14/05/2013
עדכון אחרון: 07/09/14
נחתתם בלונדון עם ה-EEA Family Permit שלכם. יש לכם דירה, חשבון בנק ואפילו מצאתם עבודה. נהדר!
עכשיו הזמן להוציא כרטיס תושב (Residence Card). כרטיס התושב הוא מסמך (מדבקה בדרכון, או דף שמצורף אליו) שמאשר את הזכות שלכם להתגורר בבריטניה. ניתן להגיש בקשה לקבל אותו רק אם אתם נמצאים בבריטניה, והוא תקף לחמש שנים מיום הוצאתו.
אם אתם בני משפחה קרובים של אזרח האיחוד (ילדים, הורים, אחים או בני זוג נשואים) אתם לא חייבים להוציא אותו. מבחינת סוכנות ההגירה (ה-UKBA), כל עוד אתם ממשיכים לקיים את התנאים בזכותם קיבלתם את ה-Family Permit אין בעיה אם תשארו ככה עד שתהיו זכאים לתושבות קבע בממלכה המאוחדת. כרטיס התושב רק מאשרר את הזכות הקיימת שלכם להתגורר ולעבוד בבריטניה. מאחר שאנחנו לא נשואים אנחנו נחשבים לבני משפחה מורחבת, ולכן, אם אני לא רוצה שידיחו אותי מהאי, אני צריך להוציא כרטיס.
עם זאת, ללא כרטיס תושב, בכל פעם שתרצו להכנס מחדש לגבולות בריטניה – אחרי, נגיד, נופש באירופה או ביקור מולדת – לאחר שפג תוקף ה-Family Permit שלכם, תתבקשו להוכיח לפקיד ההגירה שאתם עדיין זכאים להתגורר במדינה. כמו-כן, יש מקומות עבודה וסוכנויות נדל”ן שלא מסתכנים עם Family Permit שפג תוקפו, ודורשים אישור רשמי בצורת כרטיס תושב לפני שיחתימו אתכם על הסכם עבודה או חוזה שכירות.
לכן, ההמלצה העומדת שלנו היא לעשות את המאמץ הנוסף, ולהגיש בקשה לכרטיס תושב ברגע בו יש לכם את האפשרות לעשות את זה.
כל בקשה לויזת EEA2 – Residence Card עולה £55 לאדם. אפשר לשלם בעזרת צ’ק, דואר, או כרטיס דביט/אשראי.
באופן מפתיע, הבקשה כלל לא עוסקת במצבכם הכלכלי, ומתמקדת כמעט רק בבני זוגכם המחזיקים אזרחות אירופאית. נכון, זה נשמע מוזר, אבל מבחינת ה-UKBA כל עוד בני הזוג האירופאים יכולים לכלכל את שניכם ולא ליפול כנטל על שירותי הרווחה של המדינה, אתם מוזמנים להשאר על האי עם בני זוגכם (שמממשים את זכויות האמנה שלהם).
בשביל שבני זוגכם האירופאים יעמדו בתנאי הכלכלה של שניכם, הם לאו דווקא צריכים להיות אלה שעובדים. מספיק שלפחות אחד מכם יעבוד, או שתצליחו להוכיח שיש לכם מספיק כסף בבנק ובחסכונות בשביל לכלכל את עצמכם.
במקרה שלנו, דניאל, שמחזיקה באזרחות אירופאית, לא עבדה. אבל ה-UKBA הסתפק במשכורת שלי שנכנסה לחשבון הבנק המשותף.
אתם כבר מכירים את הטפסים האלו
העמודים הראשונים בטופס מוקדשים להסבר על אופן התשלום, ולהכנסת פרטי התשלום עצמם. ודאו שאתם ממתאים את הפרטים הנכונים בדף, לפי דרך התשלום בה בחרתם.
חמשת העמודים הבאים מוקדשים להסברים. מי יכול להגיש בקשה עם הטופס, הוראות למילויו, אילו מסמכים נדרשים, דרכים ליצירת קשר וכו’. אל תדלגו על הקריאה שלהם. השפה שם פשוטה למדי, והמידע שנמצא שם חשוב (גם אם על חלקו אני חוזר בפוסט הזה).
מי שכבר הגיש את הבקשה ל-EEA Familty Permit, ימצא שהטופס מאוד דומה לזה שהוא כבר מכיר מהבקשה הקודמת. תמצאו שם את השאלות הסטנדרטיות על פרטים אישיים שלכם, של בני משפחה אחרים המצטרפים לבקשה וכמובן של בני-זוגכם בעלי האזרחות האירופאית.
חלק 4 של הטופס עוסק בבקשה להשאר בתחומי הממלכה המאוחדת במקרים מצערים של גירושין או מוות, או אם בני זוגכם החליטו לעזוב את הממלכה.
חלק 5 מתמקד ב”מקרי סורינדר סינג“. הוא רלוונטי רק עבור אזרחים בריטיים המבקשים להחיל את תקנות ההגירה של האיחוד על בני זוגם, במקום אלו הרלוונטיות להם. אם כבר קיבלתם את ה-EEA Family Permit, אתם יודעים אם החלק הזה רלוונטי לכם או לא. שימו לב שהסיכויים להיות זכאים ל-EEA Family Permit במקרה כזה נמוכים מאוד.
מאחר ששני החלקים הנ”ל לא היו רלוונטיים עבורינו דילגנו ישירות לחלק 6, ואנחנו לא יכולים לספק מידע נוסף עבורם.
חלקים 6-9 עוסקים ביכולת של בני הזוג שלכם לכלכל את שניכם. מיותר לציין שאם שני בני הזוג לא הוכיחו שהם יכולים לכלכל את עצמם בעזרת עבודה או בזכות חסכונות, הסבירות לקבלת כרטיס התושב קטנה עד אפסית. לכן לא נציין את זה.
אם בני הזוג שלכם שכירים, חלק 6 רלוונטי עבורכם ותצטרכו למלא פרטים על העבודה שלהם (שכר, ותק במשרה, היקפה ועוד). ה-UKBA דורש מכם להוכיח שהפרטים נכונים ע”י צרוף חוזה העסקה, תלושי משכורת אחרונים או מכתב רשמי מהמעסיק (חתום, על נייר מכתבים של החברה) שמעיד על העסקתם. בכל מקרה, המעסיק צריך לחתום על טופס הבקשה.
אם בני הזוג שלכם עצמאיים, עליכם למלא את חלק 7, שמבקש מעט פרטים בסיסיים על העסק שלהם בנוסף לצירוף אחד מהמסמכים הבאים כהוכחה: קבלות/חשבוניות עם שם העסק, מכתב מרו”ח החברה או הצהרת חשבון הבנק של החברה. אליהם מומלץ להוסיף חוזה שכירות למשרדי העסק, טופס מס הכנסה או הוכחה על תשלומי ביטוח לאומי (National Insurance).
