבריטניה ובעלך בעל האזרחות האירופאית, לא.
אני כותב פה בקשר לאירית. על סמך מה את הולכת להגיש בקשה ? חוץ מזה שאתם גרים באנגליה כרגע, התחתנתם וכו’. איזו ויזה את רוצה לבקש ? אשמח להבהרות, נראה לי שהמצב שלי ושל בת זוגי (טל שכתבה למעלה) די דומה. אם כל מה שצריך זה להתחתן בלונדון, אני נוסע לקנות טבעת…. (:
אשמח לתגובה….
היי אייל,
כמו שעניתי כבר לטל, אם אתם נשואים יהיה לכם הרבה יותר קל להראות שאתם זוג אמיתי בגלל שתעודת הנישואין היא מסמך רישמי שמעיד על כך. לפי מה שהבנתי מכם, אתם בכלל גרים בארץ, אז המצב שלכם לא לחלוטין זהה לזה של אירית, שמתגוררת בבריטניה וצריכה לצאת משם בשביל להגיש את הבקשה לבת זוג של בעל דרכון אירופאי. אם אתם רוצים להתחתן, אין צורך לעשות את זה בבריטניה, אתם יכולים להתחתן בארץ (או בכל מקום אחר בעולם, אם אתם לא רוצים טקס דתי) וברגע שאתם מקבלים תעודת נישואין, אתם יכולים להגיש בקשה ל-EEA Family Permit מחוץ לבריטניה. אם אתם גרים בארץ, כמובן שהכי נוח להגיש אותה מהארץ.
במידה שתחליטו לא להתחתן, תצטרכו להוכיח שנתיים של ניהול משק בית משותף.
היי אייל
אני ובן זוגי הגענו ללונדון לא נשואים
אני נכנסתי כתיירת עם דרכון ישראלי (יצאתי ונכנסתי בתקופה הזאת מספר פעמים על מנת לא לחרוג מהחצי שנה)
התחתנו כאן בלונדון (אם תרצה אשמח להסביר לך על התהליך של החתונה פה זה לא מורכב כל כך ואפשר לסיים הכל תוך שבועים-שלושה)
כרגע אני מתוכננת בסוף חודש לצאת לישראל כדי לקבל את הויזה
אם יש לך שאלות על התהליך של החתונה פה אשמח לסייע לך
דרך פה או במייל
gill.irit@gmail.com
שלום דניאל רציתי לברר האם ניתן להגיש בקשה מהשגרירות בפולין מאחר ובת זוגתי פולניה
תודה
היי חוסאם,
בעקרון אין מחוייבות להגיש את הבקשה בקונסוליה בישראל, אפשר להגיש את הבקשה בכל קונסוליה מחוץ לבריטניה.
אם אתם נמצאים בפולין, אין בעיה לגשת לקונסוליה הבריטית בפולין והם כבר ישלחו את הבקשה לקונסוליה שמטפלת בבקשות מפולין.
אם אתם נמצאים בישראל, אין סיבה לנסוע במיוחד לפולין, כל הבקשות מישראל נשלחות לקונסוליה בטורקיה והן לא מושפעות מאיזו מדינה הבקשה נשלחה או איזו אזרחות אירופאית יש לבן/ת הזוג (כל עוד זו אזרחות שהיא חלק מהאיחוד האירופאי), זאת אומרת שאין בעיה להגיש בקשה על בסיס אזרחות פולנית מהארץ, במידה ואתם נמצאים שם.
שלום לך דניאל!
כאן חגי, הייתי שמ אם היית עונה לי על השאלה הזאת:
אני אזרח ישראלי, חברה שלי אזרחית צרפת ואני שוהה כרגע באנגליה על אשרת תייר ל6 חודשים, אנחנו הולכים להתחתן פה ברבנות המקומית כדי להתמסד, כמו כן אנחנו מנהלים זוגיות שנתיים בערך, העניין הוא שאין לנו מסמכים המעידים על כך כמו חשבון בנק (שאנחנו רוצים משותף אבל אחרי החתונה) או כמו תשלום שכר דירה וכדו׳ עכשיו חברה שלי מגיעה לפה עוד שבועיים השאלה;
1)האם חתונה במקום ואישור נישואין מקומי תופס מול הממשלה והביורוקרטיה פה
2)האם זה אפשרי להגיש את הבקשה לויזת עבודה פה באנגליה
3) איזה דברים כן אני צריך שיהיה לי כדי לקבל את האשרה..
אשמח לתשובה ממך
חגי 🙂
היי חגי,
אם אתם נשואים זה אמור להספיק להוכחת מערכת יחסים.
אני לא בטוחה אם אתם יכולים להגיד בקשה מכאן. ככל הידוע לי אי אפשר אבל יש לנו זוג חברים שעושים בדיוק אותו דבר (כולל חתונה מקומית) עם עו”ד, אז יכול להיות שכשנשואים זה אפשרי.
אשמח אם תוכלו לעדכן אותנו כשתדעו.
בהצלחה!
היי חגי,
אני עשיתי את התהליך של החתונה כאן בלונדון (בעיריה בלבד)
הגשתי את המסמכים בארץ.
וקיבלתי את הויזה ללא שום בעיה
היי דניאל, עידן וכל השאר…
קודם כל שובבבבב תודה על המידע המועיל והזמן שאתם שמשקיעים כדי לתחזק את הפורום…
אני ובת זוגי (כמו רבים וטובים אחרים) מתכננים לעבור ללונדון לתקופה לא ידועה בעוד קצת פחות משנה. אנחנו במערכת יחסים יותר משנתיים אבל אין לנו הוכחות לקיומו של משק בית משותף מסיבות טכניות (גרים בקיבוץ בצפון וכו’). מה שכן אנחנו מתכננים להתחתן בקרוב בקפריסין או פה בארץ. לי יש דרכון גרמני ושאלתי היא (ואני מתנצל מראש אם זה היה רשום פה איפשהו בין כל התגובות), אילו הוכחות נוספות הם יירצו מאיתנו על מנת לתת לה ויזת “קרוב משפחה של אזרח אירופאי”… אנחנו כן יכולים להביא אישור מהקיבוץ שאנחנו גרים יחד ומנהלים שם “תקציב” (בקיבוץ אין משכורת) אבל אין לנו יכולת להראות כאמור תשלומי חשמל, ארנונה וכו’.
שאלה נוספת שיש לי היא האם ברוב המקרים שאתם נתקלתם בהם בעלי הדירה אכן דורשים תשלום שכ”ד לחצי שנה מראש ובמידה שיש איתנו סכום כסף גדול האם צריך לעמוד בעוד תנאים. אני מתכנן לעבוד בעגלות בקניון ובת זוגי ובמידה ותקבל ויזה תעבוד במה שתמצא (לא מקצוע ספציפי). לכן אני שואל במידה ואין לי יכולת להראות יכולת התשכרות וכו’ אבל כן יש לי סכום כסף, למה עוד עליי לצפות ?
תודה מראש, מקווה ששאלותיי ברורות. איל.
היי איל,
במקרה שלכם הייתי מציעה לכם להוסיף על מסמך עם השם של שניכם (חשבון בנק, רכב, אחריות למוצר כלשהו שקניתם) ומכתב באנגלית מהקיבוץ, על מסמך רישמי עם לוגו הקיבוץ וחותמת במקרה שיש, שמסביר שאתם חברים בקיבוץ ובגלל שבקיבוץ אין רכוש נדל”ן, הם מאשרים שאתם מתגוררים ביחדו מנהלים משק בית משותף מתאריך הצטרפותכם.
בנוגע לשכירת דירה, זה מאוד תלוי בבעלי הדירה. יש כאלה שלא יסכימו בכלל אם אין לכם היסטוריה בבריטניה ויש כאלו שיסכימו לקבל סכום של שנה או חצי שנה מראש. בעיקרון, אתם יכולים להיות חתומים על חוזה לשנה שאומר שאם אחרי חצי שנה לא מצאתם עבודה, החוזה פג. זה החוזה שאנחנו חתמנו עליו – שילמנו מראש על חצי השנה הראשונה והחוזה ציין שאם בזמן הזה נתחיל להיות מועסקים נוכל להישאר בדירה עד תום החוזה ולשלם כרגיל, אחרת החוזה יפוג אחרי חצי שנה.
היי!
האם צריך בכלל ויזה רק כדי לבקר בבריטניה?
