29/06/2012
חלק מאוד חשוב מלעבור לגור בארץ אחרת הוא, כמובן, למצוא מקום לגור בו בארץ האחרת. חשבון בנק זה דבר מאוד נחמד כי אפשר לאחסן בו את הכסף שהבאתם אתכם ואת זה שתרוויחו בעתיד, אבל בסופו של יום צריך מקום לחזור אליו, מקום לישון בו, מקום לשים בו שאר תוכן המזוודות או סתם להעביר את הזמן.
עד שמוצאים דירה קבועה, כדאי להתארגן מראש על מקום להתאכסן בו. אם יש לכם חברים או משפחה בעיר זה הזמן להיות סופר נחמדים ולשאול האם אפשר להתארח לכמה שבועות, אפילו בתשלום סימלי. במידה שאין, אפשר לחפש עוד מהארץ דירה להשכרה לטווח קצר (כמה שבועות). שכירות כזו יותר יקרה משכירות רגילה, אבל אתם מקבלים דירה מרוהטת שמוכנה במיוחד בשבילכם ותקל עליכם את המעבר. לשכור דירה לטווח קצר יהיה יותר נוח ויותר זול מאשר להתאכסן בהוסטל או מלון, שעלולים להגיע למאות פאונדים ללילה. חבל על הכסף שאתם באים איתו, חסכו אותו למשהו אחר.
בביקורינו הקודמים בלונדון, נהגנו להישאר ביחידת דיור של ישראלית לשעבר. בגלל ההיכרות איתנו, היא הסכימה להשכיר לנו את היחידה לתקופה יותר ארוכה מבדר”כ עד שנמצא דירה משלנו. היה לנו המון מזל איתה. היא היתה חביבה ונחמדה, היתה לנו פרטיות, חדר משלנו, מטבחון, סלון קטן, אינטרנט ומקלחת ושירותים משלנו.
עוד לפני שהגענו ישבנו לעשות לעצמנו תקציב לחצי השנה הראשונה שלנו. הויזה של עידן תקפה רק לחצי שנה (שאחריה צריך להגיש ויזת EEA2, אבל גם על זה נדבר בעתיד) וזו היתה נקודת זמן טובה בשביל לתכנן לנו נחיתה כמה שיותר רכה, כך שידענו שיש לנו סכום מסויים להקדיש לשכירות. בנוסף, קיבלנו מחבר שגר רוב חייו בלונדון מפה של אזורים מומלצים בעיר, לדעתו. חוץ מזה, רצינו לגור במקום המרכזי ביותר שהתקציב שלנו מאפשר והכי חשוב – קרוב לתחבורה ציבורית.
עם כל הנתונים האלו התחלנו להסתכל באינטרנט. לפני כן ביקרנו בסוכנות מקומית באזור בו לנו בהתחלה, אבל לאור ההיצע והאוכלוסיה החלטנו לוותר על האזור הזה ולחפש דירה באיזורים המסומנים במפה. אתרים כמו rightmove.co.uk, zoopla.co.uk ו-findaproperty.com הם נקודות מפתח טובות. רוב הדירות פה מושכרות ע”י סוכנויות נדל”ן ומעט מאוד ע”י הבעלים עצמם, לכן אין מה להיבהל כשסוכן יתקשר אליכם אחרי שהשארתם את הפרטים שלכם באתר בנוגע לדירה.
אם יש לכם עבודה, עדיף לחפש מקום מגורים קרוב יחסית אליה. התחבורה הציבורית פה אמנם מצויינת, אבל עדיין ייקח לכם שעה להגיע מהצד האחד של העיר לשני. לנו לא היתה עבודה, אז פשוט חיפשנו מקום נגיש, אבל אם היינו יודעים מראש עידן לא היה צריך לבלות שעה באוטובוס וברכבת בדרך לעבודה שלו. זה משהו שכדאי מאוד לשקול.
אם אתם עם ילדים, כמובן שגם בתי הספר משחקים תפקיד. כנ”ל אם אתם מחפשים אזורים יהודיים/ישראלים. שימו לב שהאיזורים האלה נוטים להיות יקרים יותר מאחרים בסביבתם.