חלק 8 רלוונטי אם בני הזוג שלכם הם סטודנטים. במקרה הזה יהיה עליכם למלא את פרטי מוסד הלימודים, ולספק את המסמכים הבאים (בניגוד לשני הסעיפים הקודמים, כאן יש צורך לצרף את כל המסמכים): מכתב הרשמה מאת המוסד; הצהרת בנק, הוכחת קבלת מלגה או מענק, או הוכחה אחרת שיש לבני הזוג יכולת לכלכל אתכם; מסמכים המעידים על ביטוח בריאות פרטי מקיף (*).
חלק 9 עוסק בכל שאר המקרים בהם בני הזוג האירופאים זכאים – כאלו שמסוגלים לתמוך בעצמם כלכלית, אחרי גיל פרישה, מחפשי עבודה או שלא מסוגלים לעבוד באופן זמני. כמו בחלקים הקודמים, תתבקשו לספק מסמכים שמעידים על כל אחד מהמצבים האלה.
חלק 10 עוסק בהיסטוריה האישית של מבקשי הבקשה. אם יש לכם עבר פלילי, או עם הייתם חברים בארגון טרור, או לקחתם חלק ברצם עם, כאן המקום לספר לרשויות ההגירה על זה. מעבר לזה, אתם מתבקשים בחלק הזה גם לספר בכמה מילים על הקשרים שלכם עם ארץ המוצא וארצות מגורים קודמות שלכם (האם יש לכם שם משפחה/חברים/עסקים או כל קשר אחר).
חלקים 11 ו-12 מפרטים את המסמכים והתמונות שעליכם לצרף לבקשה. על כל אדם שמבקש לקבל כרטיס תושב (כלומר, לא בני המשפחה האירופאים) לצרף זוג תמונות שעונות לתקנות התמונות של ה-UKBA. חוץ מהמסמכים הספציפיים שאתם צריכים לצרף עבור הפרטים שמילאתם בחלקים 4-9, אתם מתבקשים לצרף גם את הדרכונים שלכם ושל כל בני המשפחה הנוספים בבקשה (עליהם יוטבעו כרטיסי התושב), דרכון או ת.ז. אירופאים של בני זוגכם, הוכחות לקיום קשר (אישור נישואין, רישום כידועים בציבור, או הוכחות על קיום קשר יציב בשנתיים האחרונות), הוכחת מגורים משותפים בבריטניה (חוזה שכירות, חשבונות או הצהרות בנק) ועבור מבקשים שהם בני חסות של אזרח האיחוד – מסמכים שמוכיחים את התלות הפיננסית בהם.
בסוף הטופס נמצאות שתי צ’ק ליסטס. הראשונה לשימוש ה-UKBA, ובה תתבקשו לרשום את כל המסמכים שאתם מצרפים לבקשה. שמרו לעצמכם עותק ממנה לפני שאתם מכניסים אותה למעטפה עם טופס הבקשה ושאר המסמכים, כי היא הראיה היחידה למסמכים ששלחתם.
הצ’ק ליסט השנייה היא לשימושכם האישי, והיא שם בשביל לעזור לכם לוודא שהבקשה שלכם מלאה וחתומה, ושכל המסמכים הנדרשים מצורפים.
שימו לב שבניגוד לבקשת ה-EEA Family Permit כאן עליכם לשלוח ל-UKBA רק מסמכים מקוריים. אם מאיזושהי סיבה אתם לא יכולים לשלוח את המקור, אתם צריכים להוסיף מכתב שמסביר למה. קחו בחשבון שה-UKBA לא אוהבים לקבל העתקים לבקשות כאלו ועלולים לדחות את הבקשה שלכם אם הסיבה שציינתם לא מספקת לטעמם.
הדבר האחרון שייכנס למעטפה היא מעטפה נוספת, מבויילת ומכותבת אליכם, בתוכה יישלחו המסמכים בחזרה אחרי סיום התהליך.
חוקי האיחוד מחייבים שבקשה לקבלת כרטיס תושב תיענה בתוך לא יותר משישה חודשים. פקידי ההגירה ישתמשו בכל הזמן הנתון להם, אז אל תצפו לקבל תשובה לפני-כן.
כשלושה עד ארבעה שבועות אחרי שהמסמכים יגיעו ל-UKBA, אתם אמורים לקבל בדואר אישור שהבקשה שלכם נמצאת בטיפול, ויש לכם אישור להמשיך לעבוד בבריטניה למשך ששת החודשים הקרובים. עם זאת, הפקידים של ה-UKBA לא תמיד אוהבים לשלוח את האישור הזה במקרים בהם הלגיטימיות של הקשר שלכם נמצאת בבדיקה (כמו במקרה של דניאל ושלי, מאחר שאנחנו לא נשואים). לכן, אם אתם במצב דומה לשלנו, מומלץ להכנס לבריטניה כמה שיותר קרוב למועד קבלת ה-EEA Family Permit, ומיד לאחר מכן להגיש את ה-EEA2. זאת על מנת לצמצם במידת האפשר את החלון בו אסור לכם לעבוד בבריטניה.
למעשה, מאחר שעברו כחודשיים עד שהתחלתי לעבוד, הפתרון שלנו היה לנצל את העובדה שטסתי לביקור בארץ בשביל להגיש מחדש את הבקשה ל-Family Permit, ולחזור לבריטניה ברגע שקיבלתי בחזרה את הדרכון. עם הנחיתה בלונדון מילאתי ושלחתי בדואר את ה-EEA2. כמובן, חודש לאחר מכן קיבלתי לתיבת הדואר שלי את אישור העבודה הזמני. כי כזה הוא ההומור הבריטי – מפתיע.
ככה נראה אושר קטן בדרכון
אלו המסמכים שאנחנו צירפנו לבקשה שלנו:
כמו שציינתי, מרגע שליחת הבקשה ועד שמקבלים את כל המסמכים והדרכון בחזרה יכולים לעבור עד שישה חודשים. מה קורה אם צריך את הדרכון במהלך תהליך הבקשה? זה לא מקרה נדיר שבמהלך חצי שנה אנשים ירצו לצאת מגבולות הממלכה לנופש או ביקור משפחה, וה-UKBA מודעים לכך ומאפשרים לקבל את הדרכון חזרה גם לפני שהתקבלה תשובה בנוגע לבקשה. עם זאת, חשוב לציין שהם מאוד לא ממליצים על זה ורצוי לבקש את הדרכון רק במקרה שיציאה מהממלכה הכרחית.