אני רוצה להשהות שם לזמן מאוד קצר. שבועיים עד שלושה שבועות..האם לשם כך צריך ויזה?
וגם,המטרה שאליה אני הולכת היא לעשות ויזה לארהב בבריטניה..אני יודעת שאפשר לעשות גם בארץ אבל אין לי את האמצעים…סיפור ארוך בכל מקרה,אז רציתי לשאול האם את יודעת אם אפשר לעשות ויזה לארהב בבריטניה?
תודה:-)
היי זיו,
ישראלים לא צריכים ויזה כדי לשהות כתיירים בבריטניה. ניתן לשהות עד 6 חודשים בבריטניה בכל שנה. השנה מתחילה מהרגע הראשון שנכנסת ונגמרת בדיוק 12 חודשים אח”כ (לדוגמא, 03/05/14-02/05/2015). במשך השנה הזו, אפשר לבקר 6 חודשים רצופים או בנפרד, זה לא משנה.
אני לא יודעת אם אפשר להגיש ויזה לארה”ב מבריטניה אם אתה לא תושב של המקום, תאלץ לשאול מישהו מהשגרירות האמריקאית.
אשמח אם תוכל לעדכן אותנו ובהצלחה!
היי אני בדיוק שוקלת לעבור ללונדון.. את ציינת שצריך פספורט אירופאי אבל לי יש פספורט קנדי אמריקאי וישראלי, זה משנה משהו אם יש לי קנדי או שאני צריכה לעבור את כל התהליך?
היי גבריאלה,
לצערי אין לאמריקה או קנדה הסכם הגירה עם בריטניה. הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו הוא שקנדה נמצאת בתוכנית בינ”ל שמאפשר עבודה זמנית בארצות מסויימות, בריטניה ביניהן. לא מדובר בויזת עבודה רגילה, יש המון הגבלים ויכול להיות שתוכלי לעבוד רק בעבודות מזדמנות של טיול+עבודה. יש גם הגבלת גיל של 18-35 בלבד.
את יכולה לקרוא על זה יותר כאן.
בהצלחה!
שלום
אני בן 24,מסיים השנה שנה ראשונה בלימודי מדעי המדינה באוניברסיטת חיפה.
יש לי דרכון צרפתי,ולכן אני כן שואף לגור באירופה לאחר סיום הלימודים.אני מתמקד במדינות שבהן השפה הרישמית היא אנגלית ולכן אחת המדינות שעומדות על הפרק היא אנגליה.
יש לי כמה שאלות בנושא:
1.כמובן שאני אצטרך לדעת אנגלית ברמה גבוהה מאוד.השאלה היא האם ללמוד אנגלית בארץ,או להגיע לשם ועצם העובדה שאצטרך לדבר את השפה כל הזמן ולחיות אותה יהיה דבר אפקטיבי יותר ללימוד השפה מאשר לקחת קורס בארץ?
2.חיפוש מקום מגורים כדאי לעשות עוד בארץ או כשמגיעים לשם?
3.כמה זמן כדאי לי להקציב לעצמי כ “זמן להתאקלמות”,כלומר זמן בו אני בוחן את השטח,בודק אם אני מוציא את עצמי ואם כן אז אני נשאר ואם לא אז אני חוזר לארץ?
4.כמה כסף רצוי שיהיה איתי כסכום ראשוני למחייה המינימאלית בתקופה הזו?
5.איך מחפשים מקום עבודה?לברר מראש בארץ באתרי אינטרנט?להגיע לשם ולשלוח קורות חיים לחברות מקומיות ולחכות לראיונות עבודה ולתשובות מהן?
תודה רבה!
היי חן,
1. זה מאוד תלוי ברמת האנגלית שלך ובכמה נוח לך להשתמש בה ביום-יום. אנחנו באנו עם רמת אנגלית גבוהה ולא הרגשנו צורך בלקחת קורס, אבל יש הרבה אנשים שמרגישים שהם צריכים את העזרה הנוספת הזו וזה נפוץ מאוד. אתה יכול לקחת קורס בארץ, היתרון שלו הוא שאתה נמצא בסביבה דוברת עברית וזה יכול להקל עליך. מצד שני, קורס אנגלית בבריטניה יכול לאתגר אותך יותר ואולי לשפר את הרמה שלך.
עוד גורמים נוספים שיכולים להשפיע על ההחלטה שלך היא עלות קורס בארץ לעומת עלות קורס בבריטניה, כמה זמן אתה רוצה להשקיע מהרגע שאתה מגיע בלימודים (קורס שלם או בכלל לא) ועוד.
אם אנגלית היא לא שפת האם שלך, אתה תרגיש קושי בלדבר אנגלית כל הזמן (חיפוש מילים, הפסקות במשפטים וכו’), אבל מחייה בסביבה כזו תורמת המון, גם בלי קורסים.
2. אפשר בעקרון לחפש מגורים מהארץ, אבל בדר”כ זה יהיה רק למגורים לטווח קצר. נורא קשה למצוא כאן דירה כשמגיעים בלי כלום, אני בספק אם יתנו לך לשכור דירה כשאתה עדיין לא כאן ולא ראו אותך פנים מול פנים. מלבד זאת, לא הייתי ממליצה לשכור דירה כשלא ראית אותה ואתה לא מכיר את האזור. בלונדון יכול להיות הבדל של שמיים וארץ לא רק בין שכונות אלא גם בין רחובות צמודים.
3. זו שאלה שקשה לי לענות עליה, כי היא תלויה בך ובהמון גורמים שונים כמו תקציב, זמן שאתה רוצה להשקיע, כמה חשוב לך להצליח להשתקע פה וכו’. אנחנו היינו מוגבלים לתקופה של 6 חודשים בגלל הויזה של עידן. אם לא היינו מצליחים למצוא עבודה תוך 6 חודשים, הויזה של עידן היתה פגה, לא היינו יכולים להפוך אותה לכרטיס תושב וגם סביר להניח שלא היה לנו הרבה ממה לחיות.
4. גם זו שאלה שאני לא יכולה לענות עליה. איפה אתה רוצה לגור? לבד או עם שותפים? מה רמת המחיה שלך? מתי תמצא עבודה? כמה חסכונות יש לך וכמה מהם אתה רוצה להוציא על התאקלמות? רק אתה יכול לענות על השאלות האלו ואתה צריך לחשוב עליהן לפני שאתה מחליט לקחת את ההזדמנות ולעבור. אנחנו הבאנו איתנו סכום שווה ערך ל-60,000 ש”ח כדי שיספיק לנו לחצי השנה הראשונה. בדיעבד, זה לא הספיק להכל והיה לנו מזל שמצאנו עבודה מהר.
5. אפשר לחפש במגוון מקומות, עידן פירט עליהם בפוסט הזה. אתה יכול גם לחפש ב-LinkedIn, הוא מאוד פופולרי כאן. סביר להניח שאם אין לך כתובת מקומית, לא יחזרו אליך הרבה, אז אני הייתי ממליצה להגיע, להתמקם (אפילו עם כתובת זמנית) ומשם להתחיל לחפש עבודה. דרך נוספת, היא לחפש מהארץ מראש משרות רילוקיישן.
בהצלחה!
היי דניאל
1.רמת האנגלית שלי לדעתי היא לא רעה בכלל,קורה לפעמים שאני נתקע כי אני לא יודע להגיד מילים מסויימות.מה את מגדירה כאנגלית טובה?העלות של קורס אנגלית באנגליה היא יקרה?
2.לגבי העיניין של חיפוש מגורים.אני כרגע רוצה לגור לבד,אין לי בת זוג.מה הכוונה מה רמת המחייה שלי?
3.בנוגע לחיפוש עבודה:איפה אני יכול בארץ לחפש משרות רילוקיישן?
4.כמה זמן לקח לך ולבן זוגך למצוא עבודה?
תודה רבה!
היי חן,
1. כולם נתקעים לפעמים עם מילים, גם אנשים עם אנגלית מצויינת שגרים כאן כמה שנים. זה קורה. אבל אני לא יכולה לענות על זה בשבילך, אתה צריך להחליט כמה בנוח אתה מרגיש עם רמת האנגלית שלך, בהנחה שתצטרך להשתמש בה ביום-יום.
אני לא יודעת כמה עולה קורס אנגלית פה, אני מניחה שיש טווח גדול. אתה יכול להתחיל לחפש בגוגל ולראות לאן זה יביא אותך.