למצוא דירה כשאתם חדשים בארץ זו משימה לא פשוטה, במיוחד אם אתם מחפשים דירה לחצי שנה. למרות ששמענו מכמה אנשים בפורום “עוברים לאירופה” שחוזה לחצי שנה הוא משהו מקובל, אנחנו נתקלנו בהרבה מלמולים מובכים מצד הסוכנים שהתקשרו אלינו. היתרון הגדול שלנו היה שבאנו עם כסף מזומן עלינו והצענו לשלם על החצי שנה הזו מראש. אחרי כמה שיחות מייאשות קבענו עם סוכנות באזור מומלץ וראינו את הדירה ששבוע אח”כ תהיה שלנו. שלא תבינו לא נכון, זה היה שבוע מאוד קשה, אבל אנחנו מחשיבים את עצמינו כברי מזל.
כשבאנו לכאן העדפנו לשכור דירה מרוהטת. באנו הנה עם שתי מזוודות בלבד ושום רהיט, אז העדפנו לא לדאוג לריהוט. אבל תכנונים לחוד ומציאות לחוד. הדירה שאנחנו שוכרים הגיעה כמעט ריקה. היה בה שולחן קטן לשניים ושני כסאות, ספה מכוערת, מיטה עם מזרון, מקרר, תנור ומכונת כביסה. בסופו של דבר החלטנו לקחת את הדירה הזו, לחסוך מעט בשכ”ד ולעשות השקעה ראשונית בכמה דברים שצריך: ארון, שידות מגירות, מראה, שולחן לסלון, כמה מדפים וארונית ספרים, ספה (שנפתחת למיטה זוגית, כדי שנוכל לארח חברים ומשפחה) מיקרוגל והכי חשוב – מתלה כביסה אנכי!
בגלל שרוב הריהוט כאן זול משמעותית מבישראל (ברשתות הגדולות, דוגמת Argos, Tesco ו-Ikea) לא יצאנו בנזק כספי גדול במיוחד וגם זכינו לעצב את הדירה לפי טעמנו.
למרות כל זה, הייתי ממליצה כן לחפש דירה מרוהטת. זה חוסך המון כאבי ראש והוצאות מיותרות.
הדבר הכי שימושי שיצא לי להיתקל בו פה
אחרי שהחלטנו ללכת על הדירה, באנו לחתום על התחייבות ולשלם לסוכנות. זה קצת נפל עלינו בהפתעה, כי זה היה סכום של כמה מאות פאונדים ואנחנו הבנו שמי שמשלם לסוכנות הוא בעל הדירה, אבל כנראה שיש דברים שגם אנחנו משלמים עליהם, הם קוראים לזה Admin fee (acting as holding deposit). בנוסף לזה, למרות ששילמנו חצי שנת שכ”ד מראש, התבקשתי להביא מכתב מהמעסיק שלי, שיוכיח שיש לי עבודה. אחרי שהעברנו אותו הם כל הזמן דרשו להוסיף עוד ועוד פרטים, מה שהפך את העניין לממש לא נוח, במיוחד שהייתי צריכה לרדוף אחרי הבוס שלי בסקייפ שיחתום שוב ושוב ושוב.
בסופו של דבר הגיע מועד החתימה על החוזה ונקבע תאריך כניסה לדירה. ביחד עם כספי השכ”ד, יש להעביר גם סכום מסויים לפיקדון. את הפקדון שומרת חברה חיצונית ולדיירים או לבעלי הדירה אין שום גישה אליו עד מועד סיום החוזה. את כל הכסף העברנו בהעברה בנקאית כי צ’קים לא נהוגים פה.
חשוב לי להדגיש – אל תעזו לחתום על דירה שלא ראיתם ובדקתם. נכון שעם סוכנות נדל”ן יש פחות סיכון לעוקץ ע”י מישהו שטוען שהדירה שלו (והיא לא) אבל עדיין מאוד חשוב לדעת על מה אתם משלמים (לא מעט פאונדים) ואיפה אתם הולכים לבלות לא מעט מהזמן הפנוי שלכם (לפחות בחצי שנה הקרובה! ).