כדי לקבל את הדרכון בחזרה עליכם למלא בקשה רשמית באתר. תתבקשו להכניס פרטים אישיים, ואת ה-Reference Number שמצויין באישור שקיבלתם מה-Home Office. שימו לב שאם הדרכון יוחזר אליכם לפני תום התהליך אין צורך להחזיר אותו ל-UKBA. אם הבקשה שלכם תאושר, במקום מדבקה בדרכון תקבלו ספח אותו תתבקשו לצרף לדרכון באופן קבוע.
במאי 2014, ה-Home Office שינה את התקנות שלו, ולפי התקנות החדשות כשאישור שהייה צמוד לדרכון, גם הוא וגם הדרכון צריכים להיות בתוקף.
אם הדרכון שעליו מודבק כרטיס התושב אינו בתוקף, אתם אמנם יכולים להיכנס איתו לבריטניה (כל עוד יש לכם דרכון חדש בתוקף, כמובן), אבל לא תוכלו להיות מועסקים בצורה חוקית בבריטניה.
בעלי אישור קבוע להישאר בבריטניה (Indefinite Leave to Remain) יכולים להעביר את הויזה מדרכון אחר לשני בהרשמה לויזה ביומטרית.
לעומתם, בני זוג של אזרחים אירופאים שנמצאים על אשרת EEA ובעלי כרטיס תושב (Residence Card) לא יכולים להעביר את כרטיס התושב מדרכון לדרכון אלא חייבים להוציא כרטיס תושב חדש, על כל מה שכרוך בכך. באופן רשמי, הסיבה לכך היא שה-Home Office רוצים לוודא שהתנאים שבזכותם קיבלתם את כרטיס התושב עדיין תקפים.
אז אם אתם רוצים להמנע מהוצאת כרטיס תושב חדש, ודאו שהדרכון איתו אתם מגישים את הבקשה בתוקף ל-5 השנים הקרובות לפחות (אחריהן תוכלו להוציא תושבות קבע), או שאתם יכולים להאריך את התוקף שלו במידת הצורך (לא תקף בדרכונים בני 10 שנים).
אפשרות נוספת ושנויה במחלוקת היא לחכות עד שמקבלים אישור שהדרכון והבקשה התקבלו, ואז לבקש את הדרכון בחזרה. ככה כרטיס התושב שלכם ישלח אליכם על ספח נפרד, ולכן גם אם התוקף של הדרכון הישראלי שלכם יפוג לא תהיה לזה השלכה על כרטיס התושב. עם זאת, אני מזכיר שה-Home Office מפצירים במגישי הבקשה לא לעשות את זה, ולכן אם אתם בוחרים ללכת בדרך הזו קחו את זה בחשבון.
(*) במידה שבני הזוג האירופאים לא עובדים, הם צריכים להוכיח שיש להם ביטוח בריאות. עקרונית, לפי נהלי האיחוד האירופי, רישום למרפאה של ה-NHS אמור להיות מוכר כביטוח בריאות. מאחר שה-UKBA מנסה להקשות כמה שאפשר על הגירה לתחומי הממלכה המאוחדת הם מנצלים Loophole בחוק ומכריחים את בני הזוג האירופאים לרכוש ביטוח בריאות פרטי בנוסף ל-NHS. עד כמה שאנחנו יודעים, יש כרגע תביעה עומדת נגד ה-UKBA בנושא הזה, ואולי בעתיד הדרישה הזאת תימחק. עד שזה יקרה, על בני הזוג האירופאים לרכוש ביטוח פרטי. לפי דרישות ה-UKBA על הביטוח להיות Sufficient, אך אין הגדרה רשמית למה זה אומר. אנחנו בחרנו ללכת על בטוח, ולקחנו ביטוח פרטי ברמת Mid-range.
© 2023 תשע ושלושה רבעים | תבנית מקור Eleven Themes | תורגם לעברית ע"י וובמגזין
פוסט מעולה – תודה רבה לכם!!
יש לי רק שאלה אחת, המקרה שלנו דומה לשלכם בכך שאני – הלא-אירופי – אעבוד בזמן שאשתי – האזרחית האירופית – לא תעבוד.
עברתי כמה פעמים על הטופס הזה (חשוב לציין- עוד לא עברנו) ואני לא הצלחתי להבין איפה ממלאים את פרטי ההעסקה שלי כדי להראות שתהיה לנו יכולת כלכלית.
תוכלו לשפוך אור על הנושא הזה?
שוב- תודה רבה! בכל התהליך הזה הבלוג שלכם הנחה אותנו וסייע לנו רבות!
היי יהונתן,
סליחה על התגובה המאוחרת, לא ראינו את התגובה שלך עד עכשיו.
בעיקרון לא צריך למלא פרטי העסקה אלא להראות שנכנסת משכורת מספקת כל חודש. תצרכו להראות שיש לכם הכנסות ע”י מכתב מהמעסיק שלך, פירוט חשבון הבנק וכו’. בעיקרון כל עוד יש לכם משכורת מספקת (לא משנה מי מכם עובד), זה אמור להיות בסדר.
תודה רבה 🙂
אפשר לשאול איזה ביטוח לקחתם? הגיוני שהמחירים שאנחנו נתקלים בהם הם סביב 30-40 פאונד לחודש?
הי יהונתן,
לקחנו ביטוח של BUPA. זו החברה הגדולה והמומלצת כאן. וכן, לצערנו זה טווח המחירים.
אחלה, תודה רבה! 🙂
שלום לכם,
הבלוג שלכם מצוין וגם לפני שקראתי אותו רציתי מינימום לבוא ללמוד בלונדון ואולי גם לגור בה יום אחד.
סיימתי כיתה י’ ויש לפני עוד שנתיים של תיכון ו2.8 שנים של שירות צבאי (אולי עם קבע להשלים ל3 שנים כדי לחסוך קצת כסף)
אני מעוניין להיות וטרינר בעתיד ואני גם בעיצומו של תהליך חקירה עצום על צמחונות כי אני רוצה להיות צמחוני אבל זה לא ממש קשור.
בכל מקרה, יש המון מכשולים שעומדים בפניי כרגע אפילו שי עוד לפחות 5 שנים עד שאני ממש נכנס לתוך זה
1. אני כנראה זכאי לדרכון אוסטרי או אזרחות גרמנית, צריך לברר את זה עם סבא, ולא יודע אם זה מששמעותית משפר את הסיכויים שלי לקבל אשרת לימודים ושהייה בבריטניה.
2. יש לי כאן 5 חתולים בבית, אחת מהן בת 5 שבועות. אני לא דואג כי יש מי שיטפל בהם אבל הגעגועים יהרגו אותי ולא יודע איך להתגבר על זה.