2. רמת מחייה זה אומר רמת חיים. אתה יכול להתכלב ואתה יכול לחיות בנוחות, ויש כמובן הרבה דרכים באמצע. בכל מקרה, לגור בדירה לבד ללא שותפים זה יקר, אבל שוב, אני לא יכולה לענות לך על זה כי לונדון עצומה ובריטניה אפילו יותר, ובכל מקום יש רמת מחירים אחרת. אני לא יכולה לענות לך על זה. הדרך הטובה ביותר לדעת היא לעשות מחקר שוק, לראות איפה אתה רוצה לגור ולפי זה לחפש מה השכירות הממוצעת לדירת חדר/סטודיו, מה המחירים בסופרים המקומיים, מה הארנונה וכו’. הכל נמצא באינטרנט.
3. אין פתרון קסם, תצטרך לחפש כאן עבודה שמציאה רילוקיישן לבריטניה. בין אם זה מעסיק ישראלי שיש לו גם סניף בבריטניה או מראש עבודה שמחפשת ישראלים לעבוד. אני לא יודעת מה התחום שלך ולא יכולה לעזור לך עם זה. יש מעט אתרים שמציעים רילוקיישן ושוב, גוגל הוא חברך הטוב ביותר. זה אתר לדוגמא שמצאתי.
4. לבן זוגי לקח חודשיים עד שהוא מצא וסגר על משרה. זה נחשב למעט זמן כי תהליך הגיוס כאן ארוך, אבל בעיקר היה לו מזל שחיפשו בדיוק את מה שהוא מתעסק בו (אתה יכול לקרוא יותר על התהליך כאן).
היי דניאל
בנוגע למגורים,סבבה אני אסתדר,אני אגיע לשם אחרי סקר שוק ואראה בדיוק איפה והכל.
האם יש מקצועות מבוקשים במיוחד בלונדון?האם מדעי החברה זה מבוקש שם?
היי, תודה לכם על הכל המידע שיש פה, את כותבת נפלא!
בן זוגי הבריטי חיי פה כבר שנה ואנו יחד סה”כ שנה וחצי.
לצערי יש לו קשיי קליטה בארץ, ולאחרונה אנו חושבים על מעבר לאחת ממדינות אירופה. לפי מיטב הבנתי לאנגליה לא אקבל ויזת עבודה עד שלא נינשא/נגור יחד שנתיים,
רציתי לשאול אם ידוע לכם על אפשרות אחרת בכדי לקבל ויזת עבודה לאנגליה / למדינה אירופאית אחרת בהסתמך על הדרכון האירופאי של בן זוגי?
אנחנו ממש לא בררנים, אנו רק רוצים לנסות לבחון את האפשרויות שלנו בהקדם כיוון שאנו לא הופכים צעירים יותר ואנו רוצים להתבסס במקום שטוב לשנינו לפני שמקימים קן…
קצת אובדת עצות כרגע, אשמח לכל עזרה אם ידוע על אפשרות כלשהי.
היי Buttercup,
זו שאלה קצת מורכבת. מבחינת מדינות אחרות, אני לא יודעת מה התנאים שלהם לקבלת ויזת EEA. אני יכולה להניח שגם הן דורשות ניהול משק בית משותף של מינימום שנתיים, אבל כדאי לבדוק את זה עם כל מדינה אירופאית בפני עצמה.
בנוגע לבריטניה, זו אכן סוגיה בעייתית. אם אתם אכן מוכנים להתחתן, אתם יכולים להגיע על ויזת אירוסין ותוך חצי שנה להתחתן ולהגיש ויזה על בסיס נישואין. תצטרכו להוכיח כל מיני דברים על מנת לקבל אותה, בין היתר כושר השתכרות של בן זוגך.
אם אתם לא מעוניינים להתחתן, אני לא בטוחה על איזו ויזה את יכולה להגיע אם אין לך אזרחות אירופאית. הייתי מתייעצת בפורום עוברים לאירופה בתפוז.
היי,
קיבלתי הצעה מהעבודה לעשות רילוקשיין ללונדון, כאשר החברה דואגת לכל עניין הויזה וכו’
הייתי שמח לדעת מה הסדר גודל של המחיה בלונדון? (דירה, תחבורה ציבורית, מזון וכו)
אני בן 24, עתיד להגיע לבדי ומתכוון (או לפחות שואף) לקחת דירה במרכז העיר, אולי עם שותפים.
ברור לי שהכל יחסי לאיך חיים, אבל בגדול הייתי שמח לדעת מה צריכה להיות גובהה ההכנסה בשביל לחיות שם ולסיים את החודש עם חיוך.
תודה רבה,
דניאל
היי דניאל,
שאלות בסגנון “כמה עולה לגור ב-X” הן שאלות שנורא (נורא) קשה לענות עליהן. בייחוד כששואלים אותן זרים מוחלטים.
לכל אחד יש סטנדרטים שונים בנוגע למחיה, קווים אדומים והגדרה שונה ל”לסיים את החודש עם חיוך” ואפילו ל”מרכז העיר”.
ההמלצה שלי היא שתבנה לעצמך רשימה של כל הדברים שאתה מתכנן להוציא עליהם כסף כל חודש.
אחרי שתהיה לך רשימה כזו, האתרים האלה יוכלו לעזור לך להבין בערך מה תהיה עלות המחיה שלך בעיר, בהתאם למה שאתה רוצה ומה אתה מוכן להתפשר עליו:
נדל”ן: http://www.zoopla.co.uk
סופרמרקט: https://www.mysupermarket.co.uk
טייק-אוויי: http://www.just-eat.co.uk
מחירי תחבורה ציבורית: http://www.tfl.gov.uk/fares-and-payments
השוואות מחירים לשלל שירותים: http://www.moneysupermarket.com
בהצלחה!
שלום דניאל שמי חוסאם ואני מתחתן עם בת זוגתי בשבוע הבא בקפריסין, היא אזרחית פולין אבל היא גרה באנגליה ורצינו להגיש אחרי הנישואים בקשה לויזה הבעיה היא שהיא נוסעת לאנגליה בראשון ליולי השאלה היא אם ניתן להגיש רק תעודות נישואים תמונות וצילומי דרכון האם זה יספיק לשלוח את זה לבד ואם לא
האם זה מספיק שתשלח לי דרכון לארץ ושאני אלך לבד עם הדרכונים ועם כל המסמכים האם אני צריך את בת זוגתי. ואם כל זה לא אפשרי האם ניתן לעשות אותה פרוצדורה מפולין תודה מראש דניאלה
שלום חוסאם,
דניאל ענתה לשתי השאלות הקודמות שלך כאן וכאן.
בכל מקרה, אשתך (מזל טוב!) לא צריכה להיות איתך בפגישה בקונסוליה. העתק של הדרכון או תעודת הזהות הפולנית שלה יספיקו בהחלט.
היי דניאל,
אני ובת זוגתי מגישים בקשה לויזת בני זוג, יש לנו מסמכים רבים המעידים על משק בית משותף במשך מעל שנתיים ואנו בשלב העריכה הסופית שלהם. שאלתי היא בנוגע לאופן ההגשה – קראתי באחת התגובות שבזמן ההגשה, מוצאים את כל המסמכים ומכניסים למעטפה ללא הקלסר..
האם את יכולה לפרט לגבי זה בכדי שנוכל להכין את זה מסודר ככל שניתן..
האם הם גם מוצאים את המסמכים מה״נילוניות״? האם אכן לא ניתן להגיש הכל בקלסר?
תודה רבה!
הי רן,
לכל מסמך מקור מומלץ לצרף את העותק ואת התרגום שלו (ובשביל להקל, כדאי גם לציין על כל מסמך האם מדובר במקור, העתק או תרגום).
מנסיוננו, בקונסוליה לא אכפת להם מהקלסר המסודר או מניילוניות. הם מוציאים את כל המסמכים, עוברים עליהם וממיינים אותם.
לאחר שהם מוודאים שהמקור של כל מסמך זהה להעתק, הם מחזירים לכם את הטפסים המקוריים ושומרים את ההעתקים והמסמכים המתורגמים.
הקלסר והניילוניות מומלצים עבורכם, בשביל הסדר האישי שלכם ובשביל שתוכלו למצוא את כל המסמכים שלכם, אבל אין להם שימוש אמיתי בקונסוליה עצמה.
הי דניאל,
תודה רבה על האינפורמציה באתר.
ראיתי באתר הרשמי שמבקשים תלושי שכר ודפי חשבון של ששת החודשים האחרונים. האם גם אתם הגשתם את המסמכים הללו? מדובר על תרגום של המון פרטים ואני לא יודעת אם באמת חשוב לצרף אותם.