אחרי שכבר חתמתם על החוזה, בעל הדירה בדר”כ ישלם לחברה חיצונית שתבוא ותעשה בדיקה לדירה. הנציגים של החברה יבדקו מה מצב הקירות, הריהוט, מוצרי החשמל ובעצם כל דבר שיש בדירה. הם ירשמו בדיוק מה יש בה ומה מצבם המדוייק.
מאוד מומלץ שתבקשו להיות שם בזמן הבדיקה. למרות שאת כל הממצאים תקבלו בדו”ח מסודר, תתבקשו לחתום עליו כשתקבלו את המפתח לדירה ואתם לא רוצים לגלות מאוחר מדי שבעצם שום דבר לא פועל וכספי הפיקדון שלכם הולכים לתקן נזק של הדייר הקודם.
הנציגים יצלמו את הדירה, אבל אל תסמכו על זה – קחו מצלמה נורמלית ותצלמו את הדירה ואת כל מה שיש בה, כולל תצלומי תקריב במידת הצורך (סדק, שבר וכו’). צלמו ושמרו את כל השעונים שתוכלו למצוא (חשמל, מים).
על הבדיקה הזו אתם לא משלמים, אבל כשתצאו מהדירה ותחזירו אותה לרשות הבעלים, תתבקשו לשלם על הבדיקה שתיעשה.
© 2023 תשע ושלושה רבעים | תבנית מקור Eleven Themes | תורגם לעברית ע"י וובמגזין
פוסט מצוין! כפי שאת יודעת, אנחנו בדיוק מחפשים דירה בלונדון, ולא רק שענית על כל השאלות שיש לי בנדון, אף הוספת מידע שבכלל לא חשבתי עליו. המון תודה!
בכיף =]
אם יש לך עוד שאלות, את מוזמנת.
אז בעצם הגעתם ללונדון בלי דירה מסודרת מראש?
איפה לנתם עד אז?
הכרנו מישהי שמשכירה יחידת דיור בבית שלה לתקופות קצרות. בגלל שכבר התארחנו אצלה בעבר בביקורים בעיר, היא הסכימה שנתארח אצלה לתקופה קצת יותר ארוכה.
בסופו של דבר, למרות שהיינו אמורים להיות אצלה חודש, יצא שהיינו אצלה רק שבועיים.
תודה על השאלה. אני אוסיף את זה לפוסט מאוחר יותר.
האם הבחורה ששכרתם אצלה יחידת דיור עדיין משכירה אותה? אני נוסע לחמישה ימים ללונדון למצוא דירה והייתי שמח לשכור יחידת דיור כזו.
היי עמית,
ככל הידוע לי היא עדיין משכירה את יחידת הדיור שלה.
אני אשלח לך מייל עם כתובת האי-מייל שלה ותוכל לדבר איתה. קח בחשבון שיכול להיות שהיחידות אצלה יהיה תפוסות בגלל התקופה העמוסה, אבל שווה לנסות.
שלום,
אחלה אתר אני מאוד נהנית ממנו.
אשמח לשאול אותכם כמה דברים.
אני עתידה להתחיל עבודה בלונדון ואני רוצה כמה שיותר פרטים.
אשח אם תוכלו לשלוח לי את המייל שלכם שאוכל לשלוח שאלות.
תודה
היי פרח, כתבנו פה די בפירוט את כל הדברים. אם יש לך שאלות שלא מצאת להן תשובות אחרי קריאה בבלוג את יכולה לשלוח להגיב פה שוב ואנחנו נחזור לכתובת האימייל איתה הגבת (כתובת האימייל לא תוצג לאף אחד חוץ מאיתנו ואנחנו מתחייבים לא לעשות בה שימוש אחר או להעביר אותה ו/או כל פרטים אחרים לגוף שלישי).
היי! אחלה פוסט ובכלל- בלוג מדהים ושימושי
כמובן שעניתם על המון שאלות שצצות כשרוצים לחפש שם דירות.