3. חשש מנטירת טינה מצד המשפחה
4. אף אחד לא מבטיח לי שאני אמצא עבודה בבריטניה, אקבל אשרה ללמוד ולחיות בבריטניה, ואף אחד גם לא מבטיח לי שבהנחה שאקבל את כל האישורים ואמצא עבודה במהלך הלימודים, אוכל להתפרס מוטרינריה בלונדון לאחר הלימודים.
5. פחד ענק מעוד כמה דברים שבטח שכחתי לכתוב
אשמח אם תוכלו לשלוח לי באימייל איך הצלחתם להתגבר על המכשולים שעמדו בפניכם, מעבר לפוסטים בבלוג
הרבה תודה
הי עידו,
אנחנו שמחים שהבלוג שלנו מסייע לך 🙂
כן, אזרחות אירופאית תקל עליך את התהליך בזה שלא תזדקק לאשרת שהייה מיוחדת בבריטניה. למיטב ידיעתנו, המוסדות להשכלה גבוהה לא מתעניינים באזרחות שלך כשהם שוקלים את קבלתך ללימודים.
בכלל, אני חושב שאם יש לך אפשרות להשיג אזרחות שכזו – לך על זה. דרכון אירופאי פותח הרבה דלתות, וזה חבל לא לנצל את הפריבילגיה הזאת.
אגב, גם עם אזרחות אירופאית כל מי שלא גר לפחות שלוש שנים באחת ממדינות האיחוד האירופי משלם מחיר מלא וגבוה מאוד עבור לימודים בבריטניה.
לצערי, אני לא אוכל לענות לך על שאר השאלות, כי הן אישיות ומאוד משתנות מאדם לאדם וממשפחה למשפחה.
אני לא אוכל להגיד לך איך תתמודד עם הגעגועים לחתולים, כי אני לא אתה ואני לא מכיר אותך; אני לא יודע איך המשפחה שלך תגיב, כי אני לא מכיר אותם, ובטח שאני לא יודע איך לענות על הדברים ששכחת לכתוב 🙂
ואתה צודק, אף אחד לא מבטיח לך שתמצא עבודה בבריטניה (אגב, גם בישראל לא. למעשה, ואני משתמש כאן בקול המבוגר האחראי שלי, ככל שתגדל ותכיר את העולם, תגלה שאף אחד לא מבטיח לך כלום. אבל אני סוטה מהנושא). מעבר לארץ אחרת הוא תהליך קשה, יקר ומתסכל.
אבל כמו שכתבת, יש לך עוד מספיק זמן עד שתצטרך לחשוב איך להתמודד עם זה – 5 שנים זה הרבה זמן בגיל שלך, ומאוד הגיוני שעד אז ראיית העולם שלך תשתנה לא מעט. חוקי ההגירה גם הם ישתנו, ככל הנראה לרעה.
אז סיים את הלימודים, תתגייס לצבא, ואחרי זה, אם לונדון עדיין תהיה במחשבות שלך, תחזור אלינו. לך תדע, אולי עדיין נהיה פה.
היי דניאל ועידן
תודה רבה על הבלוג המעולה שלכם שממש עוזר לנו עד כה!
רציתי לשאול כמה שאלות לגבי הביטוח בריאות שאולי תדעו לענות עליהן –
1. אני ובן הזוג שלי עוברים בחודש הבא ללונדון – אני לרגל לימודים והוא יצטרף אלי. במידה ושנינו נעבוד (בתקווה אני כמה שעות שבועיות במקביל ללימודים והוא במשרה מלאה) – אתם יודעים אם עדיין נצטרך את הביטוח בריאות הנוסף (מעבר ל-NHS)?
2. במידה וכן – צריך ששנינו נהיה מבוטחים בו?
3. כמובן שאנחנו חושבים כמו ישראליים טיפוסיים ותהינו אם אפשר לבטל את הביטוח אחרי שמקבלים את ה-residence card או שיש התחייבות לתקופה מסוימת או משהו כזה…
המון תודה מראש!
ענבל
היי ענבל,
1. אני לא בטוחה איך ויזת סטודנטים עובדת, למען האמת. אני מציעה לשאול את ה-UKBA או פורום עוברים לאירופה מה בן זוגך צריך כדי לקבל תושבות (במידה שאתם מעוניינים להישאר אחרי שוויזת הסטודנט שלך מסתיימת ואתם יכולים להישאר באופן חוקי). אם הדרישות הן אותו דבר כמו של בני זוג של אזרחים אירופאים, אז כן תצטרכי לעשות את הויזה.
2. לא, רק את.
3. בעקרון כן, אין סיבה להמשיך אחרי שקיבלת את כרטיס התושב כי אף אחד לא בודק את המצב שלך אחרי שבן זוגך יקבל את הכרטיס.
שלום
רציתי לברר אם יש ברשותי Residence Card יווני אני נשוי ליווניה וברצוננו להגר לאנגליה
האם אני זקוק לויזה נוספת
יש לי את ה Residence Card שנתיים וחצי אם זה משנה
תודה
בני
הי בני,
למיטב ידיעתי, לרשויות ההגירה הבריטיות לא אכפת אם אתה תושב האיחוד האירופי. מבחינתן או שאתה אזרח האיחוד, או שאתה לא. לכן, לדעתי, אם אתה מעוניין להגר לבריטניה תאלץ להוציא ויזה נוספת.
עם זאת, אני רוצה להבהיר שאנחנו לא מומחי הגירה. כל מה שאנחנו כותבים מבוסס על הנסיון האישי והמחקר שלנו.
אם אתה רוצה תשובה מוסמכת יותר, אני ממליץ לפנות לעו”ד שמתמחה בחוקי ההגירה של בריטניה.
שלום
רציתי לשאול אם אני רוצה להגיש בקשה לכרטיס תושב האם אני חייב שיהיה בידי מספר של ה NHS
או מספיק ביטוח פרטי
אני מחכה כבר חודשיים למספר של הנשיונל אינשורנס
האם כדאי לי להגיש בקשה כרגע נותרו לי חודשיים וחצי לסיום לסיום חצי שנה של ויזת משפחה
תודה
בני
הי בני,
למיטב זכרוני, ואחרי בדיקה מהירה בטופס ה-EEA 2 לבקשה לקבלת כרטיס תושב, אם אתה מבקש כרטיס תושב לעצמך, כבן זוג של אזרח האיחוד, אין צורך בפרטי ה-NHS או ביטוח בריאות פרטי שלך.
אם אתה אזרח האיחוד שבן/בת זוגו מבקש/ת כרטיס תושב לעצמו/ה, אז יש צורך להוכיח שיש לך ביטוח פרטי רק אם אתה לא עובד בשכירות (סטודנט, עצמאי או self sufficient).
בכל מקרה, כל הפרטים שעליך לספק נמצאים בטופס. אם אין בחלק המתאים בטופס רובריקה להכניס פרט מסויים, אין חובה להציג אותו.