הי לימור,
אנחנו הגשנו עם הבקשה שלנו חוזי שכירות, חשבונות ארנונה, חשבונות אינטרנט (על תקופה של שנתיים) והצהרות על מצב חשבון בנק.
את כולם תרגמנו. זו אכן היתה עבודה מפרכת, ועד היום אני לא בטוח אם באמת יש צורך לתרגם כל מילה ומילה בהם, אבל זה סיכון שלא היינו מוכנים לקחת. אם יש לכם זמן ואתם יכולים להרשות לעצמכם להדחות בפעם, פעמיים הראשונות, הייתי ממליץ לא להגיש את כל המסמכים, אלא נגיעות מהם – קצת תלושי שכר, דף חשבון או שניים, חוזה שכירות. אסופה של מסמכים שבסופו של דבר יעידו על תקופה של שנתיים של מגורים משותפים.
בהצלחה!
היי שלום יש לי שאלה אם יש לי דרכון צרפתי אני יכולה להיכנס לבריטניה בלי בעיה או שיש סיבוך??
תודה
היי טל,
כתיירת, להיכנס לבריטניה בלי בעיה אפשר גם עם הדרכון הישראלי שלך, למרות שסביר להניח שיהיה לך יותר קל ומהר להיכנס עם הדרכון הצרפתי.
כמהגרת, כל עוד את נכנסת עם הדרכון הצרפתי שלך, לא תהיה לך שום בעיה. פשוט עמדי בתור של בעלי אזרחויות של האיחוד האירופאי והציגי את הדרכון הצרפתי.
היי כולם,
יש פה הרבה מידע מאוד מועיל, אז קודם כל תודה!
שנית, המצב שלנו קצת שונה, ותהינו אם יש לכם מידע שיכול להשלים לנו את התמונה.
אני וחבר שלי רוצים לעבור לאנגליה ללמוד ולעבוד ואני רוצה לקבל ויזה שמקנה לי אפשרות לעבוד שם על בסיס האזרחות הצרפתית שלו.
כיוון שאני לא בטוח שנצליח להוכיח שאנחנו מנהלים משק בית ביחד מעל שנתיים (אין לנו מסמכים שמוכיחים את זה) חשבנו לבדוק אפשרות של הוצאת “תעודת זוגיות” (של “משפחה חדשה” -קטע ממה שכתוב באתר שלהם “מעמד בינלאומי – התעודה מוגנת בזכויות יוצרים בינלאומיות ™ ונרשמה כסימן מסחר® תעודת הזוגיות עומדת בדרישות התקן של האיחוד האירופי, משפחה חדשה הוא הזכיין הבלעדי להנפקת תעודות זוגיות.”) ועל בסיסה להגיש את הבקשה לויזה. אני מניח שמדובר על הויזה מס. 2 ברשימה שלך, Civil Partners.
האם יש למישהו נסיון בהוצאת ויזה כזו עם “תעודת זוגיות” של משפחה חדשה?
האם עדיין צריך להגיש מסמכים שונים שמוכיחים ניהול משק בית משותף או שמספיקה התעודה?
תודה!
שחר
היי שחר,
גם אנחנו חשבנו להירשם אצלם עם תעודת זוגיות. כשביררנו על התהליך, הבנו שבריטניה לא תקבל אותו כתעודת זוגיות רישמית שמקבילה לנישואין.
במקרה של זוג חד מיני יכול להיות שהתעודה כן תתקבל בגלל שאין בישראל יכולת להתחתן כשבני הזוג הם מאותו המין, אבל אני לא יכולה להתחייב לזה ולא הייתי בונה על זה שכן.
באתר של משרד ההגירה הבריטי לא מצויין מה התנאים להיות ב-Civil Partnership, המקבילה לנישואין עבור בני זוג מאותו המין שאינם יכולים להתחתן בארץ מוצאם. ככל הנראה זה פתרון שלא נחשב נישואין אבל כן מוכר בצורה חוקית, מה שלא קיים בארץ.
אתם יכולים להתייעץ עם עו”ד מומחה בעיניין, או לנסות להגיש את הויזה יחד עם תעודת זוגיות וכל מסמך תומך (מתורגם) שיש לכם. הבקשה ל-EEA Family Permit היא חינמית, אז גם אם הבקשה תיפסל, לא יהיו לזה השלכות כספיות. אפשר להגיש את הבקשה לויזה כמה פעמים, אז אם זה לא יעבוד תוכלו לעבוד על הבקשה מחדש והוסיף עוד הוכחות לזוגיות במידת הצורך.
אני מצטערת שלא יכולתי לעזור יותר ומאחלת לכם המון בהצלחה!
נשמח מאוד אם תוכלו לשתף אותנו במסקנות שלכם לגבי בני זוג מאותו מין שמגישים בקשה ל-EEA Family Permit ואם תעודת הזוגיות עוזרת או לא.
שלום לכולם,
אני בתהליך הגשת בקשה עבור אשתי לויזת EEA FAMILY PERMIT (אני בעל דרכון גרמני ואנחנו חיים בישראל כרגע).
האם מישהו מכם נתקל בדרישה לתשלום עבור הגשת הבקשה?? המערכת לא מאפשרת לי להתקדם מבלי שאשלם והם רושמים שם סכום של כ-1,500 דולר. זה נשמע מאוד לא הגיוני!
אשמח לתשובות, תודה 🙂
היי רון,
EEA Family Permit לא דורש תשלום בכלל, בטח שלא $1,500. אתה בטוח שאתה משתמש במנגנון של משרד ההגירה הבריטי?
בטוח.
דיברתי איתם גם בטלפון, הנציג שם הסביר לי שמאחר ומדובר בבקשה לויזה למטרת התיישבות (settlement) אכן יש תשלום כזה.
זה נשמע הזוי ממש. וידאתי איתו שאכן זה סוג הבקשה –
EEA family permit
settlement
wife (הבקשה עבור אשתי כאמור, על בסיס האזרחות האירופית שלי)
היי רון,
הבקשה עצמה לויזת EEA Family Permit היא חינם.
או שמי שדיברת איתו לא מכיר את התנאים (מאוד אפשרי) או שהם חשבו שאתה מגיש בקשה לויזה אחרת, גם אם הם אישרו לך כביכול שזו הויזה הנכונה.
באתר של משרד ההגירה כתוב בבירור:
An EEA family permit is free.
בגלל שזו מערכת הגשת ויזות חדשה, נרשמתי כדי לבדוק את העניין.
קודם כל שמתי לב שאם אתה מבקש את הויזה מישראל, באמת התחילו לבקש תשלום נוסף שצריך לדאוג לו מראש באתר של Teleperformance. התשלום הזה הוא £59, ממש רחוק מה-$1,500 שכביכול ביקשו ממך. כשאתה בוחר את ארץ המגורים שלך (ישראל), מופיעה הודעה שאומרת לך בדיוק לאיפה ללכת ואיך לשלם. התשלום הוא לא עבור הויזה עצמה, אלא עבור הטיפול מארצות מסויימות, לצערינו ישראל היא אחת מהן.
אח”כ, בבחירה איזו ויזה אתה מבקש, לדעתי בחרת בויזה הלא נכונה. אתה צריך לסמן את תנאי הויזה הבאים:
ויזת Settlement היא ויזה אחרת לחלוטין שלא קשורה לבני זוג של בעלי האיחוד האירופאי או שוויץ.
מקווה שזה עזר לך ושתוכל להגיש עכשיו את הבקשה בלי בעיות.
תודה לך על השאלה, אנחנו נעדכן את הפוסט עם הפרטים החדשים בהתאם בימים הקרובים.
תודה רבה על ההשקעה בתגובה. שוב זה באמת נשמע לא הגיוני. אך האם גם בויזה המבוססת על אזרחות אירופאית של אחד מבני הזוג יש היתר לעבוד?
בודאי, הויזה הזו נותנת אישור לשישה חודשים לגור ולעבוד בבריטניה באופן חוקי.
אחרי שמגיעים לבריטניה, צריך להגיש בקשה ל-Residence Card שמסדיר את הויזה לתקופה ארוכה יותר של 5 שנים.
שלום,
לי יש אזרחות פולנית ולאישתי ישראלית.
אנחנו מתכננים לעבור לבריטניה לתקופה של לפחות שנה.