שאלה קטנה- למה להכפיל את דכ”ד ב4.3 כדי להגיע לסכום חודשי? לא אמורים להכפיל ב….4 ? :))
ועוד משהו- האם האשה שהשכירה לכם את יחידת הדיור, שמה בתיה?
תודה,
ואגב, שלחתי לך הודעה דרך תפוז.
סיון
היי =]
מכפילים ב-4.3 כי 4 שבועות הם 28 ימים וחוץ מפברואר, בשאר החודשים יש 30 או 31 ימים ואז יש כמה ימים אקסטרה.
לאישה לא קוראים בתיה.
ראיתי את ההודעה שלך, אני אענה אליה בימים הקרובים כשיהיו זמנים קצת פחות מטורפים!
תודה 🙂
היי אשמח גם לקבל את הכתובת מייל שלל האשה שמשכירה את הדירה
היי הדס,
שלחתי לך מייל עם הפרטים. בהצלחה!
אצלנו לפחות AirBnB היה אופציה מצויינת לשכירת דירה לטווח קצר (שבוע, שבועיים) במחיר שפוי לגמרי.
היי
אז הסוכנות תיווך לוקחת שכר טרחה של כמה מאות פאונדים על התיווך, בלי קשר לפיקדון?
סתם לידיעה – האם זה אחוז מסוים מהשכ”ד, או סכום קבוע מראש?
האם יש סוכנויות מסוימות שכדאי להיזהר מהן (שמענו שיש פחות מומלצות, רמאים וכו’)
תודה 🙂
היי ליעד,
הסוכנות לוקחת את שכר הטרחה בלי קשר לפקדון. שכר הטרחה הולך לסוכנות. הפקדון הולך בדר”כ לחברה חיצונית כך שהוא לא בידיים של הדיירים ולא בידיים של בעלי הדירה או הסוכנות.
כל סוכנות לוקחת לידה סכום מסויים. הסוכנות הקודמת שלנו לקחה £150 לאדם והנוכחית £150 לזוג.יש סוכנויות שגובות גם £200 לאדם. אין חוקיות לגבי זה.
חשוב לציין ששכר הטרחה הזה הוא מה שבעצם מחייב את הסוכנות להוריד את הנכס מהשוק ולהמשיך איתכם בתהליך ההשכרה מול בעלי הדירה, אבל זה לא מבטיח שתחתמו על הדירה. אם מסיבה כלשהי החוזה לא נחתם, לא תקבלו את הסכום הזה חזרה.
לנו היה ניסיון רק עם שתי חברות. הנוכחית היא אישה נחמדה שיש לה את העסק שלה והשניה היא חברה מקצועית. שמענו שצריך להיזהר מ-Foxton, אבל אנחנו לא נתקלנו בהם אז זה רק מידע מיד שניה.
היי דניאל
תודה רבה על התשובה! טוב לדעת לגבי השכ”ט שהוא לא רק אם סוגרים את החוזה.
מה סדר הגודל של הפיקדון שצריך להשאיר בצד? אני עדיין אוסף הערכת עלות לכל העניין..
אני אשמח לקבל את השמות של הסוכנויות שהשתמשתם בהן, אפשר בהודעה למייל אם את לא רוצה לפרסם כאן. כמובן שאם נשתמש בהן זה יהיה על אחריותנו הבלעדית..
תודה רבה
ליעד
היי ליעד,
אין סכום ספציפי לפיקדון. הוא יכול להיות בגובה חודש, חודש וחצי או אפילו חודשיים של שכ”ד, או סתם סכום שנראה סביר לבעלי הדירה.
אני מעדיפה לא לכתוב את השם של החברות, אבל בכל מקרה לשתי הדירות שמצאנו הגענו דרך Zoopla ולא דרך החברות עצמן.
היי
קודם כל תודה על התשובות והבלוג בכלל.. מאוד עוזר לנו בהכנות.