היי דניאל,
אני ובעלי עוברים ללונדון בעוד כחודש וחצי הוא בעל אזרחות אירופאית ואני קיבלתי לפני מספר שבועות את ויזת ה-EEA , קראתי את הבלוג וגם את התגובות אבל לא ממש הצלחתי להבין אני צריכה להגיש את כרטיס התושב(EEA2) עבורי בלבד או עבור שנינו?
תודה רבה על הבלוג המעולה וכול המידע שכתבתם זה סייע לנו מאוד בתהליך.
עדן
הי עדן,
בעלי אזרחות אירופאית לא נדרשים לכרטיס תושב בשביל לגור ולעבוד בלונדון. לכן את צריכה להגיש את הבקשה (אם את רוצה בה, כמובן. כמו שכתבנו – זו אינה חובה) עבורך בלבד.
שלום לכם ותודה על כל המידע זה ממש עוזר..
אני האזרחית האירופאית ובעלי ישראלי.
שלחמו בקשה לפני שבועיים לכרטיס תושבות מאחר והתוקף של הויזה פמילי פרמיט נגמר במאי..
אני לא עובדת בינתיים (מחפשת עבודה אבל יותר קשה בגלל הריון כמה חודשים) ובעלי בינתיים עובד באל על ומכניס משכורת חודשי מאז שהגענו ללונדון בחשבון שלנו.
היום קיבלנו מכתב ראשוני מהום אופיס שזה ה- certificate of application ששם אמורים להגיד שהם קיבלו את הכל והם יטפלו בתיק כמה שיותר מהר ועד חצי שמה ובנוסף מאשרים בינתיים זכות לעבוד באנגליה.
הבעיה שלנו במקרה הזה זה שבמכתב רשמו שהם לא יכולים לאשר בשלב זה זכות לעבוד כאן משתי סיבות:
1. שלא הגשנו טפסים מקוריים שמוכיח על הקשר שלנו (נשואים) כי המקורי לא היה ברשותי לצערי וגם רשמתי להם שם למה.
2. שאין להם הוכחות שאני מקיימת תנאים חוקים להיות כאן (כי אני לא עובדת)
זה זה מאוד הדאיג אותנו האמת כי לגבי הנישואים לא בעיה אנחנו נשלח להם עכשיו המקורי אבל לגבי זה שאני לא עובדת לא יודעת אם יהיה בעיה בגלל זה (כי זה יותר מחצי שנה) אבל הגשתי להם את הכל שאני בשלב חיפוש עבודה (מכתבים ששולחת קוח או מחברות קול וגם הוכחות שיש לי תואר ראשון ושני אז שיש לי סיכוי גבוה למצוא כאן עבודה) בנוסף שלחנו להם הוכחת חסכונות גבוהים שיש לנו בחשבון בארץ, גם הפירוט חשבון גם עם הכנסה המשכורת של בעלי וקצת חיסכון בצד גם.
בקיצור שלחתי הכל שיראו שלא ״מנצלים״ את המדינה 8 חודשים שאנחנו כאן.שבעלי כן מקבל משכורת כל חודש וחיים ככה.
לא רציתי להדגיש שאני בהריון כי חשבתי בטח זה בכלל ידחו את הבקשה..
מה אתם חושבים לגבי המקרה שלנו? יש למה לדאוג או שזה אמור להיות מספיק כל הדברים האלו?
בתור אחת שמחפשת עבודה הם לא ביקשו שיהיה לי ביטוח פרטי..
מקווה שתוכלו לענות לי להרגיע אותנו אולי 🙂
המון וגן תודה וערב מקסים
שלום אסתר,
הדרישות של ה-Home Office ממבקשי Residence Card מאוד ברורות.
במקרה שלכם, בשביל לקבל כרטיס תושב אתם מתבקשים:
א. לשלוח מסמכים מקוריים של תעודת הנישואין שלכם.
ב. להראות שאת, כמישהי שלא מועסקת בבריטניה, בעלת ביטוח בריאות.
אם העבודה של בעלך לא מספקת ביטוח בריאות גם לבני זוג, אני מציע להתקשר ל-Bupa (או לכל חברה אחרת שמספקת ביטוח בריאות ברמה דומה), ולארגן לך ביטוח בריאות בהקדם באפשרי.
כשתקבלי את מסמכי הביטוח בדואר, תשלחי אותם ואת תעודת הנישואין המקורית שלכם ל-Home Office, וזה אמור להספיק.
בהצלחה!
המון תודה עידן על התגובה המהירה.
יש לנו ביטוח בריאות פרטי דרך העבודה של בעלי באל על אבל זה לא ביטוח ישראלי ולא אירופאי אז לא יודעת אם זה בסדר מבחינתם או שדורשים רק ביטוח אירופאי. אתה יודע אולי?
תודה רבה
אסתר
הייי
יש לנו בעיה עם הבקשה ואשמח לקבל עזרה..
המקרה שלנו רשום בהודעות הקודמת.
הבוקר מישהו מהום אופיס התקשר לבעלי שהבעיה זה שאין באמת הוכחה שאני מחפשת עבודה למרות ששלחתי להם מיילים שאני שולחת קוח וזה כפי שרשום בבקשה.
הוא אמר לו שאני צריכה ללכת לג׳וב סנטר ולהירשם לשירות שהם עוזרים לחפש עבודה הייתי שם הבחור רק לי שאין שירות כזה שצריך פשוט לשלוח אונליין למשרות לכן קצת אבודה כי בלי זה לא מבינה איך אפשר לשלוח בקשה חדשה לבעלי 🙁
אם אני מראה חסכונות בחשבון בארץ ושנכנס משכורת של בעלי בחשבון אני יכולה לרשום שאני בסטטוס שאני יכולה לכלכל את עצמי לבד. האם צריך להראות מינימום חסכונות או משכורת בחשבון לזה???
מנסה פשוט שוט אולי למצוא דרך סטטוס שונה מ״מחפשת עבודה״.
מקווה שתוכלו לעזור זה נורא דחוף!
בינתיים ביקשנו חזרה את כל התיק ונצטרך להגיש בקשה חדשה מהר.
תודה
אסתר
הי אסתר.
שימי לב שיש שני מסלולים שמתאימים לך להגשת הבקשה – או מחפשת עבודה (חלק 6B בטופס ה-EEA2) או Self sufficient (חלק 9).
כמו שאת יודעת, מאחר שאת לא מועסקת במשך יותר מחצי שנה, ה-Home Office לא ישמחו לתת לבעלך כרטיס תושב על סמך המסלול הזה.