לצורך קבלת Family Member of an EEA National האם בנוסף לתעודת נישואין (אנחנו כבר למעלה מ-30 שנה נשואים) ואישור על חשבון בנק משותף אנחנו צריכים להציג עוד מסמכים כמו הצהרות הון וכדומה?
האם את טופס הבקשה ממלאים ידנית או ישירות במחשב?
שלום ראובן,
אתם לא צריכים הצהרת הון. בעיקרון, חשבון בנק משותף ותעודת נישואין אמורים להספיק, אבל בגלל שה-UKBA לא כותבים בדיוק מה הם צריכים כדי לוודא שזוג הוא אכן זוג אמיתי, כל מסמך אחר שתוכלו להוסיף (חשבונות לדוגמא) רק יכול לתרום לבקשה.
אתם נשואים הרבה זמן, אז לדעתי האישית לא אמורה להיות בעיה. אם יש לכם חשבון שכירות/שטח בעלות על דירה הייתי מצרפת גם אותו ליתר ביטחון.
את הבקשה ממלאים במחשב דרך מערכת בקשת הויזות.
שלום ותודה על כל העזרה!
אני ממלא את הבקשה באתר של השגרירות ויש לי כמה שאלות:
אם איבדתי את הפספורט הישראלי הראשון שלי והם מבקשים ממני את המדינות בהן ביקרתי בעשור האחרון כולל תאריכי כניסה ויציאה איך אני יכול לספק להם את המידע המבוקש והאם אני חייב? כמו כן הם מבקשים לדעת על כל ביקורי בבריטניה וגם לגבי שאלה זו יש לי רק את הפרטים של ביקורי האחרון , מה עלי לעשות?
בשאלון שואלים האם יש לי עבר פלילי כולל עבירות תנועה האם אני צריך לציין דוח מהירות שקיבלתי ?
תודה רבה
אמיר
שלום אמיר,
אני מודה שלא נתקלתי בשאלות כאלה בעבר, ולכן התשובות שלי מבוססות על לא יותר מהגיון אישי.
– למיטב ידיעתי, כל עוד המדינות בהן ביקרת לא מסוכנות, או נחשבות למדינות אויב, לא ממש אכפת לרשויות ההגירה של בריטניה איפה היית. אם אתה לא זוכר תאריכים ספציפיים, כתוב תאריכים משוערים. אני לא מאמין שסטייה קלה תשנה במיוחד.
– לעניין הביקורים בבריטניה, הייתי שוב מנסה לרשום תאריכים משוערים. אם הזמנת את הכרטיסים לביקורים הקודמים שלך דרך אתר אינטרנט או סוכן נסיעות, אולי אפשר לוודא את זה מולם, או ע”י חיפוש קצר בתיבת המייל שלך.
– אני יודע שבשביל טופס הבקשה של EEA2, לדוגמא, כתובים בפירוש שדו”חות מהירות או חניה שקיבלת עליהם לא יותר מקנס כספי לא צריכים להכלל. אבל כל שאר ההרשעות הפליליות כן.
לא יודע מה הפירוט עבור הטופס הספציפי שאתה ממלא כרגע, אבל אני מאמין שהתקנות זהות.
בהצלחה!
הי דניאלה וכולם.
אני על ממש סף יאוש. לבעלי יש אזרחות בריטית, אנחנו נשואים מעל שנה, יש לנו חסכונות בסכום שצריך ועדיין אני חוששת שלא נקבל ויזת עבודה – Spouse Visa- כי הבנק שלנו, שבו נמצאים החסכונות, מסרב לתת לנו מכתב שבו רשום כמה חסכונות יש לנו, כמה זמן הוא שם ושנזיל למשיכה.מה שכמובן אבסורד, כי מה הבעיה לתת לנו מכתב כזה? התשובה שלהם: היועץ המשפטי לא מאשר.
אנחנו ממש מתוסכלים מזה שאנחנו עומדים בכל התנאים ועדיין יש סיכוי שלא נקבל את הויזה!
מה לעשות? אנחנו אבודים.
הי רעות,
אני מתנצל על התגובה המאוחרת, ומקווה שלא מאוחר מדי.
לצערי, אין לנו נסיון בהתעסקות כזו מול הבנקים. לכאורה, נראה שאתם צודקים. זה הכסף שלכם, ולבנק אין עילה למנוע מכם פירוט של הסכום שחסכתם.
הייתי מנסה לשאול את האנשים בפורום עוברים לאירופה בתפוז , ואם זה לא עוזר, להתייעץ עם עורך דין לענייני הגירה.
בהצלחה!
היי,
נתקלתי במקרה בבלוג הזה והוא בהחלט מאיר עיניים.. יש לכם מושג האם המידע לגבי הוצאת הויזה עדיין אקטואלית, או שהדרישות שונו? (בעלי וילדיי בעלי אזרחות אירופאית , לא בריטית ואני לא).
תודה רבה!
היי יפית,
בתחילת אפריל 2015 נראה שבוצעו כמה עדכונים לתהליך בקשת הויזה. הפוסט מעודכן ברוב אבל יש כמה חלקים שחסרים. אנחנו ננסה לעדכן את הפוסט בהקדם האפשרי!
אם יש לך שאלות שלא מצאת אליהן מענה, את מוזמנת לכתוב אותן כאן וננסה לעזור.
הי דניאל,
תודה על כל ההסברים והתשובות הדף הזה באמת עוזר מאוד.
הסיפור שלי ושל חברתי קצת שונה. לה יש דרכון הונגרי והיא גרה ועבדה בלונדון שנה ב2014. לי יש רק דרכון ישראלי, עבדתי בלונדון 3 חודשים אצל מעסיק בריטי שסידר לי ויזה בשנה שעברה. אחכ נשארתי עוד 3 חודשים בלונדון מבלי לעבוד ואז עברנו לגור ביחד בונקובר, קנדה (לגור ולעבוד).
אז בסהכ יהיה לנו בסוף השנה 18 חודשים של מגורים ביחד (חצי שנה בלונדון ושנה בקנדה).
אנחנו רוצים לחזור לגור בלונדון בסוף השנה. הבעיה היא שאנחנו לא מעונינים לחזור לארץ, להתחתן, להוציא מלא כסף על חתונה רק בשביל זה ואז להגיש בקשה לאישור עבודה. אנחנו בטח נתחתן אבל בשנה הבא כשנרצה לחזור לארץ לכמה חודשים.
אז האופציות שעומדות בפנינו הן:
1. להגיש בקשה על סמך הפרטים שכתבתי פה. למרות שמדובר ב18 חודשים של הוכחה שגרנו ביחד. (יש לנו חשבונות משותפים, חוזים)
2. להרשם כזוג נשוי בקנדה, ואז להגיש את הבקשה, לעבור ללונדון, ואחרי שנה לחזור לארץ ולעשות מסיבה\אירוע.
3. לנסות למצוא שוב פעם עבודה דרך מעסיק שיסדר לי ויזה ארוכה יותר (סיכוי לא גבוה אבל אני בכל מקרה אנסה בסביבות מאי יוני)
על סמך הידע שלך והנסיון שלך עם הגופים הרלוונטים באנגליה מה את חושבת שיהיה הפתרון הכי מהיר ויעיל ולא יקר\מסתבך מידי. ואם יש לך עוד רעיון אז אני אשמח לשמוע..
תודה! סליחה על החפירה (:
איתי
היי איתי,
האם יש לכם אפשרות למגורים ביחד של ארבעה חודשים נוספים? אם כן, נראה לי שזה יהיה לכם הכי פשוט בהנחה שאתם מסוגלים להוכיח אותם. זה יאפשר לכם להגיש את הויזה מבלי להתחתן בשבילה, ואז להתחתן במועד שנוח ונכון עבורכם כזוג.
אם לא, אופציה מס’ 1 לא רלוונטית כי היא פשוט לא תתקבל. הבריטים מציינים במפורש מה הם צריכים בשביל לאשר בקשה ו-18 חודשי מגורים ביחד לא מספיקים. חבל על הזמן והכסף שלכם על הגשת בקשה שמראש לא תאושר כי היא לא עומדת בתנאים.
אם אתה יכול למצוא בקלות שוב מעסיק שיתן לך ויזת עבודה, אופציה מס’ 3 יכולה להיות נהדרת עבורך. עם זאת, לפי מיטב ידיעתי ויזה כזו עלולה לקחת זמן (לא כולל הזמן בו תתקבל לעבודה שכזו) ולכן לא בטוח שהיא תהיה רלוונטית עבורך.