איך הסתדרתם עם עניין החתול? לפי הבנתי הרבה בעלי דירות לא מעוניינים בחיות מחמד בדירה שלהם וגם אם לא כתוב No pets רוב הסיכויים שזה יהיה המקרה – כמה קשה היה למצוא דירה שמאשרת בע”ח?
תודה
ליעד
היי ליעד,
זה נכון שהרבה בעלי דירות לא ששים לקבל בע”ח לדירות שהם משכירים. חשוב מאוד כשפונים לסוכנויות להודיע מראש שיש בע”ח ולהרגיע אותם שהוא מסודר, נקי, לא הורס דברים וכו’. יש בעלי דירות שאין להם בעיה עם בע”ח. בסך הכל אנחנו מצאנו שתי דירות בזמן שאנחנו כאן ובשתיהן לא היתה בעיה לחתול כל עוד הבית נשאר במצב שקיבלנו אותו.
זה אפשרי למצוא דירה כזו, פשוט קצת יותר קשה. אני חושבת שיותר קל לחתולים מאשר לכלבים.
ולי יש גם כלבה וגם חתולה
Double trouble 🙂
תודה
היי דניאל, קודם כל אני חייב לומר שהבלוג שלכם מאוד מעניין ועוזר, אני מאוד מעריך את ההשקעה שלכם. הסברת על תהליך של פתיחת חשבון בנק, אבל אני מניח שכדי למצוא עבודה אחד הדברים הראשונים שטיפלתם בהם זה קו למכשיר סלולארי וגישה לאינטרנט. תוכלי לפרט מעט בעניין, איזה דיל לקחתם והאם יש לכם משהו עם שיחות לארץ ללא הגבלה או משהו.
תודה רבה
בני
היי בני,
אני שמחה לשמוע שהבלוג שלנו עוזר לאנשים, בשביל זה כתבנו אותו =]
לקנות סים מקומי באנגליה זה אחד הדברים היותר קלים שאפשר לעשות. כל מה שצריך זה לפנות לאחת החברות ולקנות סים Pre Paid. החברה הכי זולה היא 3 (Three) אבל לא חייבים ללכת דווקא עליה, היא לא ידועה בקליטה טובה או שירות לקוחות מזהיר. חברות נוספות הן EE (שמכילה את T-Mobile ואורנג’ שהתאחדו), O2, Virgin, Vodaphone ועוד חברות קטנות יותר. אפשר ללכת לכל חנות של אחת המרשתות או ללכת לחנויות כמו Carphone Warehouse או Phones4U ולבקש מהם סים. כל עוד המכשיר שלך פתוח לסים חיצוני (לא נעולה לחברה מסויימת), זה יהיה בסדר. סים עם חבילה של שיחות וסמסים מקומיים ללא הגבלה ונפח גלישה בין ג’יגה לללא הגבלה (תלוי בחברה) יעלה כ-£15 ואפשר להוסיף לו כסף אח”כ. כשתסתדרו עם דירה וחשבון בנק, אפשר בחלק מהחברות לעבור לתוכנית של תשלום חודשי קבוע, עם או בלי התחייבות. מניסיון, אצל 3 לא עשו לנו בעיות, לעומת T-Mobile שדרשו קרדיט יותר טוב ממה שהיה לנו בהתחלה.
אם אתם מעוניינים בשיחות לארץ, ל-T-Mobile יש מסלול שמאפשר שיחות לחו”ל ויש חברות כמו Lyca מובייל שמיועדות למהגרים שמתקשרים לחו”ל והשיחות לשם זולות.
אנחנו בחרנו להתקשר לארץ דרך שירות שנקרא Local 03, אבל כמוהו יש עוד הרבה. אנחנו לא מתקשרים הרבה לארץ, אז בחרנו בשיטת קרדיט – מכניסים סכום מסויים ומדברים עד שהוא נגמר או שמוסיפים עוד. יש גם תשלום חודשי קבוע. מהר מאוד הבנו שסקייפ יהיה לנו יותר נוח, אבל זה מאוד תלוי כמה אתם מתכוונים להתקשר לארץ.