אבל, אם תטעני שאת Self Sufficient, את צריכה להוכיח רק שני דברים:
– שיש לך מספיק אמצעים לכלכל אותך ואת בעלך
– שיש לך ביטוח בריאות מקיף
בנוגע לאמצעים – נראה שה-Home Office יהיה בסדר עם החסכונות והשכר של בעלך. אני לא יודע אילו סכומים נחשבים למספיקים, ואם יש לך ספק הייתי מדבר עם עורך דין לענייני הגירה.
בנוגע לביטוח הבריאות – אין דרישה שהוא יהיה ממדינה מסויימת. כל עוד אפשר לנצל אותו בבריטניה והוא מספיק מקיף, הוא מקובל על ה-Home Office. אם את חוששת ורוצה להיות בטוחה, תעשי ביטוח ב-Bupa או אחת החברות הדומות. ביטוח כזה עולה בערך 45-55 פאונד לחודש.
זה המסלול באמצעותו אני קיבלתי את כרטיס התושב שלי.
בהצלחה עם ההגשה המחודשת!
עידן המוןןןן תודה על התשובה שלך.. זה מאוד עוזר..
כן אני גם מתחילה לחשוב שאין מה לעשות שעדיף ללכת על מסלול אחר כי המסלול של מחפשת עבודה שזה כבר יותר מחצי שנה לא לטובתי לצערי..
האמת היא שמאז שהגענו היו כמה חודשים ראשונים שלא ממש חיפשתי עבודה אז הייתי בבלגיה וצרפת אצל המשפחה שלי עד שאולי לפני חודשיים-3חודשים באמתתתת התחלתי לחפש עבודה רצינית למרות שזה הפך קצת לבעייתי יותר בגלל ההריון שלי עכשיו.אז חשבתי אפילו בבקשה הבאה להתייחס לתאריך הגעה ללונדון לחיפוש עבודה לפני חודשיים (שבאתי מ 10 ימים בבלגיה אצל המשפחה שלי)ואז באמת חיפשתי עבודה.
בהום אופיס אומרים לבעלי שאפילו מעל חצי שנה של חיפוש עבודה כבר אסור לי לעבוד בכלל למרות שאני אירופאית אבל לא לגמרי מאמינה בזה כי אני מכירה כמה מקרים חברות שבעלה מאירופה עבדו כאן בלונדון ויותר משנה חיפשו עבודה ובסוף מצאו ופשוט עם הדרכון האירופאי שלהם התחילו לעבוד בלי בעיה.
בכל אופן כרגע השלב החשוב זה שבעלי כן יקבל את הכרטיס תושב כאן אז אמרתי אם מסלול מחפשת עבודה כלכך מסובך כי קשה להשיג את כל ההוכחות שהם דורשים אז עדיף ללכת באמת על המסלול השני שיכולים לכלכל את עצמנו לבד.
העניין הוא כזה החסכונות הגבוהים הם עדיין בחשבון שלנו בארץ.. ואם צריכים אז פשוט שולחים השאלה האם אתה חושב שזה לא משנה להם אם זה בחשבון באנגליה או בארץ כל עוד מביאים להם את פירוט החשבון והם רואים את החסכונות האלו?? זה בתוספת לשכר החודשי של בעלי שנכנס לחשבון שלנו באנגליה.
אם כן מקבלים את המסלול הזה אז תוך שבועיים ב- CERTIFICATE APPLICATION שבעלי מקבל הביתה הוא אמור כבר כן לקבל אישור זמני של חצי שנה לעבוד כאן???
בנוסף אם אני מראה להם כרטיס הביטוח הרפואי הפרטי של הארץ שאני כן משתמשת פה לרופאים והכל אפילו להיריון ולידה שלי האם זה כן יהיה בסדר.
כי לא יודעת אם שווה לעשות עוד ביטוח נוסף.. אולי אני אתקשר אליהם באמת רק לשאול השאלה הזאת אם בכלל ביטוח כזה מספיקה.
אתה יודע אם במצב הזה גם אין לי בכלל זכויות לקבל שירות ב NHS??? או שזה לא קשור.. שמבחינת ה-NHS אני גרה פה ויש לי כתובת מגורים כאן זה מה שמעניין אותם? כי בינתיים גם עברתי לשם לבדיקות הריון ומתכננת ללידה שם גם..
סליחההההההההההה שאני חופרת לך פשוט באמת שאתה ממש עוזר לי המון פה בתשובות שלך וטוב למצוא מישהו שמבין את העניין הזה ובעצמו קיבל כרטיס תושב.
המוןןןןןן תודה… מקווה שהפעם יהיה בסדר.. בינתיים מחכים לכל הדברים חזרה. ולצערי ממש סתם הפסדנו 55 פונד אבל יהיה בסדר.
שיהיה לילה מקסים ושוב תודה 🙂
היי אסתר,
בתור בעלת אזרחות אירופאית *תמיד* מותר לך לחפש עבודה. לעבוד בבריטניה זה לממש את זכויות האמנה שלך. אני לא יודעת למה ב-Home Office אמרו לבעלך שאסור לך, אולי הם לא הבינו שאת בעלת אזרחות אירופאית.
בנוגע לחסכונות ומשכורת, אם המשכורת של בעלך מספיק גבוהה (אני לא יודעת מה הגבול שהם מחפשים, אבל אצל בעלי אזרחות בריטית דורשים קצת יותר מ-18,000 פאונד בשנה) לא אמורה להיות בעיה. אני לא יודעת אם הם יקבלו חסכונות ישראלים או לא. לא יזיק לנסות.
אם הביטוח הפרטי שלך מכסה אותך באופן מלא גם כשאת כאן בבריטניה זה אמור להספיק להם. במקרה שיודיעו לך שהוא לא, תמיד תוכלי לעשות ביטוח פרטי כאן.
ה-NHS לא קשור לויזה של בעלך. ברגע שיש לך כאן כתובת ואת תושבת חוקית, את זכאית להירשם למרפאה הקרובה לביתך. שימי לב שכאן ה-NHS פועל לפי מרפאה והרופאים שלך נמצאים במרפאה הספציפית הזו אלא אם מפנים אותך לרופא אחר.
בהצלחה עם הויזה והריון קל!
הי
אני קצת מבולבל
האם כרטיס התושב הוא הדרך היחידה להאריך את הויזה לבן/בת הזוג של בעל הדרכון האירופאי?
אני הבנתי ש-EEA2 זה סוג של ויזה ושכרטיס התושב זה דבר אחר, ושאין חובה להגיש בקשה עבורו.
אשמח להבהרה, תודה!
הי רון,
ה-EEA2 הוא טופס בקשה לכרטיס תושב.
באופן עקרוני אין חובה להגיש אותו, כי בניגוד לויזה הוא רק מאשר זכות שכבר קיימת. בן זוג של אזרח אירופאי לא זקוק לוויזה בשביל להתגורר בבריטניה עם בן הזוג שלו.