אופציה 2 נראית לי הכי פשוטה במצבכם. אם אתם יודעים שאתם הולכים להתחתן ורואים עתיד משותף ביחד, להתחתן בקנדה ולבשלב עתידי לעשות את המסיבה עם חברים ומשפחה נראית לי כמו האופציה העדיפה.
כמובן, זו רק דעתי האישית. פירטתי כאן מה היתרונות והחסרונות של כל אחת מהאופציות ורק אתם יכולים להחליט מה נכון עבורכם.
שיהיה בהצלחה!
היי,
זוגתי ואנוכי מתכננות לעבור ללונדון לזמן לא מוגבל, היא בעלת דרכון פולני ואני מחוסרת דרכון זר. יש לנו תעודת זוגיות ממשפחה חדשה ואנו בשלב מילוי הטפסים ברשת. יש מס’ סעיפים שלא ברור לי איך להתייחס אליהם, אשמח אם תוכלו לעזור:
– כמה זמן אני מתכוונת לשהות בבריטניה- יש תשובה רצויה לסעיף זה? בעקרון אני מתכננת מעבר קבוע אך כמובן שזה תלוי באיך דברים יתפתחו שם וכו’..
– יש סעיף בהתחלה שדורש כתובת מגורים בבריטניה שכרגע כצפוי איננה ידועה. נתגורר אצל חברים בחודש הראשון אך אני לא חושבת שלכך התכוונו בבקשה.
בIncome and Expenditure שואלים על ההוצאות הצפויות בטיול- כמה כסף יש לי לטיול? כמה אוציא על מגורים? כמה על הוצאות מחיה? איך אני אמורה לדעת מה ההוצאות הצפויות שלי?
– סעיף Please enter details of what you plan to do whilst in the UK- אממ.. לחיות שם? האם זה המקום לפרט שאנו ננסה לנהל שם משק בית למופת? לעבוד?
– סעיף אחרון שואל אם יש לנו מידע נוסף שנרצה לחלוק. האם מומלץ להרחיב בנושא כלשהו בשביל להגדיל את סיכויי ההצלחה?
תודות!
עלמה
היי עלמה,
דבר ראשון, מתנצלת על התגובה המאוחרת. היו לנו כמה בעיות טכניות באתר שאני מקווה שנפתרו ושהתשובה שלנו עדיין רלוונטית עבורך.
– כמו שכתבנו בפוסט השני על הויזה, עידן ציין שהוא נשאר בבריטניה חצי שנה – משך הויזה – כדי לא להיראות כאילו הוא מנסה להישאר בבריטניה יותר ממשך הזמן שמגיע לו.
– הדרישה היחידה שאני רואה בבקשה על כתובת היא על הכתובת הנוכחית שלך בארץ. מבקשים לדעת מה הכתובת וכמה זמן גרת בה.
– את לא יכולה לדעת ב-100% מה יהיו ההוצאות שלך, אבל את חייבת לתת הערכה כלשהי. גם בשביל הויזה וגם בשביל עצמך, כי תצטרכי להביא איתך סכום גדול של כסף כדי לכלכל את עצמך כשאת שם עד שתמצאי עבודה. דברים כמו מחיר של טיסה ואמצעי תחבורה אחרים תוכלי למצוא באינטרנט בקלות, כנ”ל לגבי הארחה/מגורים. Living expenses הם כמה יעלו כל השאר: אוכל, בגדים וכו’. באתר הזה יש הערכה של כמה עולים דברים בסיסיים. אני מציעה לך לבדוק אותו ולהעריך כמה את מוציעה על הדברים האלו בחודש. את יכולה גם להיכנס לאתרים של סופרים או חנויות בגדים ולבדוק שם.
– את בהחלט יכולה להגיד שאת מתכוונת להצטרף לבת זוגך בעלת האזרחות האירופאית, להקים בית ולעבוד/ללמוד.
– אם אין לך משהו חשוב להוסיף אז אין צורך להוסיף דבר.
מקווה שעזרתי ובהצלחה!
הי דניאל ועידן
תודה על הפוסט המקיף. אנחנו באמצע התהליך, קבענו ראיון ומלאנו את הבקשה לויזה. אנחנו נשואים עם שלושה ילדים, לי ולילדים יש דרכון גרמני, ואנחנו מנסים להשיג לבעלי Family Member of an EEA National.
לא התבקשנו לשלם כלום אבל הם ביקשו שנמלא פרטים ב- Immegration Health Surcharge
שם היינו צריכים למלא Visa Route, ולא ברור לנו מה צריך לבחור בין Teir 1, Teir 2, Teir 5, ומתוכם כמה סוגים כמו General dependent only, General Visa, Temporary worker ועוד אפשרויות פחות רלוונטיות.
אנחנו לא יודעים מה לעשות. אולי לא צריך לשלם כלום?? הם רוצים 900 פאונד על הביטוח?
האם צריך להביא לפגישה את המספר של IHS?
נשמח לקבל עזרה
היי רותם,
נכנסנו לברר את העניין ומסתבר שזו תקנה חדשה שנכנסה לתוקף ב-06 לאפריל 2015.
נרשמנו לבקשת התשלום ל-IHS ולא מצאנו שום חלק שמאפשר בחירה בויזה לבני משפחת של בעל אזרחות אירופאית, ולכן הלכנו לקרוא קצת יותר על העניין.
לשמחתכם הרבה אתם יכולים להירגע – הבקשה לתשלום על ה-IHS לא חלה על בני משפחה של בעל אזרחות אירופאית. אתם יכולים לקרוא קצת יותר על העניין פה, אבל החלק הרלוונטי עבורכם הוא:
You don’t need to get an IHS reference number or pay the healthcare surcharge if:
you’re a family member of a European national with European Union treaty rights – שזה אתה.
אתם יכולים להיות רגועים, אתם לא נדרשים לשלם את הסכומים המגוכחים שהם מבקשים כעת ממבקשי ויזות אחרות. שיהיה בהצלחה!
הי דניאל
אני ממש מודה לך, עכשיו נלך לישון בראש יותר רגוע..:)
לילה טוב
הי דניאל,
“הבקשה לויזת ה-EEA Family Permit לא עולה כסף, אבל משרד ההגירה הבריטי משתמשת בחברה פרטית לטיפול בבקשות שמגיעות מחלק ממדינות העולם. ישראל, לצערנו, היא אחת מהמדינות האלו ולכן יש לשלם עמלת טיפול בסך £59 ל-Teleperformance. כשתבחרו את ישראל כארץ המגורים של מבקש/ת הבקשה, תופיע הודעה קטנה שמסבירה את עניין התשלום עם הלינק לאתר, שם מבצעים את התשלום.אין צורך לשלם מיד, קודם סיימו את הבקשה לויזה ורק אחרי שתקבעו פגישה בקונסוליה, שלמו את דמי הטיפול.”
הלינק לא עובד ולא מצאתי באתר שלהם אופציה לתשלום. יכול להיות שזה גם השתנה?
היי רותם,
בהחלט יכול להיות. אני נעבור על הבקשה בקרוב שוב ונראה את ההבדלים שנוצרו החודש. זה מאוד מתסכל שכל חצי שנה משנים את החוקים. אם לא מבקשים מכם תשלום אז נהדר. בעבר לא נדרש שום תשלום עבור הבקשה. בעבר הלא רחוק החליטו כן לקחת תשלום כשהעבירו את הטיפול בבקשות לחברה פרטית. יכול להיות שהפסיקו את השימוש בה.
שלום,
בודקת אפשרות לעבור עם המשחה לבריטניה. בעלי בתהליך מציאת עבודה, ואני טרם התחלתי. אני אזרחית הונגריה. איזה סוג ויזה עליו להוציא ועלי? אני מבובלת מכל הסוגים. האם יוכל לסע לפני ואני אצטרף יותר מאוחר?
תודה,
דקלה
הי דקלה,
הונגריה היא חלק מהאיחוד האירופי. לכן אין כל חובה על אזרחיה להוציא ויזה אם הם מעוניינים לגור ולעבוד בבריטניה.
כבן זוג של אזרחית האיחוד, אם בעלך רוצה לגור בבריטניה עליו להוציא EEA Family Permit. זה בדיוק האישור עליו מדבר הפוסט בו הגבת.
לשאלה השנייה שלך – באופן רשמי, בריטניה לא מאשרת כניסה לגבולותיה עם Family Permit, אם בן הזוג אזרח האיחוד לא נמצא כבר בגבולות המדינה.