מבחינת אינטרנט, זה יותר בעייתי. כשהגענו לקח ל-Sky חודש לחבר אותנו לאינטרנט, זה היה מאוד מעצבן וגרר איתו הרבה שעות (וכסף) בסניפי בית הקפה הקרוב לביתנו. מצד שני, כשעברנו לדירה השניה שלנו, היתה בה כבר תשתית של וירג’ין ופשוט היינו צריכים לקבוע תאריך שהם יבואו לחבר את האינטרנט והטלפון. אני מניחה שזה תלוי בחברה כי שמענו מעוד אנשים שלוקח המון זמן לחבר את האינטרנט. לחבר נוסף שהתחבר דרך וירג’ין אמר שלקח להם 5-6 ימים להגיע לחבר, אבל יש תשתית בבניין שלו.
היי! קודם כל חייבת לציין שהבלוג ממש מעולה, מלא מידע שימושי וגם כיף לקרוא, כל הכבוד לכם!
כתבת שהכנתם לעצמכם תקציב חצי שנתי לפני הנסיעה, הייתי שמחה לקבל קצת יותר פירוט (אפשר כמובן גם למייל) – ממה הורכב התקציב,ומהיכן התעדכנתם על מחירים, האם לקחתם בחשבון גם הוצאות מעבר לשכ”ד כמו חשבונות חשמל,מים וכו’,ובאופן כללי מנסיונכם עם איזה סכום כדאי להגיע כדי לא “להיתקע”.
תודה!
היי הדס,
בעיקרון נעזרנו מאנשים שכבר גרו – או עדיין גרים – בלונדון כדי ליצור את התקציב. לקחו מחירים ממוצאים שמצאנו באינטרנט ויחד איתם עשינו לנו תקציב חצי שנתי. בדיעבד, אני חושבת שהוא לא היה מוצלח במיוחד.
אנחנו הגענו עם סכום של כ-10,000 פאונד, אבל לדעתי הוא לא הספיק, במיוחד שהיינו צריכים לקנות מלתחה שלמה לשנינו כי היה ממש קר. כמובן שהסכום הזה יכול להספיק אם גרים רחוק יותר מהמרכז, אם מוצאים דירה שהשכ”ד בה כולל חשבונות, אם עובדים קרובל בית וכו’. זה מאוד קשה להגיד על רגל אחת כמה צריך להביא. התשובה הפשוטה ביותר היא פשוט – כמה שיותר.
מבחינת מחירים, אפשר היום לבדוק את המחירים של כמעט כל דבר באינטרנט – סופרים, ריהוט, שכ”ד, חשבונות, כמעט הכל אפשר לחשב באתרים שונים ולקבל תמונה כלשהי של בערך כמה תוציאו בחודש.
היי:)
קודם כל, בלוג מדהים ומאוד מאוד עוזר..
אני מתכננת לעבור בחודשים הקרובים ללונדון וגם מנסה להבין מאיפה מתחילים:)
אשמח אם תוכלי לשלוח גם לי את המייל של הבחורה הישראלית שישנתם אצלה (למרות שיש אופציות לא רעות בair b&b)
אני יודעת שזו שאלה קשה מאוד כמה כסף צריך בחודש.. זה תלוי בהמון פרמטרים אז אני מנסה לשאול את השאלה הזו הרבה אנשים כדי לקבל רושם כללי.
יש לך הערכה כמה כסף צריך בחודש? גם אני אצטרך מלתחה חדשה והכל.. 🙂
כתבת שהגעתם עם סכום של 10000 פאונד – לכמה זמן זה החזיק אתכם?
תודה על הכל 🙂
היי דניאל
תודה רבה על התשובה המפורטת!
היי דניאל,
הגעתי לבלוג שלך דרך חברה משותפת ומאוד נהנתי לקרוא.
בעלי ואני גרים בסקוטלנד ומגיעים ללונדון לתקופת הקיץ.
אשמח אם תוכלי לשלוח לי את הפרטים של האישה שהשכירה לכם את יחידת הדיור ואם יש לך רעיונות נוספים למגורים למשך חודשיים וחצי אשמח לשמוע.