עם זאת, מנסיוננו כדאי להגיש אותו בכל זאת, כי מעסיקים ובעלי בתים פוטנציאליים יבקשו לראות אותו, כדי להוכיח שהרשויות אכן בדקו את המצב שלך, ואתה נמצא פה באופן חוקי.
היי עידן, תודה רבה על כל העצות הטובות! הבלוג מאוד עוזר.
יש לי שאלה, אני בעלת דרכון אירופאי והוצאנו לבעלי את אישור העבודה שצריך על מנת שיוכל לעבור איתי ולעבוד שם.
אנחנו מתכננים לעבור עוד חודש, בעלי כבר מצא עבודה, אני עוד לא. חשבנו שאולי בעלי יעבור לפני כדי שנראה שבאמת זה מתאים, וככה אם דברים לא מסתדרים אני לא אפספס את העבודה שיש לי בארץ. חשבנו שהוא יתמקם שם בין חודש-שלושה חודשים ואז אני אצטרף.
השאלה שלי אתה יודע האם זה חוקי שאחרי שהוא קיבל אישור דרכי אני לא אהיה נוכחת בחודשים הראשונים?או האם אני חייבת להיות איתו שם בעצם כדי שתהיה הוכחה שלא עשינו להם איזה תרגיל?
תודה רבה רבה!!!!
הי מיכל,
אני חושש שלפי החוק היבש את חייבת להכנס עם בעלך, או להיות כבר בתוך בריטניה, אם הוא רוצה להכנס עם ה-Family Permit שלו.
בכניסות חוזרות, הפקידים נוטים שלא לוודא שהאזרח האירופי נמצא בבריטניה, כשבן הזוג נכנס בלעדיו, אבל בכניסה ראשונה עם האישור, הסיכוי שהם יאשרו כניסה בלעדיך נמוך למדי.
מה שאת יכולה לעשות זה להכנס ביחד עם בעלך למדינה, ואחרי כמה ימים לחזור לישראל. הרשויות לא בודקות שאת עדיין בבריטניה אם אין להם סיבה לחשוד.
בכל מקרה, גם אם לא תהיי איתו אני ממליץ שכל החוזים – שכירות, חשמל, ארנונה וכו’ – יהיו על-שם שניכם, כדי להקל על קבלת כרטיס התושב.
בהצלחה!
היי דניאל!
קודם כל הפוסט הזה מצוין! ברור וקריא, איזה כיף שיש דברים כאלה!
אני כרגע מסיימת תואר שני בלונדון (דרכון ישראלי) ובן זוגי (דרכון גרמני) מתכוון להצטרף אלי, כאשר זה יקרה והוא ימצא עבודה, אני מתכוונת להגיש בקשה לeea2. אנחנו ביחד למעלה מ-4 שנים, אך כמובן שבשנה האחרונה ניהלנו לונג דיסטנס (ראיתי גם שיש סעיף ומקום להסבר בטפסים). השאלה שלי היא כזו, גרנו ביחד בשנתיים שלפני המעבר שלי לאנגליה, אך יש כמה טפסים חסרים. אני יודעת שהם מבקשים את השנתיים האחרונות. 1. האם לדעתך יש צורך להוסיף טפסים מהדירה הראשונה? 2. האם הדירה הראשונה והשניה יחדיו יכולות להוות מעין השלמה?
תודה רבה!
הי תמר,
מתנצל על העיכוב בתגובה, אבל אני חושש שאין לי תשובה בשבילך.
האתר של ה-Home Office לא מפרט ממש לגבי הדרישות, ורק רוצה שתוכיחו מגורים משותפים (לפי המסמך הזה: https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/261446/eea-family-permit.pdf).
ניחוש שלי – אם תראו מגורים משותפים לתקופה של שנתיים או או יותר, מכמה דירות שונות, זה אמור להספיק. אבל, כאמור, זה הימור מושכל, לא הרבה יותר מזה.
בהצלחה בכל מקרה!
היי
דבר ראשון כל הכבוד על הבלוג שלכם. אני ובן זוגי נעזרנו בו לא מעט. אנחנו טסים ללונדון לשנה (לפחות). הטיסה שלנו היא עוד שבועיים והיום קיבלנו את הEEA Family permit. אני האזרח האירופאי (צרפתי) ולבן זוגי אין אזרחות אירופאית (מן הסתם). עדיין לא לגמרי ברור לי מה אנחנו אמורים לעשות בשביל שהוא יוכל להמשיך לגור בלונדון ולעבוד שם אחרי שהויזה שלו תיגמר. לדעתי אנחנו נחשבים civil partners ואם הבנתי נכון, אם זה הסטטוס שלנו אז אין לנו צורך בכרטיס הזה. אבל רק ליתר בטחון רציתי לשאול- אם נתחתן באנגליה, שזה מה שתכננו לעשות בלי שום קשר לעניני ויזות, האם זה יפטור אותנו מהצורך בresidence card למרות שהfamily permit כבר לא בתוקף? לצערי אני לא יודע אם הם תופסים אותנו כזוג בעל שותפות אזרחית (כמו זוג נשוי מבחינתם) או כזוג לא נשוי, מאחר ושלחנו גם הוכחות לזוגיות וגם תעודת שותפות אזרחית והם לא מפרטים על איזה בסיס הם אישור את הויזה.
הי אביהוד,
בעקרון, אתה צודק. בניגוד לוויזה, כרטיס תושב מאשר זכות קיימת ולא מעניק אותה.
אבל, מומלץ לבקש אותו בכל מקרה, גם אם אתם נשואים, כי הרבה מעסיקים לא ירצו לקחת סיכונים, ולא יעסיקו מישהו שכל מה שיש לו להוכיח זכאות זה Family Permit לא תקף.
אם אתה בכל זאת רוצה לדעת על בסיס מה בן-זוגך קיבל את ה-Permit, אני ממליץ להרים טלפון ל-Home Office ולשאול אותם, ובאותה הזדמנות לנסות לשאול אותם אם הם ממליצים שהוא יבקש כרטיס תושב.
בהצלחה!
היי, תודה רבה על כל העזרה!!!
יש לי שאלה, אני ובעלי עברנו לפני חודשיים ללונדון. לי יש דרכון אירופאי ובעלי קיבל EEA Family permit.
האם כשהאישור נגמר זה עדיין חוקי שבעלי יעבוד? עדיין לא הוצאנו כרטיס תושב.
תודה רבה
מיכל
הי מיכל, וברוכים הבאים!
בעקרון, בעלך לא זקוק לכרטיס התושב. הכרטיס הזה רק מאשר שה-Home Office בדק, ואתם אכן נשואים ולכן בעלך זכאי לגור ולעבוד פה. כלומר, בניגוד לוויזה הוא רק מאשר זכות קיימת, ולא מעניק אותה.