באופן לא רשמי – זה תלוי בפקיד ההגירה, והם לא תמיד בודקים את זה. ככה שבהחלט יכול להיות שלא יעשו לבעלך בעיות בכניסה (בייחוד אם יש לו כרטיס חזור), אבל לא הייתי סומך על זה.
היי דקלה ,
האם יש דרך ליצור איתכם קשר במייל פרטי?
הי דניאל ועידן,
אני רוצה להודות לכם על העזרה בהגשת הויזה ה-EEA Family Permit. הגשנו לפני עשרה ימים והיום הכל הגיע אלינו בחזרה עם שליח, וכמובן עם אישור הויזה המיוחל. לשמחתנו דיברתי עם השירות ה לקוחות של Teleperformance והם הסבירו לי שבגלל הדרכון הגרמני אנחנו לא צריכים לשלם דבר. (בעבר עמלת הטיפול הייתה בסך £59 ל-Teleperformance.). השיחה אליהם שארכה 2 דקות עלתה לי 7 פאונד, אבל זה כסף קטן :)… אז תודה ואולי נתראה ברחובות לונדון.
שבוע נפלא!
רותם
היי רותם,
אנחנו צריכים לעדכן את הפוסט הזה, כי (שוב) שינו את התנאים לויזה, ולשם שינוי לטובת המגישים.
שמחה לשמוע שהכל הסתדר ושקיבלתם את הויזה =]
שלום
בן זוגי נמצא באנגליה עם ויזת עבודה tier 2. אני מעוניינת להצטרף אליו. ראיתי בפוסטים ישנים שנאמר שאין תוקף לתעודת הזוגיות של משפחה חדשה כהוכחת נישואים. האם למישהו פה יש ניסיון מהזמן האחרון עם תעודה זו?
תודה
היי ענבל,
בארץ יש לתעודה תוקף חוקי כי היא מסמך חוקי שנחתם ע”י עו”ד. לצערינו אין לה תוקף בבריטניה כי הם מבקשים להראות תא משפחתי באחת מהדרכים הבאות:
1. תעודת נישואין/תעודת לידה של ילד/ה
2. הוכחה של מגורים משותפים (ניהול משק בית משותף) של לפחות שנתיים
הי דניאל (וגם רותם אולי אתם תדעו מאחר ועברתם את המסלול הזה לאחרונה),
בת זוגתי (בעלת דרכון לאטבי) ואני הגשנו בקשה ל- EEA Family Permit ונקבע לנו ראיון להשבוע (אגב, גם מאיתנו לא ביקשו תשלום, גם לא עבור- Teleperformance ). בת זוגתי מתחילה ללמוד באוניברסיטה בלונדון ואנו מבקשים את הויזה בשבילי על סמך היותה אירופאית וסטודנטית (אם היא סטודנטית היא לא צריכה להראות שהיא יכולה לסבסד אותי שם).
אתמול, באחת מהבדיקות המרובות שערכנו, התחלנו לחשוד שיש צורך להראות להם ביטוח רפואי (לזוגתי בעיקר, לא ברור לנו מה ההגדרה לגבי). לפי הבנתינו ביטוח מטיילים אינו מספק וצריך Comprehensive Sickness Insurance אך לא ברור לנו מה הכוונה כאן.
אשמח לשמוע אם למישוה יש מידע על ההגדרות של הביטוח הרפואי? האם אכן צריך לעשות אותו? אם כן, היכן עושים אותו? כמה זה צריך לעלות? וכו’
תודה מראש,
אלעד
היי אלעד,
בעקרון הם בת זוגתך היא בעלת אזרחות אירופאית היא זכאית לביטוח פרטי ממשלתי חינמי של ה-NHS. כשתקבל את הויזה ותעברו לבריטניה, גם אתה.
הפעם היחידה שתצטרכו ביטוח רפואי פרטי עבורה היא כשתגיבו בקשה לכרטיס תושב, עליו פירטנו בפוסט נפרד.
אשמח לדעת מה גרם לכם לחשוב שאתם צריכים ביטוח פרטי בשלב הזה.
דניאל ועידן,
תודה על התשובה וסליחה על העיקוב בתגובה שלי (משום מה מעולם לא קיבלתי הודעה שהתקבלה תגובה ולכן ראיתי אותה רק עכשיו).
לצערי וכפי שאתם יודעים, רשות ההגירה הבריטית מעדכנת את הדרישות כל הזמן.
מניסיוני (אני עדיין בעיצומו של התהליך), כדי לקבל EEA Family Permit לא היה צריך ביטוח בריאות פרטי (למרות שיש דף רשמי של ההום אופיס בו זה מצויין במפורש כדרישה, אין לי אותו כרגע אבל אם אתם מעוניינים אנסה למצא ולשלוח לכם). אבל, כפי שציינתם בפוסט נפרד כשמגישים בקשה לתעודת תושב לא ניתן להתחמק מזה.
נכון ל- 22 ביוני 2015, מי שמגיש בקשה לתעודת תושב כבן זוג של תושב האיחוד, ולא רק האזרח האירופאי, חייב להראות ביטוח רפואי מקיף פרטי.
כפי שכתבתם בפוסט אחר, זה על גבול הלא חוקי אבל נכון לעכשיו זה עדיין בתוקף. יתרה מכך, אם, לאחר 5 שנים, מעוניינים להגיש בקשה לתעודת תושב קבועה, הם יבקשו לראות הוכחה שהיה ביטוח בריאות פרטי לאורך כל אותן שנים (כלומר, אי אפשר להתחכם ולבטל את ביטוח הבריאות לאחר קבל תעודת התושב הזמני).
לגבי אזרחים אירופאים זה קצת יותר מסובך. בעיקרון הם מכוסים ע”י כרטיס EHIC (אותו הם צריכים להוציא במדינת המקור). אלא שבמקרה שהם נותנים חסות (כמו במקרה שלי) הם צריכים להתחייב שאינם מתכננים להשאר במדינה לתקופה ארוכה (תקופה ארוכה איננה מוגדרת היטב, אבל במקרה שלנו תואר של 3 שנים כנראה נחשב תקופה ארוכה). אם אינם מתחייבים לכך, הם חייבים להראות ביטוח רפואי מלא גם כן.
יש שמועה שלאחר שעובדים במדינה מעל 12 חודשים ומשלמים את הביטוח הלאומי שלהם ניתן לבקש לבטל את הביטוח הפרטי לפי ההגיון שתשלום לביטוח הלאומי תורם למאמץ הסוציאלי במדינה. עם זאת, לא הייתי עושה את זה מבלי לקבל אישור בכתב מההום אופיס.
אשמח לשתף אתכם בכל מידע שיש לי אם אתם עדיין מעוניינים.
היי דניאלה, אני בעצמי לא עברתי עדיין עם בת זוגתי את התהליך, אך אולי את או מישהו מהכותבים האחרים יכול לומר לי- לפי האתר הרשמי Visa4Uk – כשקובעים פגישה זה נמצא במגדל אלקטרה בכלל ולא בקונסוליה הבריטית.
הי ,
שוב תודה על עלהפרטים המועילים.
שאלה קטנה, אם קיבלתי ויזה ולא מימשתי את הזכות במשך אותה חצי שנה- האם יש מניעה להגיש את הבקשה מחדש?
תודה,
יפית
היי יפית,
אין שום מניעה להגיש את הבקשה שוב, גם אם ממשת את הזכות וגם אם לא.
תודה רבה!
הי דניאל,
הגשנו היום את הבקשה לויזה. בדרך כלל אם יש דחייה של הויזה (אולי שכחנו מסמך ), תוך כמה זמן מאשרים מחדש במידה ויש לנו את המסמך מוכן ?
אני קצת בלחץ מזה..
תודה
שירלי
היי שירלי,
בעקרון אם דוחים את הבקשה אפשר מיד לשלוח בקשה מתוקנת חדשה. ככל הידוע לי, הם מתייחסים לזה כאל בקשה חדשה לגמרי, אבל יכול להיות שהם יזכרו את הבקשה וזה יעבור מהר יותר.
הי דניאל,
לי ולבתי יש אזרחויות הולנדיות ואני ובעלי נשואים כ-10 שנים.
אני עוברת לאנגליה ללימודים, וידוע לי שבעלי שאיננו EEA צריך את האשרה הנ”ל.