תודה רבה 🙂
היי ליאור,
שלחתי לך מייל. מקומות אחרים שאפשר לחפש בהם הם אתרים של שכירות קצרה, כמו AirBnB הנהדרים.
חוץ מזה, אולי כן שווה להעיף מבט באתרים כמו Zoopla ולראות אם יש אנשים שמציעים שכירות לשלושה חודשים.
היי דניאל (ועידן),
גם אנחנו כמו רבים מברכים על הבלוג ועל הכתוב בו…אז קודם כל תודה;)
אנחנו ממש לפני תהליך הגשת המסמכים בשגרירות בריטניה ומחפשים דירה להשכרה לטווח קצר לתקופה הראשונית.
אשמח מאוד לקבל למייל את הפרטים של הישראלית שלנתם אצלה.
בנוסף, כשכתבת על המעסיק אחריו רדפת בסקייפ- האם התכוונת למעסיק מקומי בלונדון או למעסיק קודם בארץ?
כאמור, לא מחכות לנו שם עבודות כך שאני מניחה שקודם נתעסק בענייני השכרה ופתיחת חשבון בנק ורק אחר כך חיפוש עבודה. את חושבת שזה יכול להשפיע באיזושהי דרך על האפשרות שלנו להשכיר דירה??
תודה מראש על התשובות ותמשיכו להנות!!!
היי מיטל,
ככל הידוע לי, מי ששכרנו ממנה את הדירה לטווח קצר כבר לא משכירה אותה. אולי כדאי לחפש ב-Air BnB או באתרים מקומיים כמו Gumtree ו-Zoopla עם חיפוש לדירה לטווח קצר.
אני לא ממש מבינה למה את מתכוונת בשאלה על הסקייפ, אבל עידן הגיע לכאן בלי עבודה, ואני המשכתי לעבוד עוד כמה חודשים מהביתה, במשרד שעבדתי בו קודם בארץ.
יש בעיתיות להגיע סתם ככה לארץ חדשה, ולבריטניה בפרט. בשביל מקום עבודה צריך חשבון בנק וכתובת, בשביל דירה צריך חשבון בנק (ולהראות שאפשר לשלם עליה) ובשביל חשבון בנק צריך כתובת. מלכוד 22 שכזה.
אנחנו הגענו עם סכום כסף שמספיק לחצי שנה של תשלום מראש וזה הספיק לבעלי הדירה הראשונים שלנו. אנחנו ממליצים לכל מי שמגיע בלי אישור עבודה ו/או לימודים לעשות את זה גם.
בהצלחה!
שלום לכולם!
זוגתי ואני מחפשים דירת חדר (לא סטודיו) בצפון לונדון (אדג’וור, סטנמור, הנדון, ווטפורד, אנפילד וכל האזור הזה..). אנחנו עם כלב וחתולה ולכן מחפשים דירות שמקבלות בע”ח. טיפים לחיפוש? מישהו יודע על משהו? נשמח לעצה כי הרבה בעלי דירות לא מסכימים. תודות:)
היי רון,
הרבה בעלי דירות באמת לא מסכימים להשכיר לשוכרים בעלי חיות מחמד. הפתרון הוא לברר מראש האם בעלי הדירה מוכנים לכך. צריך להתעקש עם סוכני הנדל”ן ולוודא שבאמת מותר להכניס בע”ח כדי לא לבזבז לשניכם את הזמן בלראות דירה שלא רלוונטית עבורכם.
מומלץ גם להכין מראש המלצה(ות) מבעלי דירות קודמים, כזו שמזכירה את חיות המחמד ומאשרת שהן לא הורסות את הבית ולא מפריעות לשאר הדיירים.
בהצלחה בחיפושים!
אני מקווה שהפוסט הזה עדיין פעיל, דניאלה יש לי שאלה, אמרת שהבאתם מכתב מהמעסיק.. מאיפה מישראל? או מבריטניה כי אמרתם שרשמית עוד לא היה לכם עבודה?
הי שי,
את המכתב מהמעסיק אכן הבאנו מהמעסיק הישראלי.