אבל, הרבה מקומות עבודה לא מסכימים להעסיק ללא כרטיס התושב הזה. אז אם בעלך מועסק, הכי טוב לבדוק עם המעסיק שלו אם הוא ידרוש כרטיס תושב כשתוקף ה-Family Permit שלו יפוג. אם הוא לא מועסק, מאוד מומלץ להוציא את כרטיס התושב.
בהצלחה!
תודה רבה!!! יש לי עוד שאלה, בעלי קיבל מספר ביטוח לאומי זמני, שלחו לו בדואר טפסים למלא על מנת שיקבל מספר ביטוח לאומי קבוע. הבעיה שה eea family permit פג תוקף ובמסמכים של ביטוח לאומי רשום שרק אם יש current uk visa, יש להשלים את הטפסים. עדיין לא עשינו resident card וה eea פג תוקף, אז למרות שהוא עדיין חוקי אנחנו לא יודעים אם ביטוח לאומי יקבלו את זה או יעשו בעיות. ידוע לכם מה עושים במצב כזה?
תודה רבה רבה על העזרה!!
הי מיכל, וסליחה על העיכוב בתגובה.
אני לא מספיק מכיר את נהלי הביטוח הלאומי כאן (או בישראל, אם להודות באמת), אבל לפי ההגיון הבריא שלי הייתי אומר שאין בעיה לקבל מספר NI, מאחר שכפי שציינת – ה-Family Permit של בעלך עדיין חוקי (כל עוד הוא גר איתך, ואת מממשת זכויות אמנה).
אבל, בשביל ללכת על בטוח הייתי פשוט מרים טלפון ל-NI ושואל אותם ישירות.
בהצלחה!
היי ותודה רבה על כל העצות הטובות.
יש לי שאלה לגבי כרטיס התושב. לאשתי יש דרכון אירופאי ולי אין,
אנחנו רוצים להגיש בקשה לכרטיס תושב כ self sufficient.
ידוע לכם מה הסכום המספיק מבחינת ההום אופיס כדי שניקרא self sufficient?
תודה רבה!
הי אמיר,
אין סכום קבוע שה-Home Office מגדיר כמינימום, והוא בוחן כל מקרה לעצמו.
אני מפנה אותך לשרשור הזה (הוא אמנם מ-2011, אבל אני חושב שהעקרונות נשארו זהים) לעוד פרטים.
היי, תודה רבה! הבלוג מאוד עוזר!
לי יש דרכון גרמני ולבעלי אין. אנחנו מגישים בקשה ל resident card, ידוע לכם אם אפשר להגיש את הבקשה עם שתי קטגוריות גם כמחפשת עבודה וגם כעצמאית כלכלית? או שצריך לבחור רק מסלול אחד?
תודה רבה
דניאל aועידן,
שוב תודה רבה על הבלוג הנהדר, אני נעזר בו שוב ושוב!
אישתי ואני עברנו ללונדון עם ה- EEA Permit. אישתי אזרחית האיחוד ואנחנו מגישים בקשה לתעודת תושב בשבילי על סמך היותה סטודנטית במשרה מלאה כאן.
אנו מתכננים להגיש את המסמכים בשבועות הקרובים ואודה לכם אם תוכלו ללעזור לנו עם כמה תהיות:
· האם המטרה של הגשת חשבונות ישראלים (חשבונות ספקי שירות, ארנונה וכו’) היא להוכיח שניהלתם חיי משותפים?
כלומר, האם אתם יודעים אם זוג נשוי גם צריך להגיש מסמכים אלה?
· מה הכוונה במסמכים מקוריים? האם הדפס של פקס שהתקבל מהבנק נחשב מקורי?
· האם אתם יודעים אם המסמכים הללו חייביים להיות מתורגמים עם מתרגם רשמי? האם הם צריכים להיות חתומים ע”י נוטריון?
· אשמח לדעת מה כוונתך בביטוח רפואי Mid Range? לנו המליצו לעשות ביטוח: full in and out patient with at most 500 pound excess האם זו הכוונה?
· לפי מה ששמענו, אסור לצאת מהמדינה לאחר הגשת הבקשה. כן, ניתן לבקש את הדרכון חזרה אבל יציאה מהמדינה משמעותה להתחיל את התהליך מהתחלה. האם שמעתם על זה?
תודה מראש, אלעד
שלום לכם,
קודם כל חייבת לכם אלפי תודות , את כל התהליך הראשוני עשינו בעזרתכם, כל השרלות שהיו לי מצאתי תמיד תשובה אליהם פה.
אז ככה, בעלי מגיע בשבוע הבא אחרי שחיכה לויזה שלו הראשונית (אני אזרחית אירופאית) אבל רק עכשיו לצערי התחלנו לקרוא על ה EEA2 והדרכון של בעלי תקף רק לעוד שנתיים.
מה שזה אומר ממה שאני מבינה ממכם שנצטרך לעשות את כל התהליך שוב אחרי שתוקף הדרכון יפוג.
כי אני לא רוצה לקחת סיכון שישללו את זה אם אבקש את הדרכון לפני הזמן.
חשבתי לומר לו שבשה התעופה יצהיר על אובדן דרכון אבל עכשיו קראתי שאם דרכון “אבד” אז הויזות שבדרכון האבוד לא תקפות מה שאומר שהויזה של החצי שנה שלו לא תהיה תקפה.
מה לעשות? הצעות?
בתודה מראש,
רעות
היי דניאלה/ עידן,
חסר לי מידע בנוגע לnhs, וגם להירשם למספר של ביטוח לאומי בלונדון אחרי שכבר הגעתי ללונדון.
עוד דבר, האם הויזה של EEA Permit תעניק לבת זוגתי יכולת לעבוד באופן חופשי ולקבל ביטוח רפואי? מה ההבדל בין הויזה הזו לבן מישהו שמחזיק בדרכון אירופאי מבחינת השירותים שניתנים לו בלונדון?
תודה רבה
הי יפעת,
את יכולה למצוא כאן את כל הפרטים לגבי איך להוציא מספר ביטוח לאומי (NI):
https://www.gov.uk/apply-national-insurance-number
אחרי שיש לך מספר (ואולי גם לפני, האמ תהיא שאני לא בטוח) את פשוט צריכה להרשם במרפאה שקרובה למקום מגוריך. חפשי מרפאה ותרימי להם טלפון, וזהו – את מכוסה.
ה-EEA Family Permit נוגע רק לבן המשפחה של אזרח האיחוד האירופי. לאזרחי האיחוד יש זכות לגור ולעבוד בגבולות בריטניה בלי קשר ל-Permit.
מה שה-Permit עושה זה שהוא מאפשר לבני משפחות אזרחי האיחוד לגור ולעבוד בבריטניה.