שמלאתי את הבקשה שאלו אותי אם אני ובן זוגי טסים ביחד ( התשובה הייתה כן) ותאריך הטיסה הוא 25/8/2015. לאחר מילוי הטופס ראיתי שיש טורים רק אחרי מועד הטיסה. הסכמנו שעדיף שהוא ישאר עד לקבלת האשרה במקום להגיש ישר residence card משם ( האם הגיוני?)
1. האם הטופס הזה קביל בעת הגשת הבקשה.
2.האם הוא צריך אותי שם -כיוון שלא אוכל להתלוות אליו כי אני נוסעת עם ביתי ב-25/8 ?
3. אם אין לו את הפספורט המקורי אלא תצלום שלי ושל הבת שלי -האם יש צורך בנאמן למקור מהשגרירות ההולנדית?
אשמח לעצתך
מיכל
שלום מיכל,
מצטער, אבל אני לא בטוח שהבנתי את השאלה שלך – לאיזה טופס את מתכוונת שקביל בעת הגשת הבקשה?
לפי הדף הזה, מותר לצרף עותק נאמן למקור של הדרכון, אם אין אפשרות לצרף את הדרכון עצמו. אפשר גם לצרף תעודת זהות, זה לא חייב להיות דרכון.
בנוגע לשאלה 2 – לפי חוקי ההגירה, על האזרח האירופי להיות בבריטניה בכל פעם בה בן הזוג שלו נכנס למדינה. החוק הזה לא נאכף בצורה אדוקה, אבל הוא קיים, וכדאי להתייחס אליו. את לא חייבת להכנס איתו למדינה, אבל מומלץ להיות בשדה התעופה (או, לכל הפחות, בהיכון לשיחת טלפון ממנו) כשהא נוחת.
מקווה שזה עזר,
עידן
היי חברים,
לאשתי דרכון גרמני ואני מעוניין לקבל ויזת EEA FAMILY PERMIT, עד כה עקבנו אחר כל ההמלצות שלכם ואכן הן היו לנו לעזר רב, אך יכול להיות שיש כמה שינויים בתהליך ?
אחרי שמילאנו את הטופס עם כל השאלות וכבר קבענו תאריך לראיון, הופננו לאתר החברה שמטפלת בפניות.
שם צריך לבחור את סוג הויזה הרצוי ופה מתחילה הבעיה – אלו סוגי הויזות הקיימות ואף אחת מהן לא תואמת את EEA FAMILY PERMIT, צירפתי את הסוגים הקיימים…
Student
Transit
Other Non-Settlement
Family Visitor (>6 months)
Family Visitor (<6 months)
Settlement
Visitor (>6 months)
Visitor (<6 months)
Tier 1
Tier 2
Tier 4
Tier 5שלחתי להם שאלה בנושא אך חזרו אליי עם לינק לא רלוונטי – https://www.gov.uk/family-permit.נקודה נוספת – במקום אחד באתר רשום שעלות הטיפול היא 59 פאונד אך באתר של החברה המטפלת (TLScontact) אין אופציה כזו אלא רק 120 פאונד ל- Priority visa.
הראיון שלי עוד יומיים, אשמח לתגובה מהירה אם יש לכם מושג מה אני אמור לעשות…תודה,עומר
היי עומר,
מצטערת על התשובה המאוחרת. לצערי משרד הפנים הבריטי משנה את התהליך כל כמה חודשים ואנחנו לא יכולים לעקוב אחרי כל השינויים שלהם. ממה שכתבת פה זה נראה שאלו ויזות שלא מתאימות לבני זוג של אזרחי האיחוד אלא כאלו של מבקשי ויזה עצמאים. אני מקווה שהסתדרת עם הפגישה.
שוב היי,
שאלה קטנה: כיצד בצעתם את התרגום למסמכים: פשוט הוספתם תרגום על גבי המסמך המקורי?
תודה!
יפית
הי יפית, אני רואה שגם לך וגם לי לא עונים.. כי בעצם לא יודעים מה לענות לנו… אני לא יודע מה מצבך בכל הסיפור אבל אני תרגמתי את המסמכים בעצמי, כאשר ביקשתי מאדם מוסמך(כפי שכתוב באתר UK.GOV) במקרה שלי זה באמת נוטריון.. אבל זה יכול להיות כל אדם מקצוע מהרשימה שלהם.. (בנקאי,עובד ממשלה, רואה חשבון…) שיאשר כי אכן התרגום מדוייק ואמין למקור
שלום לכולם, רציתי רק לעדכן את התהליך שעברנו פה בתגובות כי הרבה אנשים שאלו.
התחתנו לפני חודש ושבוע אחרי החתונה הגשנו בקשה דרך האתר ל EEA FAMILY PERMIT.
מלאתי את הטפסים, תירגמנו את החוזה נישואין לאנגלית אצל מתרגם בת”א (שהחתים נטוריון).
למרות שלא כתוב באתר שצריך טפסים נוספים מעבר לחוזה נישואין – הוצאנו ליתר בטחון את היתרות שלנו בחשבונות הבנק שלנו באנגלית. (ביקשנו מהבנק). צילמנו עותק של חוזי הדירות שלנו מהשנתיים האחרונות. ו2 תמונות פספורט.
קבענו דרך האתר תור בקונסוליה ביגאל אלון לשבוע אחרי. כשהגעתי לפגישה הבחורה הנחמדה עברה איתי על הטפסים שהבאתי, שמה את הכל במעטפת DHL ואמרה לי לגשת לבחורה השניה שלקחה ממני טביעות אצבע וצילמה אותי.
אחרי בדיוק 15 ימים (כמו שהיה כתוב באתר שלהם) קיבלנו את הדרכון בחזרה עם ויזה בתוכו.
לא נרשמתי לאתר של הקונסוליה אז לא עקבתי אחרי התהליך, לא שילמתי כלום על הוצאת הויזה בשום שלב. הויזה היא ל6 חודשים.
כשנעבוד על הוצאת הresident card אני אעדכן גם איך זה הולך.
תודה לכותבי הפורום ולאנשים שהגיבו שעזרו לנו להוציא את הויזה. הלאה ללונדון ! (:
היי איתי,
לא ציינת עם שניכם בעלי דרכון אירופאי או רק אחד מהבני זוג?
שלום דניאל וכולם. מעריכה מאוד את הרצון האדיר לעזור שלך בכתיבת הבלוג ושל כל המגיבים. כל הכבוד.
קצת הסתבכתי עם מילוי הטופס האלקטרוני ואני מקווה שתוכלו לעזור לי.
בפעם הראשונה שהתחלנו למלא את הטופס עבור בעלי (אני אזרחית EEA) הייתה לנו אופציה להרשם לפגישה ואח”כ לשלם. הפעם אני לא רואה את האופציה הזאת. מה גם שהתשלום לא נראה לי ולא רציתי לבקש ויזה לחצי שנה, אז יצאתי ורק אז קראתי את המידע באתר זה.
עכשיו (בחזרתי לאותו טופס, שנשמר לעשרה ימים) אני לא רואה אופציה לקבוע פגישה לפני התשלום, אני מסמנת בסיבת הביקור “other” ולא רואה בשום מקום אופציה לבחור EEA family pemit או בכלל איזה סוג ויזה. אני הולכת אחורה וקדימה במסכים של הטופס האלקטרוני
1- start
2 – application
3 – documents
4 -declaration
5 -pay
6 – download and print
ואין בשום מקום אפשרות לבחור את סוג הויזה ואני יודעת שפה הבעיה.
אולי יש טופס אחר? הניתוב באתר של משרד הפנים הבריטי לא פשוט (בעדינות…)
תודה על עזרתכם
נעה
הי נעה,
מתנצל אם התגובה מגיעה מאוחר מדי.
האתר של השירותים הממשלתיים משתנה כל הזמן. אבל נכון להיום (3/9/16), נראה שזו הדרך להתחיל למלא בקשת EEA Family Permit:
– פותחים חשבון ב-https://www.visa4uk.fco.gov.uk/
– פותחים בקשת ויזה חדשה
– ממלאים את הפרטים האישיים
– תחת Select Visa Type בוחרים:
Reason for Visit: Other
Visa Type: EEA/Swiss Family Member
Sub Visa Type: Family Member of an EEA National
בהצלחה.
מצאתי! התחלתי בקשה חדשה והבנתי במה טעיתי שגרם לי להגיע לטופס לא נכון 🙂
תודה בכל זאת, אתם נותנים שירות אדיר פה!
נעה